تلاش برای ارتقای نگاه راهبردی رسانه ملی
دیدار هنرمندان و مسئولان رسانه‌ ملی با مقام معظم رهبری؛
تلاش برای ارتقای نگاه راهبردی رسانه ملی
 
تاريخ : يکشنبه ۱۳ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۰:۰۵
هنرمندان و فیلمسازان در دیدار با مقام معظم رهبری به بیان دغدغهها و مشکلات خود پرداختند و رهبر انقلاب در پاسخ به این اظهارات تاکید کردند امروز صدا و سیما و بخش هنر نمایشی بیش از هر زمانی برای کشور اهمیت دارد.

به گزارش هنر نیوز به نقل از خبرآنلاین، جمعی از کارگردانان و بازیگران فعال در صدا و سیما به همراه رئیس این سازمان و معاونانش صبح روز شنبه دوازدهم تیر ماه با رهبر انقلاب دیدار کردند و هنرمندان بعد از بیان نقطه نظرات خود درباره شرایط کار و جایگاه صدا و سیما، فرمایشات مقام رهبری را در مورد این رسانه و راهکارهای ایشان در مورد بهبود تولیدات را شنیدند.

محمدرضا ورزی، مسعود جعفری‌جوزانی، سیروس مقدم، محمدحسین لطیفی، ابوالقاسم طالبی، شهریار بحرانی، شهاب حسینی، ضیاءالدین دری، پروانه معصومی، افسانه بایگان، الهام حمیدی، محمدرضا شریفی نیا، کوروش زارعی، کیانوش عیاری، امیرحسین شریفی، کامبیز دیرباز، دانیال حکیمی، سعید آقاخانی، حمید لولایی، شاهرخ استخری، فریدون جیرانی، نادر طالب زاده، مجید مظفری، احمد نجفی، داریوش کاردان، داوود میرباقری و شهره لرستانی از جمله هنرمندان حاضر در این جلسه بودند.

اگرچه این دیدار در یکسالگی تمدید حکم عزت الله ضرغامی برای ریاست صداوسیما نوعی پاسخ به خواست رهبری انقلاب در متن حکم ریاست ضرغامی بود، مرور برخی مطالبات و خواست‌های رهبری نظام از مدیران صداوسیما و البته هنرمندان می‌تواند علت شکل‌گیری این جلسه و روند حاکم بر آن باشد؛ چیزی که شاید محور اصلی برپایی چنین جلسه‌ای باشد.

سلحشور: تاکید رهبری بر ساخت محتوای غنی برای مخاطب عام

فرج الله سلحشور، کارگردان از جمله افراد حاضر در جلسه دیدار هنرمندان با رهبری درباره آنچه که در این جلسه مطرح شد، به خبر گفت: «دیدار بسیار صمیمی بین هنرمندان و مقام معظم رهبری داشتیم که در ابتدای این جلسه آقای ضرغامی گزارشی از عملکرد صداوسیما در چند سال گذشته، پیشرفتهای این عرصه، آثار تولید شده و مجموعهسازیها ارائه کردند. بعد از سخنان او، مسعود جعفری جوزانی، کارگردان مجموعه «در چشم باد» صحبتی نسبتاً مفصل داشتند و خواستهها و تقاضاهای خود را مطرح کردند و از ایرادگیریها و اصطکاک فیلمسازان با مسئولان و نهادهای مختلف سخن گفتند.»

سلحشور ادامه داد: «پروانه معصومی، شهاب حسینی، ابوالقاسم طالبی و چند نفر دیگر از دوستان و همکاران در این جلسه صحبت کردند که بعضاً صحبتهای برخی ارزشمند بود. شهاب حسینی از تاثیر زندگی شهید بابائی و ایفای این نقش صحبت کرد و درخواست داشت تا در مجموعهسازی بیش از این به قهرمانهای ملی و مذهبی پرداخته شود تا به این ترتیب برای جوانان قهرمانسازی شود.»

این کارگردان اظهار داشت: «پروانه معصومی نیز به این مسئله تاکید کرد که مجموعهسازان و برنامهسازان نباید فقط مردم تهران را که پول خرد جیبشان ده میلیون تومان است مورد توجه قرار دهند و مردم ساده زیست شهرستانها را نیز در چارچوب برنامهریزیها و برنامهسازیها در نظر داشته باشند.»

او همچنین درباره دیگر صحبتهای مطرح شده در این جلسه گفت: «بخش دیگری از سخنان به دخالت غیرمسئولانه بعضی بزرگان در امور فیلمسازی مربوط بود. آنان درخواست داشتند که فیلمسازان نباید برای هرکاری که انجام میدهند مورد بازخواست قرار بگیرند. به اعتقاد من بخشی از این سخنان نامعقول و بخشی نیز منطقی و معقول بود.»

