به گزارش هنرنيوز و به نقل از روابط عمومی موسسه راوینو، سلمان نصیری، به ماموریت های این موسسه پرداخته و در این باره می گوید: اساس ایجاد موسسه راوینو بر دو نیاز اصلی یعنی انتشارحداکثری و اثرگذار محتوا و در نهایت تجاری سازی محتوا استوار بوده و در همین راستا سعی شده تا از ظرفیت های نخبگان حوزه محتوایی، رسانه ای و مارکتینگ استفاده شود. به طور طبیعی برای رفع نیازهای مذکور، باید خرده برندهای مختلفی در حوزه های تخصصی ایجاد شده و برای هرکدام از آن خرده برندها، برنامه ریزی بلندمدتی در نظر گرفت.
وی تصریح کرد: «یکی از خرده برندها که در موسسه راوینو بهصورت جدی فعالیت داشته، مرکز راوی فیلم است که بهصورت مستقل در حوزه فیلم و مستند ظهور و بروز بیرونی داشته و بسیاری از شهرها دیگر با نام وی آشنا هستند. وظیفه این مرکز، اکران سیار آثار سینمایی در مناطق فاقد سینما و مناطق محروم است. ایجاد زیرساخت های مورد نیاز، امکانات نمایش فیلم ومستند و همچنین تیم فنی بسیار حرفه ای که امکان هک سیستم نمایش فیلم را غیرممکن کرده، از جمله وجوه قابل توجه این مرکز است.
گستره فعالیت راوی فیلم شامل کلیه استانها، شهرستانها و حتی روستاهاست. این مرکز با در دسترس داشتن تجهیزات قابل حمل نمایش فیلمهای روز سینما، آماده ارائه خدمات به علاقهمندان است، تاجاییکه با تجهیزات مرکز راوی فیلم میتوان در اماکن و فضاهای مختلف اکران ویژه و اختصاصی داشته باشیم. البته اولویت اکران برای این مجموعه، اکران در مناطق محروم و کمبرخوردار است.
نصیری، اکران حمایتی در مناطق محروم فرهنگی کشور، نمایش آثار سینمایی در مناطقی که سینما در آن شهرها وجود ندارد، نمایش اختصاصی فیلمها ویژه دانشگاهها، نهادها، و... شناسایی و تجهیز سالنهای نمایش و آمفیتئاترهای سراسر کشور، پیشبینی بستری مناسب بهمنظور نمایش برخط آثار سینمایی، فعالان و علاقهمندان به فیلمسازی در حوزههای مختلف (بازیگری، تصویربرداری، صدابرداری) و ایجاد پورتال اطلاعرسانی و سامانه اکرانهای سیار را از اهداف این مرکز برشمرد.
مدیرعامل موسسه راوینو تأکید کرد: «ما لیستی از محرومترین استان ها از نظر توزیع محتوای فرهنگی در اولویت خود قرار دادیم و قبل از اینکه تیمهای اکران به این استانها اعزام شوند، جلسات و رایزنیها و ارتباطاتی در این راستا شکل میگیرد تا براساس آن برنامهریزیها؛ اکران هریک از مناطق محروم شکل گیرد. همچنین برای پیشبرد اهداف خود هماهنگیهایی با پایگاههای بسیج، مساجد و مدارس، پادگانها و حتی مراکز بهزیستی انجام میدهیم.»
نصیری افزود: «هماکنون استانهای گلستان، خراسان شمالی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، آذربایجانغربی و شرقی، قم، کرمان، لرستان و خوزستان در طی یکسال گذشته اکران فیلم داشتند. میزان استقبال از فیلم ها و مستندهای به نمایش درآمده به قدری بوده که حتی پس از گذر یک یا دوماه از اکران در هریک از این شهرها، تقاضای شدیدی برای حضور دوباره تیم های اکران راوی فیلم شکل می گیرد.
