تقی‌زاده: حامی تئا‌تر دانشگاهی باید وزارت فرهنگ و ارشاد باشد نه بانک تجارت
گزارش هنرنیوز از نشست خبری شانزدهمین جشنواره تئا‌تر دانشگاهی؛
تقی‌زاده: حامی تئا‌تر دانشگاهی باید وزارت فرهنگ و ارشاد باشد نه بانک تجارت
علی تقی‌زاده دبیر شانزدهمین جشنواره تئا‌تر دانشگاهی در نشست خبری این جشنواره گفت: بیش از اینکه بانک تجارت حامی جشنواره تئا‌تر دانشگاهی باشد باید مرکز هنرهای نمایشی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حامی این جشنواره باشند.
 
تاريخ : سه شنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۲۹


نشست خبری شانزدهمین جشنواره تئا‌تر دانشگاهی صبح امروز ۱۰ اردیبهشت ماه با حضور علی تقی‌زاده دبیر جشنواره و سحر ابراهیمی مدیر بخش بین الملل در دبیرخانه تئا‌تر دانشگاهی برگزار شد.
در ابتدای این نشست علی تقی‌زاده ضمن اعلام زمان برگزاری جشنواره گفت: شانزدهمین جشنواره تئا‌تر دانشگاهی با تمام فراز و نشیب‌هایی که برای برگزاری داشت از ۱۴ اردیبهشت ماه کار خود را شروع می‌کند و در این دوره ۷۰ اثر در بخش‌های مختلف به روی صحنه خواهد رفت و سعی شد تا آثار راه یافته به جشنواره دارای کیفیت لازم باشند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: آمار این دوره جشنواره نشان دهنده این است که این دوره جشنواره با استقبال خوب دانشجویان مواجه شده و تقاضا‌ها نسبت به دوره‌های قبل رو به افزایش بوده است.
دبیر شانزدهمین جشنواره تئا‌تر دانشگاهی آمار آثار راه یافته به جشنواره را به تفکیک این گونه عنوان کرد: در بخش دانشجویان سایر رشته‌ها از دانشگاه‌های مختلف ۱۳ اثر در جشنواره به روی صحنه خواهد رفت و در بخش مسابقه تئا‌تر ۱۹ اثر، ۳ اثر در بخش جنبی، در بخش پایان نامه‌های برگزیده ۵ اثر، در بخش جایزه ناظر‌زاده کرمانی ۷ اثر، در بخش رادیو تئا‌تر ۱۲ اثر و نهایتا در بخش نمایشنامه خوانی ۱۴ اثر به روی صحنه رفت.
تقی‌زاده ادامه داد: در این دوره رویکرد جشنواره آموزشی است و توجه به کیفیت بیش از کمیت بوده است. در این دوره ۶ روز کارگاه آموزشی برای تئاترخیابانی داریم که ۳ روز این کارگاه‌ها توسط اساتید اسلوونی برگزار می‌شود و نهایتا از این کارگاه‌ها ۳ اجرا در خانه هنرمندان، تئاترشهر و کاخ گلستان داریم.
وی سالن‌های مورد استفاده در جشنواره تئا‌تر دانشگاهی را معرفی کرد و گفت: سالن‌های تئاتری که برای برگزاری شانزدهمین جشنواره تئا‌تر دانشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد عبارتند از هر دو سالن تالار مولوی، سالن استاد صمیمی مفخم و استاد سمندریان در دانشگاه تهران، دانشگاه سینما تئا‌تر، اداره تئا‌تر، خانه نمایش، تالار هنر، دانشگاه سوره، سالن انتظامی و ناصری برای رادیو تئا‌تر.
این دبیر در مورد داوران جشنواره اظهار داشت: داوران این دوره جشنواره تا به امروز دکتر محمدرضا خاکی، شیرین بزرگمهر و مجید سرسنگی هستند و در صدد صجبت با مسعود دلخواه و البته خانم والنتینی هستیم که در این جشنواره ما را همراهی کنند.
علی تقی‌زاده خاطرنشان کرد: بانک تجارت از حامیان اصلی این دوره جشنواره هستند و معاونت اجتماع شهرداری و خانه هنرمندان نیز از دیگر حامیان ما هستند، در حقیقت بیش از اینکه بانک تجارت حامی ما باشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکز هنرهای نمایشی باید حامی این جشنواره باشند.
وی در پایان صحبت‌هایش تاکید داشت: در شانزدهمین جشنواره تئا‌تر دانشگاهی از هما جدیکار و سعید کشن فلاح تقدیر خواهد شد.
سحر ابراهیمی مدیر بخش بین المللی شانزدهمین جشنواره تئا‌تر دانشگاهی گفت: برای حضور گروه‌های تئا‌تر خارجی در این جشنواره با کشور‌ها و سفار‌های مختلف رایزنی کردیم که حدود ۲۰ کار به ما معرفی شد که فیلم آن‌ها به ما ارسال شد.
وی افزود: از کشور اسلوونی یک نمایش خیابانی با عنوان «هجوم» به مدت ۳ روز از روز افتتاحیه اجرا می‌شود، همچنین شروع جشنواره با نمایش صحنه‌ای از کشور ایتالیا است که نمایشی فیزیکال است البته در یک سمینار یک کار فیزیکال ایتالیایی روی صحنه می‌رود که مورد نقد قرار می‌گیرد.
وی در پایان افزود: در طول برگزاری جشنواره ۳ کارگاه بین المللی داریم با عنوان «صدا در تئا‌تر»، «تئا‌تر فیزیکال و بیان» و «کارگاه نمایش خیابانی» از اسلوونی و ایتالیا برگزار می‌شود.
در پایان این نشست از پوس‌تر جشنواره رو نمایی شد.

کد خبر: 57328
Share/Save/Bookmark