کارگاه «تاریخ و تحلیل روایت در مطالعات تاریخی» برگزار می‌شود
با تدریس احمد پاکتچی؛
کارگاه «تاریخ و تحلیل روایت در مطالعات تاریخی» برگزار می‌شود
دکتر احمد پاکتچی، نشانه‌شناس و پژوهشگر، کارگاه «تاریخ و تحلیل روایت در مطالعات تاریخی» را از سه‌شنبه (۱۹ آذرماه) در پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار می‌کند.
 
تاريخ : دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۵۴

به گزارش هنرنیوز به‌نقل از روابط عمومی پژوهشکده تاریخ اسلام، گروه روش‌شناسی و تاریخ‌نگاری این پژوهشکده، دومین کارگاه «تاریخ و تحلیل روایت در مطالعات تاریخی» را با تدریس احمد پاکتچی، عضو شورای عالی دایره‌المعارف بزرگ اسلامی و رییس حلقه نشانه‌شناسی تهران برگزار می‌کند. این کارگاه‌ها در پنج جلسه دو ساعته در روزهای سه‌شنبه ‌(۱9 آذرماه) و شنبه (۲۳ و ۳۰ آذرماه) برپا می‌شوند.

«ساختار روایی و روند رخدادها»، «کانونی‌شدگی و موقعیت روایی»، «کنش، تحلیل داستان و گزارش تاریخی»، «شخصیت‌پردازی در روایت» و «رویکرد گفتمانی به روایت» مباحثی است که در پنج جلسه این کارگاه تدریس خواهند شد.

درباره تحلیل روایت، پژوهش‌های بسیاری صورت گرفته است. برای این‌که روایت، موضوع مطالعه قرار گیرد، پژوهشگر باید میان روایت و غیرروایت تمایز قایل شود و این مساله همواره به این حقیقت اشاره دارد که روایات، زنجیره‌ای از وقایع را گزارش می‌کنند. اگر روایت به عنوان بازنمایی مجموعه‌ای از وقایع تعریف شود، در این صورت پژوهشگر باید بتواند این وقایع را شناسایی کرده و آن‌ها را به‌عنوان یک امر معین غیرگفتمانی و غیرمتنی وارد عمل کند، به‌عنوان مطلبی که مقدم بر روایت و مستقل از آن وجود دارد و آن‌چه که روایت آن را گزارش می‌دهد.

تحلیل روایت‌شناسانه یک متن نیاز به فردی دارد که با گفتمان به‌عنوان بازنمایی وقایع برخورد کند، وقایعی که مستقل از هر چشم‌انداز یا نمایش روایی خاص، به فکر متبادر شوند و به‌عنوان دارنده ویژگی وقایع حقیقی، تصور شوند. پژوهشگر باید فرض کند که یک نظم زمانی حقیقی و درست وجود دارد، نظمی که وقایع در آن خواه همزمان و خواه متوالی نمایان می‌شود.

جلسه نخست کارگاه «تاریخ و تحلیل روایت در مطالعات تاریخی» از ساعت ۱۵ تا ۱۹سه‌شنبه (۱۹ آذرماه) برپا خواهد شد و دو کارگاه دیگر از ساعت ۱۸ تا ۲۰ شنبه (۲۳ آذرماه) و ۱۶ تا ۱۸ شنبه (۳۰ آذرماه) برگزار می‌شوند. علاقه‌مندان به شرکت در این کارگاه‌ها می‌توانند به پژوهشکده تاریخ اسلام به نشانی خیابان ولیعصر، خیابان شهید عباس‌پور (توانیر)، خیابان رستگاران، کوچه شهروز شرقی، شماره ۹ مراجعه کنند.

کد خبر: 66788
Share/Save/Bookmark