سلحشور درباره فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: «مقام معظم رهبری تاحدودی از صحبتهای هنرمندان حمایت کردند و اشکالاتی را هم به بخشهایی از این اظهارات وارد دانستند. ایشان فرمودند بعضی اشکالات که شرعاً اشکال است همانند روابط دختر و پسر و زن و مرد زمانی که در آثار دیده میشود نمیتواند با سکوت علما روبرو شود؛ آنان نمیتوانند بایستند و تماشا کنند و موطفند تا نصیحت کنند و اشکالات را مطرح کنند.»

وی اضافه کرد: «تاکید اصلی رهبر انقلاب بر محوریت صدا و سیما و بویژه بخش هنرهای نمایشی در به دست گرفتن ابتکار عمل در فضای کنونی رسانه ای کشور بود.»

کارگردان «یوسف پیامبر» همچنین گفت: «مقام معظم رهبری در بخشی از سخنانشان از هنرمندان خواستند تا انتقاد را با سیاهنمایی یکی نکنند و اگر از مسئلهای انتقاد میکنند قهرمان قصه را در شرایطی قرار دهند که به سمت اصلاح این شرایط برود تا به این ترتیب فقط مشکلات نشان داده نشود و راهکاری نیز برای رفع آن ارائه شود.»

سلحشور با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره مجموعه «یوسف پیامبر» گفت: «مقام معظم رهبری در بخشی از فرمایشاتشان از مجموعه «یوسف پیامبر» به عنوان یک اثر ارزشی که عفاف و پاکدامنی را ترویح میکند و در ایران و خارج از ایران مورد توجه قرار گرفته نام بردند و یادآور شدند حتی این مجموعه نیز با انتقادهایی روبرو بود که باید کارگردانان تحمل پذیرش این انتقادها را داشته باشند.»

او اظهار داشت: «رهبر انقلاب ادبیات موجود در مجموعههای تاریخی را مورد توجه قرار دادند و فرمودند اگر قرار است در مجموعها از ادبیات قدیم استفاده شود باید این کار به درستی صورت بگیرد در غیر این صورت کارگردان باید سراغ زبان محاورهای برود. ایشان تاکید کردند که ادبیات پرغلط در مجموعههای تاریخی مورد استفاده قرار نگیرد.»

سلحشور گفت: «البته با فرا رسیدن ظهر و زمان نماز برخی صحبتها امکان طرح نیافت و در عین حال تعدادی از هنرمندان به طور خصوصی و قبل از نماز صحبتهای کوتاهی با رهبر انقلاب داشتند.»

کارگردان «مردان آنجلس» درباره دیدگاه خود نسبت به این جلسه و دیدارهایی از این دست، گفت: «در بیست و چند سال گذشته شاهد برگزاری چندین جلسه مقام معظم رهبری با هنرمندان بوده‌ایم، اما معتقدم متاسفانه به اندازه یک سر سوزن هم این جلسات تاثیری در روند حرکت برخی از هنرمندان نداشته است، زیرا برخی از هنرمندان ما برای این رهنمودها جایگاهی قائل نیستند و رهنمودهای ایشان را به کار نمیبندند.»

او ادامه داد: «اگر رهنمودهای ایشان از سوی بسیار از هنرمندان به کار بسته میشد به قطع و یقین سینما و تلویزیون به سمت صلاح و تعالی پیش میرفت. این بیگانگی بخشی از جامعه فیلمسازان با دیدگاه های رهبری ضایعه بزرگی است که نمیگذارد آنان اصلاح شوند و تا زمانی که بسیاری از فلیمسازان بنا ندارند نصیحت بپذیرند و پذیرای رهنمودها باشند، رو به ضلالت پیش خواهند رفت، همان طور که در این 30 سال به قهقرا رفتند و در این شرایط در ورطه سقوط پیش خواهند رفت.»

ورزی: به دنبال راهکار برای مقابله با هجوم بیگانگان بودیم

محمدرضا ورزی، کارگردان با تاکید براینکه دیدار هنرمندان با مقام معظم رهبری، بسیار ثمربخش بود، به خبر گفت: «هدف از این دیدار طرح مشکلات و استفاده از راهکارهای مقام معظم رهبری بود. این مسئلهای است که به صورت مرتب اتفاق میافتد و خوشبختانه هنرمندان فرصت آن را به دست میآورند که با رهبر انقلاب دیداری داشته باشند.»

او درباره مسائل مطرح شده از سوی هنرمندان در این دیدار گفت: «دغدغه اغلب هنرمندانی که در این جلسه صحبت کردند مربوط به ماهوارهها و برنامهریزیآن ها برای تخریب فرهنگ کشور ما بود. ازدیاد شبکههای ضدانقلاب و نگرانیهایی که این وضعیت به همراه دارد مطرح شد و تلاشی صورت گرفت تا در این جلسه به راهکاری برای مقابله با این شبکهها و برنامه های ماهواره‌ای علیه نظام دست پیدا کرد.»

