به گزارش هنرنیوز، علي شادلو در همايش اكوتوريسم و طبيعت درباره امنيت گردشگر، جستجو نجات و امداد در طبيعت و كوهستان گفت: حتي در امتحانهاي جامع راهنمايان تور يك سوال درباره امداد در طبيعت وجود ندارد اين يعني جان انسانها جزو وظايف يك راهنماي تور نيست.
وي با اشاره به خاطرهاي كه يك تورگردان قديمي از نبود امداد در كوهستان تعريف كرده است، گفت: دماوند بزرگترين و مهمترين ميراث طبيعي ما به حساب ميآيد. اما يك تورگردان تعريف ميكند كه زماني يك گردشگر خارجي در اين كوه با حادثهاي مواجه شد و آنقدر ماند كه كسي براي كمك به او نيامد و آنقدر ماند كه مرد. سه چهار روز هم جسدش در تهران بود هيچ كس نميدانست با آن چه كار بايد بكند.
او با بيان اينكه امداد نجات در طبيعت يك دغدغه بزرگ است، گفت: توريستهاي ورودي ميدانند اگر در ايران اتفاقي برايشان بيفتد فقط خودشان هستند و خدايشان. چون تمام سيستم امداد و نجات ما در اختيار يكسري افراد داوطلب است و هيچ كار حرفهاي در اين جا انجام نشده است.
وي ادامه داد: در حال حاضر يك امداد و نجات هوايي در كشور ما حدود ۳۰ ميليون تومان به بالا هزينه دارد آيا يك تورگردان اينقدر پول دارد كه براي امداد تورش هزينه كند.
فرمانده امداد و نجات كوهستان و طبيعتگردي متذکر شد: اگر همت و بينش باشد اين معضل راهكار دارد. اين يك آبروريزي بزرگ است وقتي مهماني ميآيد و حادثهاي برايش ايجاد ميشود كاسه چه كنم دست ميگيريم.
در همين حال يكي از فعالان طبيعت گرد حاضر در همايش به مساله كامل نبودن بيمه گردشگري اشاره كرد كه شادلو در اين باره گفت: ما يك بيمه درماني داريم كه ميگويد پس از مرگ بياييد خسارت بگيريد. در حالي كه ادبيات روز جهان در موضوع بيمه ميگويد هر وقت با حادثه مواجه شديد ما به روزترين امكانات شما را نجات مي دهيم به كشور خودتان منتقل ميكنيم تمام هزينهها نيز پرداخت ميشود.
او يادآور شد: تاريخ مصرف بيمهاي كه ما در كشورمان داريم گذشته است. در حالي كه ما به اين شكل عادت كردهايم.
شادلو با اشاره به كامل نبودن امكانات اورژانس كشور اضافه کرد: وقتي در طبيعت اتفاقي ميافتد خانواده فرد حادثه ديده حتي حاضر است با پرداخت يك ميليارد تومان جسد عضو خانوادهاش را از طبيعت برگرداند اين در حالي است كه هزينه اي كه بيمه براي اين موضوع تقبل ميكند فقط پنج تا شش ميليون تومان است ولي مهم آن است كه ما براي انتقال حادثه ديدگان طبيعت هيچ امكاناتي نداريم و لازم است اين تجهيزات به روز شود .
فرمانده امداد و نجات كوهستان و طبيعت گردي تاکید کرد: در كشور وقتي با حادثهاي در طبيعت مواجه مي شويم نه در ۱۱۰ و نه در ۱۱۵ و حتي در حلال احمر هم گزارش آن ثبت نميشود و هيچ كدام به اين موضوع رسيدگي نميكنند چون در قانون ديده نشده است.
وی تصریح کرد: اين در حالي است كه در خارج از كشور تمام مراحل اعلام گزارش دريافت امداد در طبيعت در يك مركز ثابت ثبت شده وجود دارد و حتي اگر شكايتي در اين مورد باشد مي توان رسيدگي كرد.
شادلو خطاب به طبيعت گردها وراهنمايان تور گفت: شما و گردشگران هرجا ميرويد به جوامع محلي احترام بگذاريد چون در غير اين صورت آنها به شما بدبين ميشوند.