ساخت هتل بدون نیازسنجی مساوی است با ورشکستگی
هشدار رئیس جامعه هتلداران؛
ساخت هتل بدون نیازسنجی مساوی است با ورشکستگی
رئیس جامعه هتلداران کشور با بیان این موضوع که اگر با برنامه پیش نرویم آینده گردشگری با چالش رو به رو خواهد شد،در مورد ساخت بی‌رویه هتل‌ها در برخی از شهرها هشدار داد.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۳
جمشید حمزه‌زاده در گفت و گو با هنرنیوز با اشاره به اینکه گردشگری صنعت خاصی است، از نبود قوانین منسجم و تخصصی مربوط به این حوزه که بر مبنای آن یک سری از اختیارات به تشکل‌های این حوزه واگذار شود، گلایه کرد.

واگذاری برخی از اختیارات به تشکل‌ها

حمزه‌زاده با اشاره به این نکته که اختیار مواردی مانند تعین نرخ هتل‌ها، صدور پروانه بهره‌برداری هتل‌ها، بررسی درخواست احداث هتل و برخی از نظارت‌های اولیه باید با تشکل‌ها باشد ضمن انتقاد از تصدی‌گری بیش از اندازه دولت بر امور گردشگری تاکید کرد: در تمام کشورهای پیشرفته در زمینه گردشگری دولت عهده‌دار سیاست‌گذاری و برنامه‌های کلان است و اجرای این امور را بر عهده تشکل‌ها گذاشته است در صورتی که در کشور ما چنین نیست و ما معتقد هستیم موارد مذکور باید به تشکل‌های دارای صلاحیت واگذار شود.

استفاده از فرصت پیش آماده

رئیس جامعه هتلداران ایران با اشاره به این نکته که میزان رشد گردشگر ورودی سال جاری نسبت به سال‌های پیش قابل تقدیر است این میزان رشد را نسبت به ظرفیت‌های ایران در حوزه گردشگر ناچیز دانست و در مورد علل اندک رشد این حوزه توضیح داد: عوامل مختلفی باعث بالا رفتن میزان گردشگر ورودی به ایران شده‌اند که از آن موارد می‌توان به ناآرامی‌های منطقه و سیاست‌های باز دولت در عرصه بین‌الملل اشاره کرد.

وی ادامه داد: بسیاری از گردشگرانی که امروز به ایران می‌آیند گردشگرانی بودند که پیش از این به کشورهایی مانند سوریه،عراق و مصر که این روزها دچار درگیری و بحران هستند می‌رفتند.از سوی دیگر کاهش ارزش ریال باعث شده ایران ارزانترین کشور مقصد باشد.این موضوع را حتی سازمان جهانی گردشگری نیز تایید کرده است.

حمزه زاده بیان کرد:البته تمام این موارد مانند موجی است که دوستان سوار آن شده‌اند و از توسعه گردشگری دم می‌زنند.و اگر از این فرصت به خوبی استفاده نکنند، برنامه‌ریزی درست، مشخص و منسجمی نداشته باشند قطعا آینده گردشگری همانند دیروز با چالش و رکود برخورد خواهد کرد.

پرهیز از ساخت و ساز هتل‌های بی‌اندازه

رئیس جامعه هتلداران کشور نسبت به ساخت و ساز بی‌رویه هتل در برخی از شهرها هشدار داد و گفت: متاسفانه دوستان در موافقت با ساخت و ساز هتل‌ها هیچ گونه تدبیر و نیازسنجی به خرج نمی‌دهند. از سوی دیگر سرمایه‌گذارها نیز با داشتن اطلاعات اشتباه تمام سرمایه‌های خود را در یک جا متمرکز می‌کنند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال ۲۰۰ هتل در مشهد در دست احداث است و ۱۸۰ هتل هم مشغول فعالیت یعنی ۳۸۰ هتل و از آنجایی که آینده گردشگری این شهر مانند امروز نخواهد بود قطعا بسیاری از این هتل‌ها با کمبود مسافر و ورشکستی مواجه خواهند شد.

