سید رضا خطیبی نویسنده و کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: آخرین فیلم سینمایی من «حریم» بود که اثری پلیسی و جنایی بود و برای من و سینمای ایران تجربهای تازه به شمار میرفت.
وی افزود: باید به نظرم در سینمای ایران هنرمندان ما زانرهای مختلفی برا تجربه کنند و نباید همه خودشان را محدود در یکی دوژانر به خصوص کنند. چرا که مخاطب سینمای ایران هم مانند مخاطبان سایر کشورها حق دارد در همه گونههای سینما فیلم خوب ببیند. هر چند نمیتوان کتمان کرد که تجربه ژانرهای مختلف یک نوع ریسک برای سازندگان آن به شمار میرود، اما این دلیلی نمیشود که ما از برخی از تجربهها غافل بمانیم.
سینمای ما چیزی کمتر از خارجیها ندارد
خطیبی تصریح کرد: درخصوص فیلم سینمایی «حریم» این اتفاق برای من افتاد و دست به تجربه جدیدی زدم. فیلمهایی مانند «حریم» در ژانر ترسناک تا به امروز در سینمای جهان توانسته مخاطبان زیادی را جذب کند و یکی از پردرآمدترین گونههای سینمایی شود. هر چند خیلیها فکر میکنند ما امکانات لازم برای ساخت فیلمهایی از این دست را مثلا در مقایسه با هالیوود را نداریم اما به هرحال چیزی کمتر از آنها نداریم و میتوانیم با همین امکانات کم هم فیلمهای مختلفی در ژانرهای گوناگون برای جذب مخاطب داخلی بسازیم.
وی در ادامه اضافه کرد: بیشتر مخاطبین سینمای ایران بیشتر به سمت فیلمهای کمدی و ملودرامهای اجتماعی گرایش دارند و نسبت به سایر ژانرها مثلا ژانر سینمای وحشت و ترسناک که من فیلم سینمایی «حریم» را در این خصوص ساختم ندارند، این در حالی است که به نظر من ما به لحاظ نیروهای متخصص در سینما چیزی نسبت به سایر کشورها کم نداریم و شاید فقط ضعف ما به خاطر نبود امکانات کافی مثلا در نمایش جلوههای ویژه برای یک فیلم سینمایی باشد.
حضورسینماییها در تلویزیون برای ساخت سریال هیچ اشکالی ندارد
خطیبی با اشاره به ساخت فیلم جدیدی برای امسال در سینمای ایران هم عنوان داشت: این روزها مشغول آماده سازی یک فیلمنامه سینمایی متفاوتی برای ساخت هستم و تا یکی دو ماه دیگر این فیلم نامه برای دریافت پروانه ساخت قرار است به ارشاد تحویل داده شود. به دلیل اینکه در خصوص ساخت فیلم سینمایی کمی خرافاتی هستم نمیتوانم نام این فیلم را بیان کنم و همه چیز در این خصوص تا یکی دو ماه دیگر مشخص خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: بعد از ساخت فیلم سینمایی «حریم» درگیر یک سری از کارهای شخصی خودم وهمچنین مطالعه و فیلم دیدن بیشتر بودم. منتها بیشتر فیلمهای خارجی دیدم تا ایرانی، به همین دلیل فرصت نکردم به پیشنهاد ساخت مجموعههای تلویزیونی یا تله فیلم فکر کنم. هرچند بسیاری از دوستان در سینما به دلیل شرایطی که در آن برای ساخت فیلمهای سینمایی وجود دارد به سمت تلویزیون برای ساخت سریال یا تله فیلم رفتهاند. ازطرفی من معتقدم کار کردن یک سینمایی در تلویزیون در صورت بودن فیلمنامهای خوب وجذاب برای جذب مخاطب هیچ اشکالی ندارد. چرا که تلویزیون نسبت به سینما در کشور ما مخاطبان بیشتر و انبوده تری دارد.
خرج زندگی بالا رفته و مخاطب حق دارد برای سایر مشکلات زندگیاش هزینه کند
کارگردان فیلم سینمایی «در شهر خبری هست، نیست» در ادامه تاکید کرد: تماشاگر در سینما از اهمیت بالایی برخودار است و نباید از سوی سازندگان آثار سینمایی دست کم گرفته شوند. متاسفانه این روزها سینمای ایران به لحاظ جذب مخاطب دچار مشکلاتی شده و این اصلا برای سینمای ما خوب نیست. هر چند نمیتوان کتمان کرد که هزینههای زندگی در چند سال اخیر افرایش یافته و مردم به دلیل مشکلات اقتصادی که دارند کمتر میتوانند برای مسائل فرهنگی و هنری هزینه کنند. اما به هرحال باید در سینما برای مخاطب ارزش قائل باشیم تا او نیز به تماشای فیلمهای سینمایی بنشیند.
وی اضافه کرد: بلیت سینما افزایش قیمت داشته و این برای مخاطب سینما که با مشکلات اقتصادی دست به گریبان است، نمیتواند خوش آیند باشد. ضمن اینکه اگر یک خانواده بخواهند برای دیدن فیلم به سینما بروند باید کلی هزینه برای رفت وآمد به سینما پرداخت کنند و در کنار آن برای مثلا خریدن ساندویچ یا اقلام خوراکی دیگر باید ۵۰ هزار تومان هزینه کنند. که این به صرفه نیست. خرج زندگیها بالا رفته و مخاطب هم حق دارد برای سایر مشکلات زندگی خوداش هزینه کند. تا اینکه برای یک فیلم سطحی و ضعیف پولی را پرداخت کند.
خطیبی یادآور شد: من در یکی دو سال اخیر فیلمی در سینماهای ایران تماشا نکردم و نمیدانم که کیفیت فیلمهای سینمایی چگونه بوده است ونمی توانم قضاوتی هم در این خصوص داشته باشم. اما به هرحال مخاطب ایرانی امروز ناچار است به دلیل مشکلات اقتصادی و گرانیهایی که هر روز با آنها دست و پنجه نرم میکند کمتر به سینما برود.