به گزارش هنرنیوز؛ این نشست با حضور محمود شالویی رئیس شورای سیاستگذاری دومین دوسالانه بینالمللی خوشنویسی ایران؛ محمدحسین شفیعیها دبیر دوسالانه؛ واحمد پیلهچی مشاور هنری دبیر دو سالانه در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
محمود شالویی در این نشست ضمن بیان این مطلب که برپایی دوسالانه ۴ سال قبل در برنامهها قرار گرفت؛ گفت : در آئین گشایش نمایشگاه پیشکسوتان خوشنویسی موضوع برپایی دوسالانه خوشنویسی برای اولین بار مطرح شد. آن روز برپایی دوسالانه چندان متحمل نبود.
وی با بیان این مطلب که برپایی دوسالانه در چنین ظرف زمانی غیر ممکن به نظر میرسید؛ گفت: با همت هنرمندان ۲ سال قبل دوسالانه اول همراه با بزرگداشت میرعماد برگزار شد و دوسالانه خوشنویسی ایران سبب شد؛ تا جریان های جدیدی در عرصه خوشنویسی آغاز شود.
شالویی با بیان این مطلب که سابقه این هنر و جلال آن از قدمت بسیاری برخوردار است؛ گفت: آمار خوشنویسان سطحی بینظیر از هنرمندان و جامعه ای گسترده را به خود اختصاص داده است.
شالویی افزود: هیچ شهری در کشور ما خالی از خوشنویسان نیست. با این وجود سابقه رویدادهای خوشنویسی به صورت رسمی چندان متحمل نبود.
وی ادامه داد: خوشنویسی از هنرهای کم رخداد است. از رخدادهای این هنر چندان اثری نمی بینیم. پس از سال ها در سال ۱۳۷۵ اولین نمایشگاه بینالمللی جهان اسلام شکل گرفت و پس از آن رخدادی در این راستا برگزار نشد؛ تا چهار سال قبل که در ۱۷ تیر ماه نمایشگاه آثار بزرگان خوشنویسی برگزار شد. خوشبختانه در طول سالهای گذشته چندین نمایشگاه خوشنویسی برگزار شد.
وی ادامه داد: از جمله رویدادهایی که در سالهای قبل و در طول دوره فعالیت من در مرکز هنرهای تجسمی برگزار شده است؛ میتوان به مروری بر سی قرن نقاشی خط معاصر ایران که ۲۰ شهریور ۹۰ گشایش یافت؛ اشاره کرد؛ که مورد اقبال کم نظیری قرار گرفت.
حضور خوشنویسی در جشنواره هنرهای تجسمی کودک در اصفهان و حضور خوشنویسی به عنوان اصلیترین برنامه جشنواره هنرهای تجسمی فجر شایان ذکر است.
هم چنین، شالویی یادآور شد؛ خوشنویسی اصل انکارناپذیر جشنواره هنرهای تجسمی فجر بوده است. آثار بسیار ارزشمندی برای تمامی رویدادها ارسال میشود و این امر ارزشمند است.
وی افزود: این هنر هرگز به کهنگی نمیگراید. خوشنویسی راه خود را به آینده یافته است. موفقیت خوشنویسان ایرانی در حراجی آثار هنری در سطح بینالمللی، با قیمتهای بالا توجه به این هنر را در تمام دنیا نشان میدهد.
شالویی ادامه داد: لازم میدانم از هنرمندان و دبیر دوسالانه تشکر کنم. این دو سالانه با بزرگداشت درویش عبدالمجید طالقانی ۸۸۰ اثر از ۶۳۲ هنرمند به دبیرخانه رسیده است.
در ادامه این نشست؛ محمدحسین شفیعيها دبیر دو سالانه خوشنویسی ایران ضمن اظهار رضایت از انتقال جشنواره به اصفهان گفت : امیدواریم دوسالانه فرصتی برای تحول در حوزه خوشنویسی گردد.
وی آرزو کرد فضای ارزشمندی برای حضور هنرمندان کشور در قزوین فراهم گردد.
شفیعی ها ادامه داد: به غیر از ۱ استان از همه کشور آثاری به جشنواره رسید. این جشنواره در دو بخش رقابتی و نمایشگاهی برگزار می شود.
شفیعی ها با بیان این مطلب که این دوره آثار کمتری به دبیرخانه جشنواره رسیده است؛ گفت: در فراخوان نوبت قبل هر هنرمند اجازه ارسال ۳ اثر و اکنون تنها مجاز به ارسال ۱ اثر بوده است. در بخش مسابقه مقرر شد آثار صرفاً خوشنویسی باشد. این امر؛ سبب شد تا بسیاری از آثار اجازه شرکت نداشته باشند.
شفیعی ها در توضیح شرایط ارسال آثار و مشخص کردن آن در شورای سیاست گذاری جشنواره گفت: در فراخوان اعلام شد؛ آثار صرفاً خوشنویسی و عاری از تزئین پذیرفته خواهند شد. به همین سبب از هنرمندان خواسته شد تا زیباسازی بر روی آثار انجام نشود؛ تا داوری با عدالت انجام شود.
او در توضیح این مطلب گفت: تزئین را حذف کردیم تا داوری جدیتر برگزار شود. معتقدیم در این صورت؛ داوری درست تر و منصفانه تر خواهد بود.
شفیعی ها ادامه داد: چنین شیوه مسابقه هرگز برگزار نشده۹ است؛ و برای اولین بار این اتفاق میافتد.
دبیر این دوسالانه گفت: در بخش مسابقه ۱۶۳ اثر به نمایشگاه راه یافته است؛ که از این میان، ۲۵ اثر در غالب ثلث؛ ۵۶ اثر در غالب شکسته نستعلیق؛ و ۸۲ اثر در غالب نستعلیق؛ خلق شده است.
هم چنین؛ در این نمایشگاه ۲۴۶ اثر از پیشکسوتان، اساتید و مدعوین به نمایش گذاشته میشود. هم چنین در بخش ویژه دوسالانه یک غرفه با ۴۰ تابلو، از درویش عبدالمجید طالقانی به نمایش در میآید.
او تصریح کرد؛ یک روز از نمایشگاه را به بیداری اسلامی اختصاص دادهایم. اجرای زنده خوشنویسی با حضور اساتید هم از بخشهای این جشنواره است.
شفیعی ها با بیان این مطلب که،همایش از بخش های اصلی جشنواره است گفت: ۲ پیش همایش در این دوسالانه برگزار شد؛ که یکی با عنوان چلیپا،
و دومی با عنوان نویسی برگزار شد.
وی ادامه داد: سومین همایش با موضوع شکسته نستعلیق در ایام نمایشگاه دوسالانه و با حضور کابلی مشعشعی ، استاد حیدری برگزار خواهد شد. هم چنین؛ ۴۷ برگزیده در بخش همایش در چهار رشته خواهیم داشت. در رشته نستعلیق ۱۵ هنرمند برگزیده، در رشته شکسته نستعلیق ۱۰ نفر برگزیده، در رشته نسخ ۱۰ نفر برگزیده، و در رشته ثلث ۱۰ نفر برگزیده خواهند شد.