به گزارش خبرنگار هنرنیوز؛ عزتالله ضرغامی رییس سازمان صدا و سیما در آیین پایانی پنجمین جشنواره فیلم دانشجویی طی سخنانی اظهارداشت: ساختن فیلم آخر هنر است و هرکس هنری برای عرضه دارد و شما دانشجویان توفیق پیدا کرده اید و فیلم خلق کنید واین فوقالعاده ارزشمند است وخود شما هم ارزشمند هستید.
وی افزود: من به شخصه ازهیئت داوران که از مدیران باسابقه فرهنگی کشور هستند تقدیر و تشکر دارم و برای این جشنواره اهدافی ذکر شده که شما باید مرور کنید و ببینید آیا این اهداف محقق شده یا خیر. خیلی خوب است که یک ارزیابی صورت بگیرد و بعد یک باره ببینیم که اهداف محقق نشده است و اما آنچه که در این اهداف خیلی مهم است، به نوعی استعدادیابی و کشف نیروهای با استعداد است.
ضرغامی تصریح کرد: باید دید چند نفر بعد از پایان این جشنواره برجسته میشوند و توقع داریم در این جشنوارهها استعدادیابی صورت بگیرد. چرا که دانش و خلاقیت مهم اما بدون تعارف استعداد و رای همه اینهاست و بزرگترین هنرمندان در داخل و خارج کشور، بهترین آثارشان را در جوانی خلق کردهاند و من یادم هست که در جشنواره فیلم فجر بهترین کارهای کارگردانها در بخش فیلمهای اول و دوم بود و در همان جوانی کارگردانها آثار برجستهای خلق کردندو امروز هنرمندان بزرگی شدند و بحث مان حتما فیلم بلند نیست.
وی خاطرنشان کرد: در حوزههای دیگر این توقع هست که خود فرد بداند که استعداد دارد و هم مدیران و مسئولان باید متوجه باشند وقتی استعدادی خلق میشود، باید در مسیر درست قرار بگیرد و به بار بنشیند.
ضرغامی با اشاره به اینکه امیدوارم این جشنواره به نحو مطلوبی بررسی و ارزیابی شود عنوان داشت: امید است که جشنواره فیلم دانشجویی به نحو مطلوبی بررسی و ارزیابی شود و استعدادها به درستی شناخته و پدیدههایی اگر هست با تیزهوشی مورد استفاده قرار بگیرند. چرا که جوانهایی که کار هنری میکنند به خیلی از دلایل و مشخصا به دلیل فارغ بودن از خیلی از وابستگیهای سیاسی، نفسانی و ... دچار نیستند. در جوانی وابستگی خیلی کمتر است و جوان نمیداند که در میانسالی زنجیرهایی به دست و پای انسان بسته میشود که نمیتواند کار کند و دیگر آن نگاه پاک را ندارد.
وثی ادامه داد:یکی برای جشنواره فیلم میسازد، یکی برای اینکه از دین خدا ناراضی است فیلم میسازد، دیگری حزب مخالف سیاسیاس را میکوبد، یکی به صورت شخصی فیلم میسازد. در حقیقت هر کسی به ورطهای میافتد اما جوانانی که پاک هستند و با این دید اثر هنری خلق میکنند، بهتر رابطه برقرار میکنند و باورپذیرتر هستند و از این موقعیت باید بهرهبرداری کرد، یک هنرمند هرقدر هم مردمی باشد، وقتی معروف باشد، دیگر آن رابطه را با مردم ندارد.
رییس سازمان صدا وسیما ابرازداشت: یک مسئول هر قدر هم مردمی باشد و بین مردم باشد، نمیتواند معمولی باشد. من به یک مدیر دولتی هم گفتم که ما هیچ وقت مثل مردم عادی نمیشویم. هر قدر هم که ساده زیست و با مردم باشیم فایده ندارد. به عنوان مثال یک شب اگر فرزند من حالش بد شود و او را به بیمارستان ببرم در صورتی که از من ۲۰ میلیون تومان پول برای مداوای فرزندم بخواهند، مسلما من مسئول با جایگاهی که در کشور دارم شاید با دو تا تلفن زدن مشکلم را حل کنم اما یک انسان معمولی ممکن است مجبور شود فرزندش را به خانه برگرداند. این طور مواقع است که میفهمید مردمی بودن چه حسی دارد.
وی یادآورشد: در یک فیلم هالیوودی میبینیم یک زندانبان برای اینکه بداند در زندان چه میگذرد، به طور ناشناس به مدت سه ماه به عنوان زندانی در زندان به سر میبرد، آن وقت فلان مسئول ما میگوید ما خوب میدانیم که در زندانها چه میگذرد و برخی تفسیر قرآن میکنند ولی جذاب نیست، درحالی که برخی دیگر از زوایه دید جذابتری وارد ماجرا میشوند و بسیار برای مردم جذاب میشود. شما جوانان پاک هستید و بین مردم زندگی میکنید. از همین امکانات کم استفاده کنید و نگویید بنیهای ندارید.
وی گفت: در سفرم به کره جنوبی هم یک بار که برای بازدید از شهرک سینمایی این کشور رفته بودیم و مشغول دیدن خانه دونگیی و جومونگ بودیم، یکی از آنها خصوصی به من گفت که مردم کره جنوبی ایرانیان را دوست دارند و موضع محکم ایران در مقابل آمریکا برایشان قابل ستایش است و رئیس جمهور این کشور هم به من گفت شنیدهام که ایرانیها علاقه بسیاری به «جومونگ» دارند، من هم با صراحت در مقابل ایشان اعلام کردم که دلیل این علاقه به خاطر این است که جومونگ روحیهای عدالتطلبانه و ظلمستیز دارد. مردم ایران هم به دلیل داشتن همین روحیه از این شخصیت خوششان میآید.
ضرغامی در پایان عنوان داشت: یکی از موضوعات مهم کشور ما مساله وحدت است، البته نه به مفهوم سیاسی آن. با هم یک کار را به نتیجه رساندن یک کار ذاتی است و توحید به معنای وحدت است. قدرتهای جهانی امروز عزم خود را جزم کردهاند که نامی از ایران باقی نماند و در سفرم به کشور ترکیه یک خانم سانتی مانتال آنچنانی نزد ما آمد و ترکی و انگلیسی را با هم قاطی کرد تا به ما بفهماند که عاشق روحیه ایرانیها است. او مسئولان ایرانی را با رهبران کشور خود مقایسه کرد که همه سرشان را در مقابل آمریکا پایین انداختهاند اما ایران با اقتدار در مقابل این کشور ایستاده است.