هم زمان با ایام الله دهه فجر، دکتر علیرضا بهفر، مدیر شبکه رادیویی سلامت در نشست خبری، برنامههای این شبکه رادیویی را تشریح کرد و گفت: رادیو سلامت از ۲۱ بهمن ۱۳۸۱ متناسب با ایام الله دهه فجر با ۴ ساعت برنامه در روز روی موج اف ام، ردیف ۱۰۲،۵ مگاهرتز به صورت سراسری فعالیتش را آغاز کرد. از سال ۱۳۸۴ با طول موج مستقل با ۱۲ ساعت برنامه در روز فعالیتش به استان تهران محدود شد و خوشبختانه از خرداد ماه ۱۳۹۰، با نصب فرستنده در استان خراسان رضوی و نیز همکاری مراکز استانها بیش از ۵۰ درصد استانهای کشور رادیو سلامت را روی موج اف ام، ردیف ۱۰۲ مگاهرتز دریافت میکنند.
وی با بیان این مطلب که رادیو سلامت جزو ۱۰ رادیوی دیجیتال قرار گرفته و از طریق دستگاه گیرنده دیجیتال در سراسر کشور قابل دسترسی است، گفت: سازمان جهانی بهداشت سلامت را در چهار بعد سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی تعریف کرده است. بر این اساس رادیو سلامت هم گروههای زمانی را به گروههایی با این عناوین تعریف کرده است و مدیران گروهها، مشاوران و عوامل برنامهساز متناسب با رشته تحصیلی شان در این گروهها قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه ماموریت رادیو سلامت ارتقای سطح سواد سلامت مردم است، افزود: برنامه چهارم و پنجم توسعه ارتقای شاخصهای سلامت را مورد هدف قرار داده که دستیابی به آن جز با همکاری رسانهها و ارتقای سطح سواد سلامت محقق نخواهد شد. بنا بر این رادیو سلامت موضوعات و محتوای علمی و به روز را به پیامهای قابل درک برای مخاطبان تبدیل میکند و در قالبهای نمایشی، طنز، گفتوگو محور و گزارش به صورت غیر مستقیم در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
بهفر تصریح کرد: رویکرد رادیو سلامت ارتقای جذب مخاطب، مرجع شدن و نیز ایجاد روحیه امید و آرامش بخشی است و برای دستیابی به این اهداف، بحث استودیو گریزی را مد نظر قرار داده و در همایشها، نمایشگاهها و برنامههای مرتبط با سلامت حضور پیدا میکند. از سوی دیگر، برای گروههای تخصصی نیز برنامههایی دارد که از ساعت ۲۲ تا ۲۴ هر شب با نام سپهر دانش برای گروههای پزشکی و پیراپزشکی پخش میشود.
وی در ادامه به برنامههای دهه فجر شبکه رادیویی سلامت اشاره کرد و گفت: برنامه عصر شکوفایی کاری از گروه سلامت اجتماعی است که آخرین دستاوردهای حوزه سلامت را مطرح میکند و این دستاوردها را با کشورهای منطقه مقایسه میکند، نظیر پیشتازی ایران در پیوند اعضاء، تولید مقالات پزشکی، رشد تجهیزات پزشکی و سلولهای بنیادی که ما رتبه دوم در جهان را بعد از کشور ایتالیا داریم. همچنین تا دهه ۷۰ پزشکانی از کشورهای هند، بنگلادش برای طبابت به ایران میآمدند و هم اکنون نه تنها از نظر تربیت پزشک خودکفا شدهایم، بلکه به سایر کشورها نیز اعزام پزشک داریم و رتبه پنجم جهان را از این نظر کسب کردهایم.
وی اضافه کرد: برنامههایی در حوزه استحکام بنیان خانواده و ساده زیستی داریم، چرا که حدود ۵۰۰ شبکه فارسی زبان در جهت فروپاشی بنیان خانواده تلاش میکند. بنا بر این رادیو سلامت با تولید برنامههایی در جهت استحکام خانواده و سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی اعضای خانوادهها تلاش میکند.
مدیر شبکه رادیویی سلامت با اشاره به برنامههای بچهها سلام و قاصدک برای گروه سنی کودکان گفت: عوامل برنامهساز قاصدک در دهه فجر در مهد کودکها حضور پیدا میکنند و کودکان را با رفتارهای حضرت امام خمینی(ره) و ۱۰ مهارت زندگی آشنا میکنند و جوایزی نیز به کودکان میدهند تا خاطرهای خوش از رادیو سلامت و دهه فجر داشته باشند.
وی به برنامه مجموعه گلباران که همزمان با روز ۲۱ بهمن و روز سالگرد افتتاح شبکه رادیویی سلامت پخش میشود، اشاره کرد و افزود: جنگهای نمایشی با فضای طنز، دستاوردهای انقلاب اسلامی، میزگردهایی با حضور مدیران سابق و فعلی شبکه سلامت در زمینه پیشرفتهای شبکه سلامت، مسابقه۳ نسل با حضور عوامل برنامهساز رادیو سلامت و مسابقه ۳۳ سالهها را به مناسبت سی و سومین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی خواهیم داشت.
وی شاخصترین برنامههای رادیو سلامت را این گونه عنوان کرد: سایه بان آرامش در جهت سلامت روانی افراد جامعه،کودک من در حوزه مهارتهای زندگی، قند پارسی مشتمل بر حکایات و داستانهایی از مثنوی معنوی و بوستان سعدی است تا حس اعتماد به نفس را در جوانان تقویت کنیم.
حریم آرامش در راستای آموزش رفتارهای جنسی صحیح، اینجا برای زندگی برای اطلاع رسانی سبک زندگی سالم، نقد سلامت بررسی چالشهای حوزه سلامت و زاویه پنهان به منظور بررسی تبلیغات کاذب حوزه سلامت در ماهواره و رسانهها از دیگر برنامههای شبکه رادیویی سلامت است .
وی در پایان تاکید کرد: رادیو سلامت در سال گذشته از نظر جذب مخاطب در بین ۱۲ الی ۱۵ شبکه رادیویی رتبه دوازدهم یا سیزدهم را کسب کرده و در سال جاری از نظر برنامه سازی رتبه اول و از نظر جذب مخاطب رتبه چهارم را کسب کرده است که با وجود دارا بودن ۲ فرستنده رادیویی رتبه خوبی است و امیدواریم با تولید و ساخت برنامه ایی با موضوعات مختلف سلامت، بتوانیم نیاز مخاطبان را برآورده کنیم.