بی دقتی طراح صحنه مناظره نامزدهای ریاست جمهوری؛
«فوجی یاما» به جای دماوند در پس زمینه مناظره ها!
دو مناظره نامزدهای دور یازدهم ریاست جمهوری با اشتباه رسانه ملی «فوجی یاما»ی ژاپن به جای «دماوند» همراه بود.
تاريخ : پنجشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۴۸
به گزارش هنرنیوز، تمام پس زمینه پشت سر کاندیداها عکس بزرگی از کوه و پرچم ایران است که به دلیل خلوت بودن زمینه پشت سر کاندیداها که آن هم جای تعجب دارد، اشتباهِ رخ داده در انتخاب تصویر را بیشتر نمایان کرده و بیدقتی، سهلانگاری و ناآشنا بودن کارگردان و تمام عوامل برگزاری مناظره با بارزترین نماد ملی ایران را نشان میدهد.
این در حالی است که کارگردان این برنامه اعلام کرده که طراحی برنامه ارائه شده بسیار زمانبر بوده و مسئولان سازمان صدا و سیما، کارشناسان حیطه روابط عمومی، روابط جمعی، برنامهسازان و تهیهکنندگانی که بحث ساختار را میشناسند فکر کردهاند و با نظر مستقیم رییس سازمان، برنامهای در خور ملت ایران را طراحی کردهاند.
بیتوجهی به این مهم و استفاده غلط از سمبل کشوری دیگر (ژاپن) در برنامه مناظره انتخابات ریاست جمهوری، سهل انگاری در برگزاری چنین برنامه مهمی را میرساند.
جای بسی تعجب و تأسف است که از سالها قبل تا کنون و پس از چندین بار تذکر متخصصان و فرهنگیان در برنامه های دیگری همچون برنامه فرهنگی معروف «دو قدم مانده به صبح»، که در تمام قسمتهای آن کوه فوجی یامای ژاپن به جای دماوند استفاده شد، به مخاطبان غالب می شود و این اشتباه فاحش در برنامه های کنونی تلویزیون نیز تکرار میشود تا جائیکه این بیتوجهی در اولین مناظره نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری ایران به گونهای بارز به اوج خود رسید. اشکال کار از کجاست؟
عکس فوق فوجی یاما را نشان می دهد
جاسم غضبانپور، عکاس باسابقه کشورمان در این باره میگوید: عکسی که در زمینه دکور مناظرات استفاده شده، صددرصد متعلق به کوه دماوند نیست و اگر یک درصد احتمال این باشد که دماوند است، که نیست، آنقدر در آن دخل و تصرف شده که شبیه کوه فوجی یامای ژاپن شده است! و کسی حق ندارد در سمبل ملی یک کشور آنقدر دست ببرد که آن را شبیه سمبل کشوری دیگر کند.
عکس فوق دماوند را نشان می دهد
او مخاطبان را به دیدن کتاب عکس «دماوند» اثر «نصرالله کسرائیان» از این نماد ملی ارجاع میدهد که در آن، می توان عکسهای زیادی از دماوند با زاویه های گوناگون دید، که هیچ کدام از این زاویهها شبیه عکس استفاده شده در مناظره نیست. دست اندرکاران رسانه ملی را نیز که وظیفه خطیر فرهنگی به دوششان است به تورق این کتاب دعوت میکند تا شاید این اشتباه را پس از سالها اصلاح نمایند.
تفاوت این دوقله در عکس ها را می توان با قیاس نوک دو قله فهمیدبه گفته غضبانپور، در حالت کلی تصویر کوهی که در این برنامه استفاده شده هیچ شباهتی به دماوند ندارد. او اضافه میکند: اشتباهاتی از این دست محدود به برنامهای تلویزیون نمیشود و در جاهای دیگر به کرات تکرار شده؛ همچون عکس کوهی که در بیلبورد فردودگاه امام خمینی در زمان افتتاح این فرودگاه در جاده قم نصب شده بود که مربوط به کوه فوجی یاما بوده است. چارهای باید اندیشید.
نرگس لطیف پور