او تصریح کرد:از سوی دیگر در یک روستای کم جمعیت سرمایه‌گذار یک هتل ۵ ستاره احداث می‌کند که نیازمند ۲۰۰ پرسنل است در حالی که اصلا این روستا در سال ۲۰۰ نفر هم گردشگر ندارد؛ و این یعنی برباد دادن منابع مالی.

حمزه زاده افزود:از سوی دیگر برخی از هتل‌های ما نیازمند بازسازی و استاندارد سازی هستند که بهتر است به جای ساخت هتل‌های جدید، هتل‌های قدیمی را مورد بازسازی قرار دهیم.

پیشنهاد طرح نیاز سنجی هتل به سازمان

حمزه‌زاده راهکار جلوگیری از ساخت و ساز بی‌رویه هتل‌ها را جهت دادن درست به سرمایه‌گذاران بر اساس انجام نیازسنجی دانست و اظهار کرد:از آنجایی که منابع مالی محدود است دولت پیش از دادن وام و یا جذب سرمایه‌گذار برای احداث هتل نیازسنجی انجام دهد. بداند ظرفیت گردشگری هر شهری چقدر است و به چند هتل نیازمند است.

وی افزود: بر این اساس اولیت‌بندی خواهیم کرد و پس از آن با توجه به الویت‌هایی که داریم منابع را به آن شهر و استان سوق خواهیم داد.

او ادامه داد:متاسفانه همان گونه که گفتم اکنون در برخی از شهرها بیش از اندازه هتل احداث می‌شود در حالی که برخی از شهرهای جنوبی کشور که نیازمند چندین هتل هستند تنها یک هتل وجود دارد.

هتل‌ها بر اساس معماری ایرانی-اسلامی بازسازی شوند

رئیس جامعه هتلداران کشور با بیان این مطلب که بسیاری از هتل‌های ما نیاز به بازسازی و نوسازی دارند، تاکید کرد: صاحبان هتل‌ها در بازسازی بنای خود باید به معیارها و استفاده از شاخصه‌های معماری ایرانی و اسلامی که نشانگر فرهنگ ما است، توجه کنند.

او ادامه داد:این موضوعی است که ما در جامعه هتل‌داران به آن تاکید بسیار داریم و اگر برخی از اختیارات مانند نظارت بر احداث و بازسازی هتل‌ها به این تشکل واگذار شود هرگز اجازه نخواهیم داد از شاخصه‌هایی متفاوت و مقارن با معماری ایرانی و اسلامی استفاده کنند.

هتل‌ها توسط آژانس‌های مسافرتی گارانتی شده‌اند

حمزه‌زاده همچنین در مورد رزو هتل‌ها توسط اشخاص واسطه که منجر به تکمیل ظرفیت هتل‌های ۵ ستاره شده است، افزود: در این مورد پای اشخاص سوم در میان نیست بلکه اتاق هتل‌ها توسط آژانس‌ها گارانتی می‌شود که این موضوع در تمام دنیا مرسوم است. یعنی آژانس‌های مسافرتی از پیش و با توجه به درخواست مسافران قراردادی را با هتل‌ها می‌بندند که طبق آن برای تاریخی مشخص رزو هتل از پیش تعین می‌شود.

زمان حضور سرمایه گذار خارجی فرا رسیده است

رئیس جامعه هتل‌داران کشور با اشاره به این نکته که زمان حضور سرمایه‌گذار خارجی برای سرمایه‌گذاری در احداث هتل‌ها و زیربناهای گردشگری فرا رسیده است، گفت: بهتر است دولت موانع قانونی این موضوع را رفع و با تدوین قوانین حضور این سرمایه‌گذاران را تسهیل کند. 

حمزه‌زاده در آخر این موضوع را نه تنها تهدیدی برای سرمایه‌گذاران داخلی دانست بلکه تاکید کرد: ایجاد فضای رقابتی که این موضوع در پی خواهد داشت فرصتی مناسب برای سرمایه‌گذاران داخلی خواهند بود که کیفت کار خود را ارتقا دهند. 

گفت و گو از ماندانا خرم
کد خبر: 79108
Share/Save/Bookmark