محمود گبرلو منتقد پیشکسوت حوزه سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد اجرای طرح اکران ماه رمضان افزود: مردم روزه دار ایران اسلامی علاوه بر اینکه در این ماه به عبادت می پردازند به استراحت و تفریحات سالم نیز نیاز دارند لذا در ساعاتی که روزه نیستند و از وقت آزادتری برخوردارند می توانند به سینما بروند و از دیدن فیلمهای مورد علاقه خویش لذت ببرند. بنابراین رفتن به سینما هیچ منافاتی با روزه داری نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: حضور در سینما در ماه مبارک رمضان بستگی به نگاه آدمها دارد که سینما را چگونه می نگرند. اگر سینما فعلی را همچون سینمای قبل از انقلاب که مظهر فساد و ضد اخلاقی بود بپنداریم مسلما هیچ گاه نباید با طرح اکران ماه رمضان موافقت کنیم اما آیا، سینمای امروز ما که نشات گرفته از تفکرات نوین حضرت امام (ره ) است همچون سینمای قبل از انقلاب است؟
گبرلو با بیان اینکه سینمای ایران پس از انقلاب توانست با رهنمودهای امام خمینی (ره) نگاه جدیدی را وارد سینما بکند و با سینمای قبل از انقلاب، قابل مقایسه نیست تصریح کرد: در حال حاضر سینما یک تکنولوژی و ابزار رسانه ای است که می تواند در عین حالی که برای مردم ایجاد سرگرمی و شادی می کند، آنها را به تعمق و تفکر نیز وا دارد. بنابراین شایسته نیست که نگاه خیلی منفی به طرح ماه رمضان داشته باشیم بلکه باید با آرامش و امکانات مناسب، زمینه تفریح و سرگرمی سالم را برای خانواده های ایرانی فراهم سازیم البته اگر در این ماه که ماه عبادت است از فیلمهایی که متناسب با حال و فضای ماه مبارک باشد استفاده شود صد البته بهتر خواهد بود.
به گفته این کارشناس رسانه، می توان در ماه مبارک رمضان با نمایش فیلمهایی با مضامین قرآنی و مذهبی یا فیلمهایی با قصه های جذاب و سرشار از معنویت، تماشاگر را بیشتر برای رفتن به سینما ترغیب کرد به گونه ای که از فضای عبادی ماه مبارک هم دور نماند.
وی تاکید کرد: سینما در ماه مبارک رمضان بویژه با طرح اکران ماه رمضان نیازمند تدبیر بیشتری است این در حالی است که سینما رسانه ای است که می تواند با نمایش برخی از فیلمها به پالایش و پا کیزگی روحی مومنین در ماه رمضان کمک کند.
گبرلو با اشاره به عدم مشارکت سینماهای حوزه هنری در طرح اکران ماه رمضان گفت: این رفتارها، رفتارهای پسندیده و خرمندانه ای نیست همان طوری که یک کتابخانه یا فرهنگسرا را که در طول سال به فعالیتهای فرهنگی و سرگرمی به مخاطب مشغول است نمی توان به بهانه ماه رمضان تعطیل کرد به همین دلیل هم نمی توان سینماها را در ماه مبارک رمضان تعطیل کنیم بلکه باید خوراک مناسبی برای این ایام تدارک ببینیم.
این منتقد پیشکسوت سینما تصریح کرد: با قهر و پاک کردن صورت مساله، هیچ مشکلی حل نخواهد شد اما با یاری همدیگر می توان رونق بخشی سینماها را شاهد بود. این در حالی است که اگر کاری کنیم تماشاگر از سینما فاصله بگیرد حتما به رسانه های کاذب دیگری سوق پیدا خواهد کرد که خطرش خیلی بیشتر خواهد بود.
وی افزود: به جای اینکه بیائیم قهر کنیم یا سینماها را تعطیل کنیم بهتر این است که خوراک مناسب فرهنگی را فراهم و دراختیار مخاطب قرار دهیم این کار شدنی است چرا که هم حوزه هنری در آرشیو فیلمهای خود، فیلمهای مناسب و متناسب به حال و هوای رمضان در اختیار دارد و هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند تدبیری بیندیشد که در ماه مبارک رمضان، فیلمهای مناسب تری با این ماه اکران شود .