افتتاح فاخرترین احیاء مجموعه تاریخی کشور تا پایان آبان ماه
افتتاح فاخرترین احیاء مجموعه تاریخی کشور تا پایان آبان ماه
نیمی از ظرفیت مجموعه کاروانسرای سعدالسلطنه بعنوان فاخر‌ترین احیاء کشور تا پایان آبان ماه سال جاری راه‌اندازی و به بهره برداری می‌رسد
 
تاريخ : سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۲۸

به گزارش هنرنیوز،مدیرعامل صندوق احیاء گفت: این بنا تحت مالکیت سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری می‌باشد و در تاریخ ۱۱/۵/۷۷ با شماره ۲۰۸۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و در تاریخ ۸/۳/۱۳۸۷ در قالب قراردادی فی-مابین صندوق احیا و سازمان نوسازی و بهسازی شهر قزوین جهت سرمایه‌گذاری در مرمت، احیاء، آماده‌سازی، تجهیز و بهره‌برداری با حدود و ثغور حدوداً ۳ هکتار همراه با احداث سایر فضاهای خدماتی مورد نیاز بمنظور تبدیل بعنوان یک مرکز فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، پذیرایی، سیاحتی، اقامتی، و توریستی منعقد شده است. 


وی افزود:مجموعه سعدالسلطنه که در مرکز تاریخی شهر قزوین و در مجاورت بازار و ارگ شاهی (طهماسبی صفویه) قرارگرفته است یکی از بزرگ‌ترین بناهای عمومی و سراهای بازرگانی کشور در عصر قاجاریه با مساحت ۶/۲ هکتار می‌باشد و در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار، توسط محمدباقرخان سعدالسلطنه اصفهانی- حاکم وقت قزوین- از سال ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۲ هـ. ق بنا شده است. 

ایروانی اضافه کرد: با توجه به قدمت مجموعه و ارزش‌های معماری آن، موقعیت قرارگیری و وسعت مجموعه و همچنین با توجه به ظرفیت‌های بنا و استعدادهای شهر قزوین مجموعه‌ای از عملکردهای فرهنگی و تجاری به منظور احیاء این مجموعه پس از مرمت و بازسازی در نظر گرفته شده است. 

همچنین مدیرعامل صندوق احیاء در خصوص سند فرادست احیاء و بهره برداری مجموعه در قالب «طرح راهبردی و مبانی و منشور کاربری‌های قابل اعمال در مجموعه سعدالسلطنه در بازار قزوین» و ابلاغ آن به سازمان نوسازی و بهسازی شهر قزوین تصریح کرد :این منشور در تاریخ ۲/۲/۸۸ در شورای راهبردی مصوب گردید تدوین و ملاک عمل قرار دارد و با بازنگری مجدد در بهمن ماه سال گذشته به سازمان نوسازی و بهسازی شهر قزوین ابلاغ گردیده است. 

وی ادامه داد: با توجه به کارکرد عمده فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و هنری شایسته این مجموعه در طرح ابلاغی که بازتاب دهنده ویژگی‌های شهر قزوین است انتظار می‌رود این مجموعه به‌سان میدان نقش جهان اصفهان در شهر قزوین خودنمایی کند و مایه افتخار باشد. 

او همچنین افزود: طی یک ‌سال اخیر موضوع بهره‌برداری و بررسی طرح‌های مربوط به آن به طور جدی در دستورکار صندوق احیاء و سازمان نوسازی و بهسازی قرار گرفته و اخیراً عملیات اجرایی واگذاری جهت بهره‌برداری برای زون‌های راسته‌های وزیر و قیصریه و سراهای نگار السلطنه، قهرمانی و بهشتیان با معرفی بهره-برداران شایسته و منطبق بر کاربری‌های ابلاغی صندوق احیاء و با رعایت اهلیت متولیان کاربری‌ها، نوع قرارداد‌ها و مقیاس کاربری و کارکرد‌ها که عمدتاً نشات گرفته از فرهنگ و اقتصاد تاریخی شهر قزوین می‌باشد که توسط کارگروه ویژه فنی، اقتصادی، حقوقی و بهره‌برداری صندوق احیا در دست بررسی، اقدام و راهبری است. 

ایروانی توضیح داد:مدت قرارداد حاضر ۲۸ سال می‌باشد (که به تفکیک ۳سال جهت مرمت و احیاء مجموعه و ۲۵ سال جهت بهره‌برداری می‌باشد) و مبلغ سرمایه‌گذاری صد میلیارد ریال است که شامل تملک فضاهای مورد لزوم از قبیل گاراژ شرق، اراضی مورد نیاز و املاک طرفین کوچه جنوبی شترخان که بنام سازمان میراث فرهنگی (صندوق) منتقل گردد. 

شایان ذکر است کلیه موضوعات مرتبط با زیرساخت‌های این مجموعه در طول یک سال و نیم اخیر تحت نظارت مستقیم و مشترک صندوق و اداره کل میراث استان قرارداشته و تمامی اقدامات منطبق بر مبانی میراث‌فرهنگی صورت پذیرفته است.
کد خبر: 74978
Share/Save/Bookmark