بنیانیان در گفتگو با هنرنیوز:
موجی از هنر غیر دینی برای ضربهزدن به دین شکل گرفته است
تاريخ : يکشنبه ۱۴ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۰۲
بنیانیان گفت: البته متاسفانه امروزه موجهایی ایجاد شده که اِلمانهای دینی برای ضربهزدن به دین به کار گرفته می شوند و باید بتوانیم نسبت به قبل هوشیارتر عمل کنیم.
بنیانیان گفت: در حوزه فرهنگ و هنر هنوز در مرحله ساده انگاریهای ابتدایی هستیم و بدون اهمیت به تغییرات فرهنگی جامعه همه چیز را به مخاطره می اندازیم باید هر چه سریع تر اقدامی برای نجات فرهنگ داشته باشیم.
حسن بنیانیان مشاور رییس سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با هنرنیوز گفت: یکی از تعاریف هنر خلق زیبایی است و هنرمند قدرت خلاقیتی دارد که از طریق آن می تواند آنچه پیرامون ماست را به شکلی زیباتر نشان دهد و مخاطب را تحت تاثیر قرار داده و موجبات التذاذ روح وی را فراهم آورد.
وی افزود: حال هنر میتواند در خدمت پدیدهای انسانی قرار بگیرد و زیباییهای موجود در فطرت انسان و همچنین زیباییهای دین را برجستهتر جلوه دهد و موجب ارتقای کمی و کیفی هر اجتماعی را فراهم آورد و از سوی دیگر میتواند در مسیری منحرف قرار گرفته و پدیدههای حیوانی را برجسته کند، یعنی میتواند از هر دو شیوه در این مسیر بهره گرفته و فرهنگسازیهای بسیاری را در جامعه انجام دهد.
رییس سابق حوزه هنری ادامه داد: پس هنر می تواند کارکردی دو سویه داشته باشد و مخاطبان نیز در هر دو صورت معتقدند که با اثر هنری روبرو هستند، البته این روزها برخی میگویند هنر دینی وجود ندارد اما بنده در این زمینه فعالیتهای بسیاری داشتهام و معتقدم هنر دینی و غیر دینی هر دو وجود دارد.
بنیانیان در توضیح این مطلب گفت: محتوای دینی و شیطانی هر دو در همه جوامع و به تبع آن جامعه هنری حضور دارد و اگر در برخورد با مخاطب وی را به سمت گریشات انسانی و فطرت پاک سوق دهند موجب گسترش اعتقادات دینی میشوند و اگر در خدمت مفاهیم شیطانی قرار گیرند نیز کارکردهای منفی بسیاری خواهند داشت.
وی ادامه داد: البته متاسفانه امروزه موجهایی ایجاد شده که اِلمانهای دینی برای ضربهزدن به دین به کار گرفته می شوند و باید بتوانیم نسبت به قبل هوشیارتر عمل کنیم.
بنیانیان گفت: تشخیص هنر دینی دشوار و پیچیده است چرا که گاهی اوقات حیوانیترین پدیدهها را به گونهای هدایت میکنند که در مسیر خوبی حرکت نکرده و ما را گمراه می کند. پس نمیتوان منکر وجود هنر دینی شد بلکه تشخیص آن پیچیدگیهای فراوانی دارد.
وی ادامه داد: برخی از هنرمندان میخواهند با انکار هنر دینی هر آنچه را که فهم شخصیشان از دین است را بروز دهند و اثرشان نیاز به تایید یا ردی از بیرون نداشته باشد.
مشاور رییس سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: باید با چنین موجهایی برخوردهای آگاهانه شود هنر دینی وجود دارد و مدیر و هنرمند هر دو باید از این مقوله تعریف داشته باشند تا بتوانیم هنر جامعه را به مسیر درستی هدایت کنیم.
وی سپس با اشاره به مقوله پر اهمیتی چون مخاطبان هنر گفت: باید در نظر گرفته شود که اثر هنری می تواند بینابین باشد و این مقوله قضاوت درباره آن را دشوار میکند همین امر در موارد بسیاری ما را به اشتباه انداخته و موجب شده در فضاهای فرهنگی نسخه عام بپیچیم و بدون انجام تحقیقات میدانی عمل کنیم.