وی با اشاره به اینکهDCP و دستگاههایی که برای اکران استفاده میشوند بسیار امن هستند، افزود: «دستگاهی که در سینما فیلم را اکران میکند از امنیت بالایی برخوردار است و این ویژگی به ما این اجازه را میدهد که با تهیهکننده تعامل داشته باشیم و در کنار اکران فیلمهای روی پرده سینما، فیلمهای مستند را نیز به مناطق محروم و فاقد سینما ارسال کنیم. برای انجام این ماموریت قبل از اعزام تیم سعی میشود مذاکراتی در این زمینه انجام دهیم تا متناسب با آن استان یا مناطق فیلمهای مستند را برای اکران انتخاب کنیم؛ برای مثال، فیلم "غریب" را در کردستان اکران کردیم. برای مستندها نیز همین کار را انجام میدهیم. اکران فیلم غریب در پارک جنگلی آبیدر در سنندج یکی از نادرترین رخدادهای فرهنگی در این شهر بوده چرا که بالغ بر 450 خانواده سنندجی می توانستند تحت عنوان یک سینمای روباز به تماشای فیلم سینمایی غریب بپردازند. در واقع این نمایش، رکورد نمایش فیلم در سینمای روباز با این وسعت را، شکسته بود. پارک امیریه واقع در پارک جنگلی آبیدر سنندج، پرده ی نمایشی با ابعاد حدود 12 تا 25 متر داشته که از این حین، بزرگترین سینمای روباز کشور به حساب می آید.
وی افزود: «موسسه راوینو، تقدیرنامه های مختلفی از سوی نهادها و سازمان های مختلف به منظور محرومیت زدایی فرهنگی توسط اکران های سیار، دریافت کرده که از این حیث می توان آن را منحصر به فرد دانست.
سلمان نصیری ادامه داد: « ما یک فعالیت جدی در مجموعه راوی فیلم برای افزایش تعداد دستگاههای نمایش شروع کردهایم تا جایی که تعداد آنها را به 200 دستگاه پخش و نمایش ارتقا دادیم. این 200 دستگاه میتوانند یک شبکه بزرگ اکران مناطق فاقد سینما را فراهم کنند، اما اگر بخواهیم بهصورت جدی به این قضیه نگاه کنیم، این تعداد با توجه به گستردگی کشور پاسخگوی همه نیازها نیست. همچنین ما یک سیستم امنی را به صورت نرمافزاری طراحی کردیم که کار بسیار ارزشمند و منحصربهفردی است.»
وی ادامه داد: «ما با راهاندازی این نرمافزار هزینه اکران را کاهش دادیم و در قالب مسئولیت اجتماعی، از محل درآمدهای موسسه اکران سیار را انجام میدهیم، اما اگر نمایندهای در استانها و مناطق محروم داشته باشیم که خودشان اکران را انجام دهند، هزینهها کاهش چشمگیرتری خواهد داشت. با این روش ما تجربه اکران دستهجمعی را دستیافتنی کردیم.»
وی در خصوص امنیت پلتفرم اکران راوی فیلم افزود: « به دلیل لو رفتن برخی از فیلم ها در حین اکران سیار، برخی از تهیه کنندگان به ویژه بخش خصوصی حاضر به پذیرش ریسک اکران سیار فیلم هایشان نیستند و تجربه پیشین در برخی از فیلم ها باعث شده تا این عدم اطمینان نیز افزایش یابد. در همین راستا پلتفرم اکران طراحی شده توسط مرکز راوی فیلم، همه آزمایش های ابتدایی هک و نفوذ و همچنین جلوگیری از هرگونه کپی برداری را پشت سر گذاشته و تقریبا می توان گفت هرگونه لو رفتن فیلم ها توسط این پلتفرم غیر ممکن است. امری که موجب شده برخی از تهیه کنندگان در جلسات و تعاملات پیرامونی نسبت به صحت و سقم امنیت این پلتفرم اطمینان خاطر لازم را کسب کنند.
مدیرعامل موسسه راوینو با بیان اینکه از ابتدای نیمه دوم امسال اقدام به راهاندازی شعب استانی کردیم، گفت: «این شعب استانی به منظور بهرهبرداری از ظرفیت خود استانها است؛ یعنی به جای اینکه تیم اکران به آن استان بفرستیم، از ظرفیت و توانمندی تیم فنی خود استان برای اکران استفاده خواهیم کرد. طبیعتاً بهرهبرداری از ظرفیت استان علاوهبر ایجاد فرصتهای شغلی، خلق درآمد نیز با خود به ارمغان میآورد. هماکنون شعب خراسان رضوی راهاندازی شدهاند و نمایندهها مشخص هستند. همچنین، چهار تا پنج استان نیز در دست ارزیابی است که باید بهصورت حضوری محیط و فضا و نیز ظرفیت این استانها را بررسی و بعد از آن نماینده را مشخص کنیم. به اندازه تنوع و تکثر ماموریتهای راوینو، کارکردن در آن شعب علاوهبر جذاب بودن، سخت و پیچیده است و این مهم میتواند کارهای زیادی را تعریف کند. گلستان، بوشهر، کُهگیلویِه و بویِراحمد و آذربایجانشرقی استانهایی هستند که برای این اتفاق مهم درخواست داده و افرادی را برای این امر معرفی کردهاند.»