صدور ویزای فرودگاهی ظرف ۶ ماه آینده برای گردشگران ایرانی در قاهره
مشاور مرسی خبر داد:
صدور ویزای فرودگاهی ظرف ۶ ماه آینده برای گردشگران ایرانی در قاهره
رییس هیات اعزامی مصر به تهران خبرداد: رایزنی‌هایی جهت راه‌اندازی پرواز چارتر بین ایران و مصر انجام شده است و ظرف ۶ ماه آینده ویزای فرودگاهی برای گردشگران ایرانی در قاهره صادر می‌شود.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۰

به گزارش هنرنیوز، در حاشیه جشنواره گردشگری ایران و مصر و همایش دو روزه‌ی توراپراتورها و هتل‌داران ایرانی و مصری، جمعی از تورگردانان ایرانی و مصری و هیئتی از خبرنگاران مصری حضور دارند.

ریاست هیات مصری به عهده «توفیق عبدالحی» از فعالان مشهور اقتصادی است كه بیشتر در زمینه‌های نفت و طلا فعالیت می‌كند و رشته اصلی فعالیت او گردشگری نیست. گفته می شود كه وی مشاور «محمد مرسی» رییس جمهور عربی مصر است و برای بهبود و پیشرفت روابط ایران و مصر چندین بار به ایران سفر کرده است. او تاکنون ۱۵ بار به ایران سفر کرده است اما این سفرها بیشتر برای رایزنی‌های سیاسی و اقتصادی بوده است و او تاکنون بازدیدی از شهرهای مختلف ایران نداشته است. 
 
چرا ایرانیان در گردشگران ورودی مصر جایی ندارند

او درباره این که در مورد بازار گردشگری ایران چه می‌داند و چه تصویری از گردشگری دارد؟ می‌گوید: توریسم رشته تخصصی فعالیت من نیست بلكه برای من مصر و پیشرفت آن مهم است؛ من در زمینه‌های نفتی فعالیت می‌كنم ولی هر كاری كه به نفع مردم مصر باشد را پیگیری خواهم كرد.

عبدالحی یادآور می‌شود: شنیده بودم كه ایرانیان مایل هستند از مصر بازدید كنند؛ اینكه چرا ایران در رقم گردشگران ورودی مصر جایی ندارد، نكته مهمی است و باید تلاش كرد كه حل شود؛ در این زمینه شخصیت‌های شناخته شده ای در مصر هستند كه می‌توانند در این زمینه كار كنند. 

مشاور مرسی ادامه می‌دهد: در ایران مردان و زنان زیادی دوست دارند به مصر و بویژه شرم الشیخ سفر كنند اما در عین حال معتقدند كه تورها گران است.

او به سفر مقامات گردشگری مصر اشاره دارد و این که حضور ایران در صنعت گردشگری مصر از آگوست ۲۰۱۲ میلادی مطرح شده و برای آن جلساتی در مصر گذاشته‌اند و در نهایت هم وزیر گردشگری مصر به تهران آمده و تفاهم نامه‌ای امضا شده است. 

آمریكا و صهیونیست مهمترین مانع روابط ایران و مصر

وقتی از عبدالحی درباره موانع پیش روی روابط تهران - قاهره و به طور خاص حوزه گردشگری سوال می‌شود او مهمترین مانع را آمریكایی‌ها و صهیونیست‌ها عنوان می‌کند كه مایل نیستند گردشگری بین دو كشور توسعه یابد.

او در عین حال به این نکته اشاره دارد که ملت مصر خود تصمیم گیرنده هستند و این ملت مصر است كه می‌خواهد این روابط برقرار شود. مردم مصر به خوبی می‌دانند چه چیزی خوب است و من هم از دید مردم مصر این علاقه مندی را ابراز می‌کنم.

مشاور مرسی تأکید دارد که ایران یك كشور بزرگ و قدرتمند در قاره آسیا و خاورمیانه است همچنان که مصر هم یك كشور قدرتمند در قاره آفریقا است و اگر این دو كشور مسلمان با هم متحد باشند می‌توانند از دخالت‌ها جلوگیری کنند و کارها را پیش ببرند.

سلفی‌ها از ملت مصر نیستند

در این بین مطرح می‌شود که با حضور نخستین گروه گردشگران ایرانی در شهرهای مصر سلفی‌ها تحرکاتی انجام دادند که البته ربطی به گروه‌های خارجی نداشت و مخالفت درون کشوری بود. در داخل مصر هم گروه‌های تندرو سلفی تمایلی به گسترش روابط گردشگری دو كشور ندارند كه نمونه آن را در حمله آنان به منزل رییس دفتر حافظ منافع ایران شاهد بودیم؛ دولت مصر در این زمینه چه تداركی دارد؟

عبدالحی توضیح می‌دهد که گروه‌های سلفی در زمان ریاست جمهوری حسنی مبارك با حمایت سعودی‌ها شكل گرفتند و نمی‌توان گفت كه نظر آنها نظر ملت مصر است. تندروهای سلفی بیش از آنكه ریشه مصری داشته باشند، وهابی هستند و به پشتوانه عربستان فعالیت می‌كنند و كارهایی كه انجام می‌دهند بیشتر نمایش است و در عمل كاره‌ای نیستند. و ما آنها را قدرت بزرگی نمی‌دانیم كه بخواهند مشكل ایجاد كنند زیرا اینها ملت مصر نیستند.

