ما ایرانی ها نسبت به مشاهیرمان تعصب خاصی داریم
شاهین باباپور در گفتگو با هنرنیوز؛
ما ایرانی ها نسبت به مشاهیرمان تعصب خاصی داریم
شاهین باباپورکارگردان سینما و تلویزیون گفت: ما ایرانی ها نسبت به مشاهیرمان تعصب خاصی داریم.
 
تاريخ : چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۵۷

شاهین باباپور نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز اظهار داشت: متاسفانه این روز ها به شدت ما در معرض حمله شبکه های ماهواره ای هستیم و آنها به خانواده ها و مخاطبان ما به نوعی حمله کرده اند و با هویت و فرهنگ ما بازی می کنند. یعنی فرهنگ و هویت ما را به عنوان ابزاری برای بازی رسانه ای و حمله فرهنگی  کرده اند و ما هنوز برنامه مناسبی برای مقابله با ایین گونه تهاجمات فرهنگی در در دستو کارمان نداریم و دست روی دست گذاشته ایم تا آنها بر علیه ما فیلم یا سریالی بسازند و بعد ما دست به کار شویم و فیلمی در جواب آنها بسازیم.
وی افزود: ما ایرانی ها نسبت به مشاهیرمان تعصب خاصی داریم ودوست داریم موقعه ای که فیلمی یا مجموعه تلویزیونی از زندگی این ها ساخته می شود به جای تحقیر وکوبیدن، اثری جذاب، آموزنده و قوی ساخته شود و این مشاهیر به درستی به عموم مردم معرفی شوند. چون همان طور که همه ما می دانیم مشاهیری مثل فردوسی، حافظ، سعدی، مولانا، و خواجه نظام  و...همه برای ماست و اگر دست روی دست بگذاریم کشورهای دیگر با ادعاهای واهی خود آنها را مال خود خواهند کرد و تنها حسرت برای ما خواهد ماند.
باباپور ادامه داد: برخی از کشورها مثل آذربایجان یا امارات به راحتی به مشاهیر ما دست درازی می کنند وآنها را از ما می گیرند در صورتی که این گونه کشور ها قبلا جزوی از خاک کشور ما بوده اند. چطور ممکن است کشوری مثل امارات که ۵۰ سال هم قدمت ندارد در مقابل ۳۷۰۰ سال تاریخ و تمدن ما قد علم کند و ادعا کند که فلان شخصیت یا نویسنده ادبی ما اوست. اینجا است که لزوم ساخت این گونه سریالها وفیلم های سینمایی پیش می آید ومی فهمیم که ما واقعن در خصوص ساخت فیلم یا سریال از زندگی این مشاهیر کوتاهی کردیم ونتوانسته ایم به درستی این شخصیتها بزرگ را به نسل جوان امروزمان معرفی کنیم.
وی تصریح کرد: دریک زمانی سریال فاخری مثل «ابوعلی سینا» با تمامی امکانات آن زمان ساخته می شود و بعد از سالها هنوز وقتی این مجموعه تلویزیونی پخش می شود برای مردم هم قشر عام و هم قشر خاص قابل دیدن این است از آن استقبال می کنند چرا که ساختار و درام قصه به درستی پرداخت شده و کارگردان و عوامل روی این کار زحمت کشیدند تا اثر ماندگار شود. آن وقت در زمان کنونی با وجود پیشرفت امکانات فیلمسازی و افزایش سرمایه ما در ساخت آثار فاخر نمی توانیم موفق باشیم و با ساخته هایمان مخاطب را فراری می دهیم و فقط بودجه و بیت المال را هدر می دهیم.
کارگردان «حلقه های ازدواج» خاطرنشان کرد: مشکل تلویزیون ما ممیزی بیش از اندازه آثاری است که در مورد فرهنگ و تمدن خودمان ساخته می شود و عموما هم این ممیزی در مرحله فیلمنامه نویسی است و باعث افت شدید آثارمان در سینما و تلویزیون شده است و عموم آثار را تبدیل به تکه های به هم وصل شده یک سری تصاویری کرده که هیچ معنا و مفهومی برای مخاطب امروز ندارد. من نمی دانم چرا ما باید مقاطع مختلف تاریخی خود مان را ممیزی کنیم و به دروغ جنبه های بی اهمیت را وارد سریال سازی خودمان کنیم و بعد افتخار کنیم که سریال فاخر ساخته ایم در صورتی که این که گونه نیست. ما در تلویزیون می آییم در خصوص فلان شاعر سریال می سازیم و به جای اینکه بتوانیم باعث آشتی بیشتر ما با این گونه شاعرات بزرگوار کشورمان شویم بدتر در ذهن مردم این گونه شاعران را می کشیم چون همیشه مدیران ما ممیزی را دوست دارند نمی خواهند میز خود را از دست دهند.
