پژمان مظاهری پورمستند ساز سینما و تلویزیون درگقتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوزاظهارداشت: به تازگی ساخت مستند «غبار سرخ» را که در خصوص غبارهای استان خوزستان است به پایان رساندم وکاربا انجام مراحل فنی آماده نمایش شده است.
مظاهری پورادامه داد: سینمای مستند در همه دنیا جدی گرفته می شود متاسفانه در کشور ما چندان به آن اهمیت نشان داده نمی شود. درصورتی که سینمای میتند هم مانند سینمای داستان گو می تواند گیشه خوبی داشته باشد و اگرمانند فیلمهای سینمایی در سطحی گسترده اکران شود می تواند برای تهیه کننده بازگشت سرمایه داشته باشد.
کارگردان مستند «سعدی شاعر مصلح » تصریح کرد: رکن اصلی مستند تحقیق و پژوهش است و از اهمیت بسیاری برخوردار است .چون بدون پژوهش نمی توان مستند خوبی ساخت و نتیجه کاراثری نامفهوم وآشفته خواهد شد. پس در نتیجه می توان با تحقیق و پژوهش فیلمی تاثرگذار وخوب ساخت .
وی ابرازداشت: به نظرمن می توان فیلمهای مستند را نیز مانند فیلمهای شبکه نمایش خانگی در فروشگاها عرضه کرد وتا با فروش آنها مشکلات در این ژانر هم کمتر شود و من اعتقاد دارم مردم به مستند علاقه مند هستند واگر تبلیغت درست ومناسبی در این خصوص صورت گیرد سینمای مستند می تواند در شبکه نمایش خانگی موفق باشد.
سازنده مستند «دریاچه ای که بود» یادآورشد: مستندسازی در ايران نوعی قمار است که اگر کارگردان اثرجايزه بگيرد می تواند به حيات خود ادامه دهد وگرنه بايد شغل خودش را تغيير دهد چرا که درآمد مستندسازی در ايران صفر است. ازطرفی خیلی ها مستندساز را در کشور به عنوان کارمند صدا وسیما یا جاهای دیگر می دانند وارزشی برای کار اش قائل نیستند.
مظاهری پورافزود: مستندساز هم مانند دیگران هنرمندان معيشت وزندگی دارد و بايد در زندگی تأمين شود تا بتواند اثرتاثیر گذاری را بسازد. درواقع مستندساز مجبور است برای تأمين هزينه های زندگی همزمان روی چند پروژه کار کند وهمین عامل به طور ناخودآگاه باعث پایین امدن کيفيت فيلمها می شود وی در پایان گفت: من مستند ساز هستم وهیچ تمایلی به کار کردن در حوزه سریال سازی یا سینمای داستان گو ندارم چون عاشق سینمای مستند هستم که خوشبختانه در سالهای اخیر گام های بلندی برای حرفه ای تر شدن برداشته است و با تمام این تفاصیل وبا تمام مشکلات وسخت هایی که سینمای مستند دارد راهم را پیدا کردم و به آن ادامه می دهم .