انصاری: دولت باید با سازمان های مردم نهاد چون شورای کتاب کودک باب یک گفتمان مثبت را بگشاید
حمایت مسئولین از نویسندگان کودک و نوجوان؛/9/
انصاری: دولت باید با سازمان های مردم نهاد چون شورای کتاب کودک باب یک گفتمان مثبت را بگشاید
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۹ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۲۳
نوش آفرین انصاری گفت: دولت باید با سازمان های مردم نهادی چون شورای کتاب کودک باب یک گفتمان مثبت را بگشاید.

نوش آفرین انصاری، از اعضای هیئت مدیره شورای کتاب کودک در گفتگو با خبرنگار ادبی هنرنیوز گفت: شورای کتاب کودک به عنوان یک سازمان های مردم نهاد متکی به کمک دولت نیست و یک تشکل مردم نهاد است.

وی ضمن اشاره به ظرفیت های حمایت دولت از سازمان های مردم نهاد افزود: دولت باید راه را برای فعالیت های سازمان های مردم نهاد باز کند و در یک گفتمان مثبت با آنها قرار گیرد.

انصاری در تشریح روند کار شورای کتاب کودک گفت: این شورا کتب منتشر شده را بر اساس معیارهای دقیق بررسی و گزینش می کند و با حضور بیش از صد کارشناس تلاش می کند که این کتب را به جامعه معرفی کند.

وی خاطر نشان کرد: گرچه شورای کتاب کودک برای نویسندگان کار خاصی انجام نمی دهد اما به تلاش ناشران ارج نهاده و به معرفی آثار آنها می پردازد که البته این خود نوعی حمایت است از جریان کتاب کودک.

نوش آفرین انصاری تصریح کرد: علاوه بر ناشران، عموم اعضای جامعه که به نوعی با کار کودک در ارتباطند اعم از نویسندگان، شاعران، تصویرگران، مترجمان و غیره، عضو فعالیت های این شورا به شمار می آیند.

گفتنی است، شورای کتاب کودک سازمانی فرهنگی پژوهشی، غیردولتی و غیرانتفاعی است که در سال 1341 تأسیس شده است. این سازمان در حوزۀ ادبیات کودک و نوجوان فعالیت می کند و اعضاء آن نیروهای داوطلب هستند. شورا در حال حاضر حدود هفتصد عضو رسمی و وابسته دارد و هزینه های خود را از راه حق عضویت، حمایت های مردمی، اجرای پروژه های فرهنگی و حق التالیف فرهنگنامه به دست می آورد.

اهداف این شورا در اساسنامه چنین قید شده است:

*کمک به شکوفایی ادبیات اصیل ایرانی برای کودکان و نوجوانان

* کمک به اعتلای کیفی و کمی منابع ادبی و اطلاعاتی کودکان و نوجوانان

* کمک به دسترسی هر چه بیشتر کودکان ایرانی به کتاب و انواع منابع ادبی و اطلاعاتی

* تشویق و حمایت پدیدآورندگان و ناشران ایرانی جهت خلق آثار با ارزش ادبی و اطلاعاتی

* توانمندسازی و ارتقاء سطح دانش افراد در حوزۀ ادبیات کودک و نوجوان

* مشاوره، تبادل نظر و گفتگو با پدیدآورندگان، صاحب نظران و مخاطبان کودک و نوجوان، والدین، کتابداران و مربیان

* ارتباط فعال و مستمر با سازمان های داخلی، خارجی و افراد (حقیقی و حقوقی)

* تهیه آثار نمونه مانند فرهنگنامه کودکان و نوجوانان و ایجاد سازمان مناسب جهت تدوین آن

* توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی

* گردآوری منابع و ارائه خدمات کتابخانه ای و ایجاد کتابخانه های کوچک

شورای كتاب كودك از بدو تاسیس تا كنون در جهت پیشبرد اهداف خود سعی در ایجاد ارتباط با سازمان‎های دولتی و غیردولتی داشته كه موجب توانمند سازی خود و سازمان‎های دیگر شده است.

گروهی از نهادهای غیردولتی فعال مانند انجمن دفاع از حقوق کودکان، انجمن پژوهش‌های پویا، موسسه پژوهشی کودکان دنیا، موسسه مادران امروز، کانون توسعه فرهنگی، موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان ایران،انجمن ترویج علم و ...از سوی اعضاء شورا پایه‎گذاری شده‎اند و برای گسترش فرهنگ مطالعه و ادبیات كودك و نوجوان و نیز تحول در وضعیت کودکان به ویژه آموزش و پرورش کودکان ایران برنامه‎های متنوعی دارند . شورا همچنین با برخی نهادها و سازمان های بین المللی كه اهداف مشترك دارند در ارتباط است.



کد خبر: 22768
Share/Save/Bookmark