وی اضافه کرد: زندگی مشاهیرمان را ما نمی توانیم به شکل ایده آل نشان دهیم و مدام خودمان را سانسور می کینم. متاسفانه مدیران ما به سبک و سیاق خودشان دست به این گونه کارها می زنند و مدام شعار مبازره با سطحی نگری و ابتذال می دهند در مقابل در مورد قهرمانان تاریخی و ملی کشورمان بودجه و هزینه نمی کنند چون نگران بازخوردهایی هستند که در بیرون اتفاق می افتد و مثلا شاید یک شخصیت سیاسی در مورد فلان سریال انتقاد کند، که این عامل باعث می شود که بالافاصله آن مدیرمربوطه نگران از دست دادن پست ومقام خودش شود.
باباپور ابراز داشت: به خاطر قومیتهای مختلفی که در کشورمان وجود دارد باید سریالها و فیلمهای مختلف در مورد قومیت های کشورمان ساخته شود و اما متاسفانه مدیران سیما در انتخاب ساخت آثار مدام اشتباه می کنند واین اشتباهات اول در نگارش ، بعد در پیش تولید، کارگردانی وحتی بازیگری اتفاق می افتد و بعد نتیجه این می شود که ممیزی های فراوان نصیب کار شود یا اصلا پحش نمی شود و یا اینکه ممیزی های فراوان کار را به بایگانی می فرستد.
وی عنوان داشت: من نمی دانم چرا مدام اصرار داریم که وجه سیاسی آثار را پررنگتر کنیم در صورتی که تاریخ ایران زمین بالغ بر۳۷۰۰ سال قدمت دارد فقط بحث سیاسی نیست. بلکه ما رسم و رسومات فراوان با قومیتهای مختلف در کشورمان داریم، حافظ و سعدی و مولانا داریم. ازطرفی هنر نقد پذیر است و متاسفانه در کشورما وقتی فیلمی یا سریالی ساخته می شود یک منتقد پیدا می شود و به همه غلبه می کند و مدام شعار کیفیت بالا می دهند. برخی از مدیران ما هم وقتی پشت یک تریبون قرار می گیرند مدام شعار حمایت از آثار فاخر و ملی را می دهند واما در دفتر کار خودشان قرار می گیردند مدام دست به خود سانسوری می دهند.
کارگردان مجموعه پاتوق تاکید کرد: شبکه های مثل «فارسی وان» تلاش می کنند باورهای مردم ما را عوض کنند و به نظرم آنها یک قدم از ما جلوتر هستند و ما همان طور که گفتم فعلا منتظر نشستیم تا آنها بسازند و ما جواب بدهیم. یا اینکه در سریالهایی که می سازند مدام دم از خیانت و گذشت و فداکاری می دهند در صورتی که کشورمان ایران مردمی میهمان نواز دارد وچنین مردمی در هیچ جای دنیا پیدا نمی شود.ما ایرانی هستیم به راحتی شبکه های فارسی زبان خارجی روی باورها و اعتقادات ما کار می کنند ومانور می دهند ومثلا تابلو فلان نقاش را زیباترین وگرانترین تابلو جهان معرفی می کنند درصورتی که ما کمال المولک نقاش معاصر کشورمان را داریم که هرکدام ار تابلوهایش زیبا وجذاب است. درواقع هدف خارجی ها بی ارزش نشان دادن هنر وفرهنگ مان است.
این کارگردان تلویزیون یادآورشد: تحقیق و پژوهش عناصری هستند که در ساخت یک اثر فاخر نقش خیلی مهمی دارند وبودجه در آن حرف اول وآخر را می زند . به عنوان مثال کارگردانی که می خواهد سریال خواجه نصیردادین طوسی را بسازد باید دست به تحقیقات گسترده در مورد نحوه زندگی، آثار، زندگی شخصی ، محل زندگی و... برود اما متاسفانه در کشورما پژوهش وتحقیق برای ساخت آثار از اهمیت کمتری برخوردارهستند وانگارتحقیق وپژوهش مرده است وتهیه کننده از نویسنده می خواهد که در خانه نشسته با تخیل اثرش را بسازد ودست به تحقیقات میدانی نزند. چون برای او هزینه دارد.

کد خبر: 41208
Share/Save/Bookmark