او بر این نکته نیز تأکید دارد که هرچند مصر تحت تأثیر فشار اقتصادی و تحولات سیاسی است اما برخی از این مشكلات اجتناب ناپذیر است، چرا که این اتفاقات حتا در اروپا هم رخ می‌دهد. 

مسیر گردشگری مسیر درگیری نیست
این مقام مصری اضافه می‌کند: مسیر گردشگری، مسیر درگیری نیست؛ برای نمونه ما برای ورود به تهران شش ساعت در فرودگاه امام خمینی (ره) منتظر صدور ویزا بودیم و چنین موضوعاتی طبیعی است.

رییس هیات اعزامی مصر به تهران تصریح می‌کند: با این که اخباری درباره تحولات داخلی مصر و اعتراضات مردمی می‌شنویم اما صنعت گردشگری مصر راه خود را می‌رود و مشكلی در این زمینه وجود ندارد.

عبدالحی یادآور می‌شود اگر به عنوان یك مسلمان به خداوند ایمان دارید، باید بخشی را به دست تقدیر و سرنوشت بسپارید. مثلاً در نوروز ایران ۱۲۰۰ کشته در جاده‌ها داشته است و یا آمارها در ایران می‌گویند كه سالی ۲۵ هزار نفر در جاده‌ها كشته می‌شوند كه این حوادث هرجایی ممكن است روی بدهد.

او به حضور گروهی از خبرنگاران مصری در هیات اعزامی اشاره می‌کند که هدف از حضور آنها انعکاس حقایق ایران و شرح نقطه نظرات منفی برای ایرانیان است تا نوعی آرامش ایجاد كنند و صحنه‌هایی كه شبكه‌های آمریكایی راجع به مصر نشان می‌دهند را محو كنند.

این مقام مصری معتقد است که شبكه‌های وابسته آمریكایی مانند الجزیره با خبرپراكنی فعالیت می‌كنند و فضای مثبتی از كشور مصر ارائه نمی‌کنند.

عبدالحی در مورد وضعیت ایران ، مصر و آمریکا مثالی را عنوان می‌کند مبنی بر این که یك فرمانده را در نظر بگیرید كه صفحه شطرنجی در مقابل اوست و صحنه را كنترل می‌كند؛ یك دفعه می‌بیند یكی از مهره ها از كنترل او خارج شده است و به همین خاطر بقیه مهره‌ها را نیز بسیج می كند تا آن را دوباره به كنترل خود در آورد؛ حال این قصه آمریكا و مصر و ایران است و آنها می‌خواهند بار دیگر كنترل مصر را در دست داشته باشند.

او در ادامه از معاهده مصر و رژیم صهیونیستی سخن می‌گوید و خاطراتی را بازگو می‌کند که در آن زمان یك خبرنگار آمریكایی از او می‌پرسد آیا قبول دارد كه فلسطین متعلق به اسرائیلی‌ها است و او پاسخ می‌دهد: آری. آن خبرنگار بار دیگر سوال خود را تكرار می‌کند و این بار عبدالحی می‌گوید: آری؛ اگر شما قبول كنید آمریكا متعلق به سرخپوستان است، ماه هم قبول می‌كنیم كه این سرزمین مال اسرائیلی‌ها است. 

تسهیل صدور ویزا برای گردشگران ایرانی 

این مقام مصری درباره صدور ویزا برای گردشگران ایرانی و عادی شدن روند صدور آن قول می دهد كه این كار تا ۶ ماه آینده عملی شود و ایرانی‌ها بتوانند ویزای فرودگاهی را در قاهره دریافت كنند.

او در عین حال خبر می‌دهد که برای راه اندازی پرواز چارتر بین ایران و مصر  صحبت های اولیه با یك شركت هواپیمایی انجام شده است.

زمانی که سخن از غذاهای ایرانی به میان می‌آید او می‌گوید: به نظرم غذا در هم جای دنیا آخر به گوشت و سبزی و انواع سس ختم می‌شود گاهی تند، گاهی معمولی.اما این مسأله بر گردشگری ایران و مصر تأثیر ندارد چون ما مسلمانیم و نزدیکی فرهنگی داریم. 

کد خبر: 58066
Share/Save/Bookmark