هوشنگ توکلی: لجبازی مدیران سبب بیکاری هنرمندان شاهسواری: تلاش بیشتر دولت در توسعه بازار و منابع
در برنامه شهرفرهنگ با عنوان «بحران بیکاری در سینمای ایران» اعلام شد:
هوشنگ توکلی: لجبازی مدیران سبب بیکاری هنرمندان شاهسواری: تلاش بیشتر دولت در توسعه بازار و منابع
هوشنگ توکلی در برنامه شهر فرهنگ گفت: معضل بیکاری در سینمای ایران ناشی از قضاوت های غلط مدیران و بی تجربگی آنان است.
 
تاريخ : شنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۵۰
به گزارش هنرنیوز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، هوشنگ توکلی کارگردان و بازیگر سینما که پنج شنبه شب در برنامه شهر فرهنگ به عنوان «بحران بیکاری در سینمای ایران» به همراه منوچهر شاهسواری تهیه کننده سینمای ایران حضور داشت در مورد بیکاری اهالی سینما گفت: تعداد زیادی از اهالی سینما دچار معضل بیکاری هستند. قبل از اینکه وارد بحث بشویم موضوع بیکاری را در مقوله کارهای فرهنگی واکاوی بکنیم. این بیکاری شامل سایر هنرمندان در حوزه تئاتر، هنرهای تجسمی نیز می شود. این تداوم بحران های کوچکی است که بعد از انقلاب بوجود آمده است و حاصل قضاوت های غلط مدیران، بی تجربگی مدیران و ... است که چنین مشکلاتی را بوجود آورده است. این معضل شامل سایر اهالی سینما نیز می شود.

بازیگر سریال «زیرتیغ» افزود: هنرمند یا اهل فرهنگ، کارش یک کار روحی، فکری است. معماری و ساخت و ساز خیال برای جامعه است. اضطراب و تنشی که در برخورد با دیگران برای هنرمند بوجود می آید به نوعی مطرح میکند. هنرمند با خیال خودش عمرش را طی کرده و توانسته تأثیرگذار باشد. این تأثیر در دفع شر و ایجاد آرامش در جامعه و دفع اضطراب است. این همیشه در جوامع برخورد داشته با قدرتها و مدیران جوامع و یا قدرتمندانی که می ترسیدند که اگر هنرمند در برابر آنها قرار بگیرد، اقتدار او را کم کند. این اتفاقی که در سه دهه اخیر رخ داده بعد از انقلاب باعث چنین مشکلاتی شده است. عدم اطلاع و لجبازی مدیران ما باعث انزوا، بیکاری و مشکلات هنرمندان شده است.



این کارگردان پیشکوت تصریح کرد: بیکاری در سینما تعریفش عمومی تر است. یعنی این بیکاری در سینما تشدید شده است. اگر بودجه عادلانه تقسیم نشود بین هنرمندان و کسانی که در سینما فعالیت می کنند به نسبت انبوه کسانی که در این حیطه فعالیت می کند یک بی عدالتی بوجود می آورد که متاسفانه مشکل بیکاری از اثرات آن می باشد.

منوچهر شاهسواری، تهیه کننده سینما نیز در خصوص این مشکل گفت: اساسا مسئله بیکاری از مشکلات عام جامعه ماست. سیستم بیکاری به معنای عدم امکان فعالیت برای افرادی است که علاقمند هستند صاحب معیشت سالم باشند. از نظر من باسوابق و فعالیت هایی که در سینما داشته ام، اعتقاد دارم بازار تولید کالای فرهنگی در ایران پرمخاطب و گسترده است. نسبت این بازار به تولیدات ما قابل مقایسه نیست. ما بازار گسترده ای داریم و نیاز گسترده تری نیز داریم. ما نیاز به تئاتر، سینما، شبکه های خانگی و ... داریم. بزرگترین مشکل ما این است که این بازار در اختیار ما نیست. این بازار به گونه ای است که همه منافع آن به اهالی هنر نمی رسد.

شاهسواری افزود: بازار سینمای ما یک ظرفیت تولیدی معینی دارد. تقریبا طی 10 سال گذشته متوسط تولید سینمای ایران عدد 100 فیلم به ازای یک سال داشته است. اما چه کنیم که به دلیل محدودیت بازار نمی توانیم بسازیم. سرمایه گذاران علاقمند نیستند که فیلم بسازند و بایگانی کنند. بلکه دوست دارند هرچه زودتر به عرصه نمایش دربیاید. دولت در توسعه بازار و توسعه منابع کوشش بکند.
کد خبر: 90808
Share/Save/Bookmark