جدول هتل های کشور:
پرمسافرها، کمترین مراکز اقامتی را دارند
تابستان است و فصل سفر. سفر است و دغدغه اقامت. اقامت است و کمبود جا و نهایتا این چادر مسافرتی که پهن می شود.
منبع : دنیای سفر
تاريخ : سه شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۵۴
به گزارش هنرنیوز، این ها گزینه هایی است که از ذهن مسافران تابستانی می گذرد چرا که دغدغه اصلی سفر، اقامت است و اقامت باید به هر نحوی که شده انجام شود. چه در هتل، چه در مهمان سرا، مجتمع اقامتی یا حتا چادر مسافرتی. با بررسی اجمالی آمار گردشگران شهرهای مختلف می توان به این نتیجه رسید که شهرهای شمالی در درجه نخست انتخاب مقصد سفر قرار دارند: شهرهایی که در استان های مازندران و گیلان قرار دارند. چنان که چندین سال است که مازندران نخستین رتبه ها در اقامت نوروزی مسافران را به خود اختصاص داده است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست خبری که پس از تعطیلات نوروز ۹۴ برگزار کرد از مازندران، گیلان، بوشهر، هرمزگان، خوزستان، فارس، خراسان رضوی، اصفهان، کرمانشاه و خراسان جنوبی به عنوان ۱۰ استان پر اقامت در تعطیلات نوروزی امسال نام برد. در این میان بوشهر، اصفهان، خوزستان و شیراز پرترددترین مسیرهای نوروز هستند و به گفته معاون ایمنی اداره کل ایمنی راه و حریم سازمان راهداری حمل و نقل جادهای، در نوروز سال جاری، مسیرهای شمالی نیز ار تردد بالایی برخوردار بوده اند.
باید توجه داشت که مازندران، مشهد، گیلان، کیش، قشم، یزد، اصفهان و شیراز همواره میزبان بیشترین تعداد گردشگران نوروزی و تابستانی هستند و به تبع آن باید مراکز اقامتی مناسبی برای پاسخگویی به نیاز مسافران داشته باشند. اما آن چه از آمار تعداد واحدهای اقامتی کشور به تفکیک استان که در تیرماه ۱۳۹۴ توسط اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری بدست می آید، حاکی از فقدان مراکز اقامتی کافی در شهرهای پرمسافر است.
منبع: اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگریطبق این آمار، خراسان رضوی با ۱۶۸ هتل، ۲۸۷ هتل آپارتمان، ۵۰۴ مهمانپذیر، ۱ مجتمع اقامتی، ۶۷ پانسیون و در کل ۱۰۲۷ مرکز اقامتی که بیش از ۳۰ درصد مراکز اقامتی کشور را در بر می گیرد در رتبه نخست قرار دارد. پس از خراسان رضوی، تهران با ۳۳۸ واحد اقامتی که حدود ۱۰ درصد مراکز اقامتی کشور است، رتبه دوم را به خود اختصاص می دهد و در نهایت اردبیل با ۲۱۶ مرکز اقامتی در رتبه سوم آمار مراکز اقامتی کشور قرار می گیرد.
گیلان، فارس ، مازندران و اصفهان به ترتیب با ۲۱۴، ۲۰۰، ۱۷۸ و ۱۵۸ واحد اقامتی رتبه های سوم تا ششم را کسب می کنند این درحالی است که این استان ها به لحاظ تعداد مسافران، در رتبه های نخست قرار دارند. پر واضح است که اصفهان با وجود میلیون ها مسافر داخلی و ظرفیت اقامتی اندکی که دارد دیگر نتواند پاسخگوی مسافران خارجی در زمان های پرمسافر باشد و همواره خبرهایی از تکمیل بودن ظرفیت هتل های این استان به گوش می رسد. این مهم درخصوص فارس نیز صدق می کند.
اگر از اولین ها بگذریم، به استناد آمار اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری، کهکیلویه و بویر احمد، سمنان و ایلام با ۱۵، ۱۶ و ۱۷ مرکز اقامتی در انتهای لیست قرار می گیرند. بوشهر، هرمزگان و خوزستان که در میان سایر شهرها، پرمسافرترین ها در نوروز ۹۴ بودند، فقط ۳۰، ۴۹ و ۶۴ مرکز اقامتی دارند که حدود ۲ درصد مراکز اقامتی کل کشور می شود.
این اعداد و ارقام نشان از توزیع نامناسب مرکز اقامتی در سطح کشور دارد. مراکزی که یکی از مهمترین زنجیره های توسعه گردشگری به شمار می روند. باید توجه داشت که توزیع سفر، زمانی محقق می شود که توزیع مناسبی در مراکز اقامتی شاهد باشیم. مراکزی از هتل های ۴ و ۵ ستاره گرفته تا پانسیون ها.
کهکیلویه و بویراحمد با وجود وسعتی که دارد تنها ۴ هتل و ۲ هتل آپارتمان فعال دارد و لرستان با وجود جاذبه های فراوان طبیعی فقط ۳۶ مرکز اقامتی دارد. از یک سو نبود تبلیغات مناسب و از دیگر سو معرفی نشدن این استان ها می تواند یکی از دلایل کمبود هتل در آن ها باشد. این در حالی است که استان های غربی و شمال غربی مقاصد مناسبی برای سفرهای تابستانه به شمار می روند. سفرهایی که اگر بتوانیم بسته ها و مسیرهای مناسبی برای آن تعریف کنیم، دو برابر مراکز اقامتی که در حال حاضر در آنها فعال هستند برای اسکان مسافران نیاز خواهد بود.
توزیع زمانی و مکانی سفرها و به تبع آن توجه به زیرساخت ها نیازمند مدیریتی صحیح است که باید از سوی مسئولان امر مورد توجه قرار گیرد.
گزارش از معصومه دیودار