حسینی: مشکل تئاتر و سینمای ما ضعف متون است
گزارش هنرنیوز از نخستین جشن استقرار گروه های نمایشی سراسر کشور؛
حسینی: مشکل تئاتر و سینمای ما ضعف متون است
 
تاريخ : يکشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۳۸


سید محمد حسینی در نخستین جشن استقرار گروه های نمایشی سراسر کشور گفت: مشکل اصلی در تئاتر و سینمای ما ضعف متون باشد که امروز بنیاد ادبیات نمایشی را داریم که به بهبود این حوزه در تئاتر بسیار کمک می کند.
نخستین جشن استقرار گروه های نمایشی سراسر کشور عصر دیروز ۲۳ اردیبهشت با حضور سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد، حمید شاه آبادی معاون هنری، قادر آشنا مدیر مرکز هنرهای نمایشی و جمعی دیگر از مدیران تئاتری در تالار وحدت برگزار شد.
در این نشست سید محمد حسینی گفت: امروز اینجا جمع شده ایم تا استقرار گروه های نمایشی سراسر کشور را جشن بگیریم و شاهد رونق و پویایی باشیم. این جشن بدان علت برگزار شد تا ما تمام شهرها را مورد توجه قرار دهیم و تنها کلان شهرها مورد توجه نباشد، اگر بتوانیم امکانات مناسب را در کل کشور فراهم کنیم تمام گروه های تئاتری ما می توانند از این امکانات استفاده کنند.
وی افزود: نگاه به هنر نمایش تا پیش از انقلاب وارداتی و نسخه برداری از فرهنگ غرب بود و با دین و مذهب ما بسیار متفاوت بود اما بعد از انقلاب رویکرد مسئولان بسیار به این هنر متفاوت شد و حمایت مسئولان را جذب کرد و البته هنرمندان هم در این میان کارهای فاخر و ارزشمندی را ارائه کرده که با فرهنگ مردم سنخیت دارد که این نوع آثار به حمایت مسئولان نیاز دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اظهار داشت: آثاری که با فرهنگ مردم تناسب داشته باشد مورد توجه قرار می گیرد و مخاطب را به سالن های نمایشی می کشد. ما فرهنگ غنی داریم که باید از آن در آثارمان بهره بگیریم و از دل این فرهنگ ها می شود بسیاری نمایشنامه در آورد ما می توانیم علی رغم بسیاری از تهدیدها، تحریم ها در عرصه هنر نمایش گام های بلندی برداریم.
حسینی خاطرنشان کرد: شاید مشکل اصلی در تئاتر و سینمای ما ضعف متون باشد که امروز بنیاد ادبیات نمایشی را داریم که به بهبود این حوزه در تئاتر بسیار کمک می کند البته گاهی بی توجهی یک گروه تئاتری ذهنیت مردم را تغییر می دهد و این تاوان بزرگی است.
وی تاکید داشت: تئاتر سیار اتفاق خوشایندی است که در تهران کار خود را شروع کرد و همین روزها در مشهد نیز برنامه دارد که اگر امیدواریم تعداد آنها بیشتر شود و قطعا کمک می کند به مردمی شدن تئاتر.
در ادامه این جشن حمید شاه آبادی گفت: آرزویم بود تا یک چنین فضایی به وجود آید و اگر تلاش مجدانه دوستان نبود هر کس از منظر خود به این موضوع نگاه می کرد و چالش و سوالی در این حوزه پیش می آید که چرا باید فاصله بین تئاتر تهران و شهرستان وجود داشته باشد؟ چرا انقلابی که از مردم در همه سطوح در تمام نقاط پشتیبانی کرده در خصوص امکانات تئاتری و هنری عدالتش یکسان نبوده است البته این ساختار به اداره کل هنرهای نمایشی هم برمی گردد.
معاون هنری وزیر ارشاد خاطر نشان کرد: در سال ۸۹ موفق شدیم که پروانه گروه های نمایشی را به صورت موقت با هدف حمایت از فضای تئاتر به گروه ها بدهیم. امسال نیز شعار تولید ملی را داریم که این شعار در عرصه هنر نمایش نیز می تواند تحقق داشته باشد.
وی افزود: تئاتر در شهرستان ها شکل نمی گیرد مگر اینکه بتواند دغدغه مخاطب را بیان کند، تئاتر باید مخاطب را بشناسد و در شهرستان ها تزریق شود. در تئاتر ژانرهای متعدد وجود دارد که هر کدام از گروه های استقرار یافته می توانند این ژانرها را پوشش دهند.
شاه آبادی ادامه داد: ما در هرکدام از شهرستان ها باید حداقل یک سالن تخصصی تئاتر داشته باشیم که هر ۳۶۵ روز سال در آنجا تئاتر اجرا شود و هر چه این تولیدات از بن مایه های ملی باشد تاثیر گذاری بیشتری دارد همچنین یک گروه تخصصی باید ۳ اثر برتر و ۳ گروه را به عنوان گروه های برتر شناسایی و به فستیوال های جهانی معرفی کنند.
وی عنوان کرد: از نام نویسی گروه های جدید از دیگر فعالیت های جدید دفتر استقرار است.
قادر آشنا مدیر مرکز هنرهای نمایشی در ادامه این برنامه گفت: هدف از تشکیل گروه های استانی و استقرار آنها توجه به سیاستهای کلی دولت نهم است که با حضور شاه آبادی این امر در بحث استقرار گروه ها به ثمر رسید.
وی اظهار داشت: حدود ۶۷۰ گروه پروانه فعالیت دریافت کردند و ۴۵۰ گروه تا کنون کار به روی صحنه برده اند و مبلغی نزدیک به یک میلیارد و سیصد میلیون تومان به گروه ها کمک هزینه داده شده است.
آشنا تصریح کرد: برای انجام یک کار فرهنگی به خصوص در امر نمایش ۴ ضلع را باید در نظر گرفت که عبارتند از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت فرهنگ و اسلامی در تهران، هنرمندان و مردم. اگر این ۴ ضلع با هم هماهنگ باشند و در یک راستا فعالیت کنند شاهد آثار خوبی خواهیم بود.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی افزود: وزارت ارشاد باید پاتوقی برای هنرمندان به وجود آورد تا هنرمندان در این فضاها تبادل نظر داشته باشند همچنین اگر می خواهیم که اثرمان ماندگار شود باید با فرهنگ مردم همخوانی داشته باشد که اگر کاری خوب و متناسب با فرهنگ مردم ارائه دهند مخاطب جذب می شود و این اتفاق به اقتصاد تئاتر بسیار کمک می کند.

کد خبر: 40696
Share/Save/Bookmark