آیین پایانی سومین جشنواره داستان انقلاب عصر دیروز با حضور محسن مومنی شریف ریاست حوزه هنری، امیرحسین فردی مدیر آفرینش های ادبی حوزه، مجتبی رحماندوست مشاور رئیس جمهور در امور ایثارگران، فرج الله سلحشور و جمعی از نویسندگان کشور در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز در این مراسم که با اجرای سعید بیابانکی همراه بود، نخست محسن مومنی ریاست حوزه هنری ضمن اشاره به وجوه رسال هنرمندان از منظر قرآن کریم گفت: پرداختن به ایام الله یکی از رسالت های هنرمندان است که در قرآن کریم به آن پرداخته شده است؛ روزهایی که در آن صفات جلال خدا تجلی یافته است زیرا انسان های مومن در این پرداختن نقاط ضعف و قوتشان مشخص می شود و راهی را برای خروج از ظلمات به نور طی خواهند کرد و یکی از مصادیق ایام الله انقلاب اسلامی است.
وی افزود: برگزاری جشنواره داستان انقلاب در واقع تذکر دادن به غفلتی بود که فضای داستان دچارش شده بود، این دوره با دوره اول متفاوت است، دوستان نویسنده ما دغدغه داستان انقلاب اسلامی را دارند ولو اینکه در جشنواره شرکت نکنند.
مومنی جشنواره داستان انقلاب را انجام کاری بر جای مانده خواند و اظهار داشت: قطعا همواره هنرمندانی ولو اینکه از ایران نباشند خواهند بود که به ارزش های انقلاب اسلامی و پیام بزرگ آن مرد آسمانی خواهند پرداخت و جهانی خواهند شد چندانکه پیام انقلاب اسلامی بحمدالله امروز در جهان انعکاس یافته است.
در ادامه اميرحسين فردي مدیر آفرینش های ادبی حوزه هنری و دبير علمي جشنواره داستان انقلاب گفت: صحبت از ادبيات انقلاب است كه 32 سال از عمر آن می گذرد، انقلابي كه سرافرازانه و با قاطعيت گردنهها و پرتگاهها را پشت سر گذاشته و امروز پژواك آن را در منطقه و بخشي از آفريقا ميشنويم.
فردی افزود: انقلاب ما به نوزايي دست زده است، اتفاقي كه عليرغم ميل مستكبران نه تنها اتفاق افتاد بلكه همچنان حيات خود دست به نوزايي زده و نقطه عطفي در تاريخ بشريت است. بنابراين از انقلابي عظيم سخن ميگوييم و امروز ادبيات اين انقلاب را جشن گرفته ایم.
مدیر آفرینش های ادبی حوزه انقلاب منطقه را با شباهت های بسیاری به انقلاب سال 57 نزدیک دانست و گفت: ملت ايران چه خوشبخت است كه امروز رفتار ما در دنيا الگو قرار ميگيرد، اين امر مسئله كمي نيست چرا كه ما ملت لگدمال شدهاي بوديم، اما ناگهان تبديل به الگو شديم.
فردی با تشریح روند جشنواره داستان انقلاب گفت: اين جشنواره شروع شده در حال حاضر سومين دوره خود را سپري ميكند اين جريان ادبي نه تنها ميتواند تحولي در داستان انقلاب با مضمون انقلابي پديد آورد بلكه ميتواند روح جديدي در اين فضا بدمد.
وي تصريح كرد: يكي از كارهاي جشنواره كشف نويسنده است زيرا نويسنده با استفاده از فضاي پديد آمده وارد عرصه شده و شروع به نگارش ميكند اين مسائل تا پيش از اين كمتر مطرح ميشد.
در خاتمه اين مراسم محمد ناصري رئیس هيئت داوران ضمن قرائت بیانیه هیئت داوران گفت: خداي بزرگ را شاكريم كه قضاوت نهايي آثار رسيده در سومين جشنواره داستان انقلاب با همدلي و همراهي داوران ارجمند و بررسي مجموعا 371 اثر به پايان رسيد، در يك نگاه كلي ارتقاء سطح ادبي آثار رسيده نسبت به دو دوره گذشته، كشف استعدادهاي تازه، خلق رمانها و داستانهاي بلند و كوتاه ارزشمن بود.
رئیس هیات داوران فضاسازي و ايجاد زمينههاي مناسب براي خلق آثار در دو جشنواره گذشته را موجب افزونی کثرت آثار ارسالی در این دوره خواند و گفت: پس از داوري اوليه و كنار رفتن بيش از نيمي از آثار رسيده به خاطر نداشتن معيارهاي لازم در طرح و ساختار اثر، شخصيتپردازي، پرداخت داستاني، نوعآوري و خلاقيت، فقدان درونمايه ارزشي متناسب با انقلاب اسلامي و ضعف تأليف سرانجام 22 رمان و داستان بلند و 87 داستان كوتاه به مرحله دوم راه يافت.
محمد ناصری اعضای هیئت داوران را چنین معرفی نمود: محسن پرويز، فيروز زنوزيجلالي، صابر امامي و محمد ناصري ضمن مطالعه دقيق آثار و تشكيل دو جلسه كارشناسي حضوري، به نقد و بررسي داستانها و ارائه ديدگاهها و نظراتشان پرداخته و پس از تعامل لازم به انتخاب آثار برگزيده، برتر و تقديري همت گماردند.
سومین دوره جشنواره داستان انقلاب با معرفی سید مهرداد موسویان برگزیده بخش رمان به خاطر داستان «میوه های رسیده»، فرهاد کوه پیما با داستان «دفترچه جلد قهوه ای» در بخش داستان کوتاه بزرگسال، معصومه عیوضی «عقربه ها خوابشان می آید» و زهرا حیدری برای داستان«آرایشگاه فرح» در بخش نوجوان، به کار خود خاتمه داد.