علی راسخ راد کارگردان تئاتر در گفتگو با هنرنیوز از اجرای نمایش «کل کل نامه» گفت: نمایش «کل کل نامه» را چند وقت پیش که حسن باستانی آن را برگرفته از داستان «آواز قوی» چخوف نوشته بود، خواندم و با تغییراتی که در آن ایجاد کردیم آن را برای حضور در جشنواره نمایشهای آئینهای سنتی ارسال کردم.
وی در مورد انتخاب این نمایشنامه برای اجرا ادامه داد: علاقه بسیاری به نمایشهای ایرانی و کمدی دارم حال این نمایش چه در قالب آئینی باشد و چه مدرن. در نمایش «کل کل نامه» تلفیقی از تئاتر مدرن و آئینی را خواهیم دید، تلفیقی که شاید نمایش را دراماتیکتر میکند و جذابیت آن برای مخاطب بیشتر میشود.
کارگردان نمایشهای «آخرین حکایت فرهاد» و «رهگذر کوچههای تنگ» ضمن بیان علت این تلفیق اظهار داشت: ذائقه مخاطب امروز به گونهای شده که در نمایشهای آئینی و سنتی باید از تکنیکها و شیوههای تئاتر مدرن نیز استفاده کرد چرا که اگر بخواهیم به سنتها دست نخورده نگاه کنیم، موفق نمیشویم که مخاطب امروز را راضی کرد.
این کارگردان ادامه داد: سیاه بازیهای گذشته مخاطب امروز را آن گونه که باید نمیخنداند، اساسا خنداندن مخاطب امروز کمی سخت شده و باید کاری کرد که بتوان در عین اینکه حرف لازم را در تئاتر میزنیم، مخاطب را خنداند و راضی نگه داشت.
راسخ راد در ادامه به اجرای «کل کل نامه» اشاره داشت و افزود: کمدی ایرانی مبتنی بر دیالوگ است اما من در «کل کل نامه» سعی دارم تا از بار کلامی کار کم کرده و با استفاده از نمایشهای آئینی و سنتی موقعیتهای طنز را در کار اضافه کنم.
وی خاطرنشان کرد: باید با نویسنده این کار حسن باستانی در مورد متن صحبتهایی را داشته باشیم و به سراغ انتخاب بازیگر رفته، بازیگری که هم آشنا به نمایشهای آئینی و سنتی باشد و هم با تکنیکهای تئاتر مدرن.
این کارگردان در پایان خاطرنشان کرد: برای اجرای نمایش «آخرین حکایت فرهاد» در جشنواره تئاتر فجر بسیار اذیت شدیم و کمک هزینههایی را که دریافت کردیم مبلغ بساری از آن صرف ساخت دکور شد و واقعا گروه از دستمزدهایشان ناراضی بودند البته هنوز وضعیت اجرای عموم برای ما مشخص نیست و با اینکه من این متن را برای اجرا در تئاترشهر دو سال پیش به شورای تئاترشهر ارائه داده بودم اما جوابی به ما داده نشد و واقعا نمیدانم که تئاترشهر براساس چه ضابطهای اجراهایش را انتخاب میکند.