علیرضا سبط احمدی تهیه کننده سینما و تلویزیون درگفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز اظهارداشت: در سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر امسال به عنوان تهیه کننده فیلمی را نداشتم و دوست داشتم این اتفاق بیافتد اما منتها به دلایل مختلف و با توجه به شرایط سینما این اتفاق نیافتاد.
وی افزود: ما برای رسانهای به نام تلویزیون کار میکنیم که نام آن تلویزیون است و هم پای ما صدها وهزاران کانال ماهوارهای نیز به با انواع برنامهها، سریالها و مستندها و غیره در حال پخش هستند. خب در چنین شرایطی کار ما خیلی سختتر از گذشته میشود ما امروز چه بخواهیم و یا چه نخواهیم در یک مسابقه ناخواسته در رقابت با شبکههای ماهوارهای افتادهایم و باید تلاش کنیم که کیفیت آثارمان را بالا ببریم در این رقابت ناخواسته بازنده نباشیم، چون بازنده شدن ما مساوی با از دست دادن مخاطبانمان خواهد بود.
این تهیه کننده مطرح تلویزیون تصریح کرد: باید کیفیت آثارمان در حوزه تلویزیون بالا ببریم تا بتوانیم در این مسابقه نابرابر سربلند باشیم. چون مخاطب امروز تلویزیون در این رقابت نابرابر قطعا هر اثری که کیفیت خوب وبهتری داشته باشد را تماشا خواهد کرد. نکته جالب در این رقابت این است که آنها کلیه امکانات را به لحاظ خیلی از مسائل در اختیار دارند و اما ما با توجه به فرهنگ زندگی ایرانی و ملاحضات و محدودیتهای در عرصه سینما وتلویزیون داریم نمیتوانیم بسیاری از مسائل و مشکلات را به شکل آشکار و عیان برای مخاطب در غالب تصویر و صدا پرداخت و بسازیم.
وی اضافه کرد: در آثار تله یا مجموعههای تلویزونی به نظرم با پرداختن به مسائل و مشکلات روز جامعه و دغدغههای مردم میتوانیم مخاطبان را به سمت تلویزیون جذب کنیم و مشکل ریزش مخاطب هم نداشته باشیم. چون با این کار به مخاطب میگوییم که به شعوراو احترام میگذاریم و به او راهکار مناسب در جهت حل مشکلاتاش میدهیم.
تهیه کننده فیلم سینمایی «شیر تو شیر» در ادامه خاطرنشان کرد: تا دیروز وسیله سرگرمی ما در کودکی و نوجوانی وسایل خیلی ساده و عامیانه بود و بازهای ما هم با یک توپ فوتبال یا والیبال بود، اما امروز رسانهای مثل تلویزیون وسیلهای برای سرگرمی و تفریح بچههای ما شده استو در ردههای بعدی کامپیوتر، آی پد و هزاران نوع سرگرمی دیگر که با توجه به نوع زندگی به عنوان سرگرمی تکنولوژی و دیجیتالی به حساب میآیند. به همین منوال نسل جدید ما از زسانهای مثل تلویزیون توقع دارند و دوست دارند تلویزیون برای آنها برنامههای جذاب و متفاوتی را تولید کند.
وی عنوان داشت: تلویزیون باید برای نسلهای جدید برنامههای شاد، سرگرم کنند ومفرح تولید کند و اگر این کار را انجام ندهد قطعا مخاطب نسل جدید ما شامل کودکان، نوجوانان وجوانان وحتی خانوادهها به دنبال این سرگرمی و تفریح در جاهای دیگری مانند شبکههای ماهوارهای خواهند گشت و آن وقت است که دیگر نمیتوان امید داشت که مخاطب از برنامههای تلویزیونی خودمان استقبال کند وما به شدت دچار کمبود مخاطب خواهیم شد. بنابراین ما باید قبول کنیم که در بخش تکنولوژی و پیشرفت هم نتوانستیم توقع مخاطب را برآورده کنیم و در این خصوصص واقعا نباید خودمان را فریب دهیم، باید واقعیتها را بپذیریم و در صدد اصلاح خیلی از چیزها در حوزه رسانه و به خصوص جذب مخاطب باشیم.
سبط احمدی در ادامه تاکید کرد: گاهی مواقع در رقابت با رسانهای مثل ماهواره ما عقب ماندهایم و باید این عقب ماندن را به نوعی با بالا بردن کیفیت آثارمان در حوزه تله و سریال سازی یا سایر برنامهها جبران کنیم. چون اگر این اتفاق نیافتد ما مخاطبی دیگر در تلویزوین نخواهیم داشت که بخواهیم برای او سریال یا تله بسازیم. هر چند همان گونه که گفتم آنها المانها و ابزارهایی دردست دارند که ما آنها را نداریم و در این خصوص محدویت داریم. اما به هرحال تلاش همه ما این است که بتوانیم رضایت مردم را جلب کنیم.
وی ابرازداشت: باید بپذیریم که تولید هر اثر هنری اعم از فیلم یا سریال زمان خوب و کافی نیاز دارد. باید یک اثر پخته شده وروی فیلمنامه آن وقت وزمان کافی صرف شود و فیلمنامه نویس بتواند با توجه به زمان کافی که دارد روی فیلمنامهاش کار کند ودر مرحله بعد با بودجه کافی که در اختیار تهیه کننده قرار میگیرد، تهیه کننده با انتخاب عوامل خوب و حرفهای اثر مناسب و خوبی را برای مخاطب تهیه کند. چون ما گاهی وقتها مجبوریم در عرصه برنامه سازی، فیلم وسریال در یک دوی صد متر با رقبا و اتفاقات روزمره رقابت کنیم وتلاش کنیم برنده شویم.
تهیهکننده سریال «همه بچههای ما» در پایان گفت: قطعا در این دوی صد متر ما به دلیل سرعت بالایی که در ساخت و آماده سازی آثار داریم خیلی از چیزها را از دست خواهیم دادکه یکی از آنها میتواند کیفیت بالای یک اثرهنری باشد. باید بپذیریم که سریال سازی یا فیلمسازی سختیهای خاص خوداش را دارد و حساسیتهای خاص خود را میطلبد و ما باید کوشش کنیم که در این مسیر بتوانیم با برنامه ریزهایی که انجام میدهیم موفق و سربلند ازاین پرسه سخت بیرون بیاییم و مخاطبان و مدرم هم از نتیجه کارکرد ما و تلاشهای ما راضی باشند و انگیزه لازم را برای پیگری و دنبال کردن آثار داشته باشند.