ورزی گفت: «یکی از این راهکارها بالا رفتن کیفیت محصولات صدا و سیما بود. صدا و سیما به عنوان نهادی پاسخگو شناخته شد که میتواند با افزایش تولیدات و یا در صورت لزوم افزایش شبکههای تلویزیونی به فراخور نیاز جامعه برنامههایی قابل توجه و با کیفیت تولید کند تا مخاطبان داخلی جذب این گروه از آثار شوند.»

وی تاکید کرد: «رهبری از هنرمندان خواستند که در آثار خود دشمن شناسی و مقاومت تاریخی ملت ایران را به زیبایی ترسیم کنند تا روحیه اعتماد به نفس ملی نیز تقویت شود.»

این کارگردان در مورد فضای این جلسه گفت: «فضایی بسیار عالی بر جلسه حاکم بود. این نوع دیدارها و جلساتی که مقام رهبری با هنرمندان دارند، در تاریخ کشورهای مختلف و از جمله ایران بینظیر است. این یک موهبت الهی است که باید قدر آن را بدانیم.»

شریفی: ساخت آثار فاخر تاریخی عصاره دیدار بود

امیرحسین شریفی از جمله تهیهکنندگان فعال صدا و سیما درباره دیدار هنرمندان با مقام معظم رهبری، گفت: «در هیچ جای دنیا مردم این‌قدر آزادانه نمی‌توانند در کنار رهبر خود بایستند و با ایشان حرف بزنند. در این دیدار، برایم لذت بخش بود که رهبر مملکتم این قدر حرفه‌ای مسائل هنری و فیلمسازی را تحلیل کردند. مراسم بسیار عالی بود و هنرمندان در یک محیط بسیار صمیمانه و گرم توانستند حرف‌هایشان را با مقام معظم رهبری در میان بگذارند.»

او افزود: «متاسفانه وقت کم آمد، رهبر معظم انقلاب 14 رهنمود داشتند که بخشی از آنها در این نشست مطرح شد. این جلسه بسیار صمیمانه برگزار شد و هنرمندان در کمال آزادی حرف‌ها و مشکلاتشان را با مقام معظم رهبری در میان گذاشتند. حتی پس از پایان جلسه نیز ایشان چند دقیقه در میان هنرمندان بودند و هرکس هر حرفی داشت، با ایشان در میان گذاشت.»



وی البته به این بخش از سخنان رهبری اشاره کرد که رهبر انقلاب با وجود فضای تخریبی رسانه های غربی با ساخت مجموعه‌های متخلف ضدایرانی و ضد اسلامی، تاکید کردند مجموعه‌های نمایشیِ سیاسی باید با هوشیاری هنرمندی تولید شود تا در جهت اهداف دشمنان نباشد.

شریفی ادامه داد: «یکی از مباحثی که در این جلسه مقام معظم رهبری به آن اشاره فرمودند، بحث ساخت آثار تاریخی بود. ایشان فرمودند لازم نیست شما در تولید این آثار از دیالوگ‌های خاصی استفاده کنید. دیالوگ‌ها را با زبان معمولی استفاده کنید تا مردم هم بهتر آن را درک کنند و بیشتر با آن ارتباط برقرار کنند. نکته بعدی نیز که مقام معظم رهبری به آن اشاره فرمودند، بحث نقد در برنامه‌ها بود. ایشان متذکر شدند که انتقاد به شیوه منصفانه و سازنده در آثار نمایشی به ‌جاست و می‌تواند راه‌گشا باشد.»

این تهیه‌کننده سینما و تلویزیون به سخنان سیدعزت‌الله ضرغامی اشاره کرد و گفت: «صحبت‌های آقای ضرغامی هم بسیار جالب بود. ایشان درباره مشکلات موجود در عرصه تولید صحبت کرد و اینکه الان شبکه‌های برون مرزی نیز در جهت به دست آوردن افکار عمومی ملت ما تلاش می‌کنند و ما باید به گونه‌ای اثر تولید کنیم که مردم سرگرم شبکه‌های داخلی و برنامه‌های تلویزیون خودمان باشند. یکی از مواردی که برای من خیلی قابل توجه بود، این بود که مقام معظم رهبری به کار هنر اشراف کامل داشتند و به طور کاملا حرفه‌ای روند فیلمسازی را برای ما تشریح کردند. برای من خیلی لذت بخش بود که رهبری این قدر حرفه‌ای موارد چنینی را تحلیل می‌کنند.»

کد خبر: 12453
Share/Save/Bookmark