نويسنده كتاب «مسير تربيت و رفتار با كودكان»:
تربيت فرزندان ايراني نيازمند تجربه، علم و فرهنگ اسلامي است
 
تاريخ : سه شنبه ۱۵ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۰:۱۹
تربيت فرزندان ايراني نيازمند تجربه، علم و فرهنگ اسلامي است

نويسنده كتاب «مسير تربيت و رفتار با كودكان» گفت: تربيت فرزندان جامعه ايراني معجوني از تجربه، علم و فرهنگ اسلامي را طلب مي‌كند، اين نوشتار نيز مباحث كاربردي و عجين‌شده با فرهنگ بومي ايراني را تشريح كرده است.

به گزارش هنر نیوز ،حسنعلي ميرزابيگي در گفت‌وگو با ايبنا درباره انگيزه‌‌اش از نگارش اين كتاب گفت: چهار سال پيش آموزش و پرورش تصميم به برگزاري كلاس‌هاي آموزشي براي خانواده‌هاي دانش‌آموزان كلاس‌هاي اول ابتدايي گرفت زيرا مربيان و مدرسان كلاس‌ها بر آموزش روش‌هاي تربيت اتفاق نظر نداشتند، بنابراين اين نوشتار براي گردآوري نظرات و اتفاق آراء در حوزه تربيت دانش‌آموزان جمع‌آوري شد.

ميرزابيگي با اشاره به اين كه اين نوشتار راه‌كارهاي عملي و مناسبي براي برخورد خانواده‌ها با كودكان در سال‌هاي نخستين زندگي ارايه داده است، افزود: آموزش درسي، روش‌هاي تشويق و تنبيه، تفكر خلاقانه كودكان و دوران تحصيل در مدرسه، نمونه‌هايي از روش‌هاي تربيتي دانش‌آموزان در مقاطع گوناگون است.

نويسنده كتاب «رفتار كودكان» برخي خانواده‌ها را دچار نوعي حس افراطي عاطفي براي تربيت فرزندان دانست و توضيح داد: متاسفانه حس شديد عاطفي، مشكلاتي در راه تربيت صحيح دانش‌آموزان ايجاد مي‌كند. بيش از 50 روش مناسب تربيتي در اين كتاب تعريف و روش‌ها با توجه به شرايط علمي و فرهنگي افراد بيان شده است.

وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا ميان روش‌هاي تربيتي فرزندان در ايران و ديگر كشورهاي دنيا تفاوتي وجود دارد يا نه؟ گفت: علم به تنهايي در هيچ جاي دنيا پاسخ‌گوي نيازهاي تربيتي نيست و رفتار افراد انعكاسي از علم، فرهنگ و تمدن آن‌هاست، بنابراين روش‌هاي تربيتي در كشورهاي گوناگون با يكديگر متفاوت است. تربيت در ايران بايد مخلوط و معجوني از تجربه والدين، علم و فرهنگ اسلامي باشد.

نويسنده كتاب «هوش خلاقيت» با اشاره به اين كه بسياري از خانواده‌ها بدون علم و تجربه كافي به تربيت فرزندانشان مي‌پردازند، افزود:‌ اين مساله آفات تحصيلي، تربيتي ، رفتاري و فاصله‌هاي نسلي ميان فرزندان و خانواده‌ها را ايجاد مي‌كند. يكي از مهم‌ترين و اساسي‌ترين مراحل آموزشي از منظر علماي تعليم و تربيت، دوران دبستان است، زيرا فرزندان داراي آرامش، ثبات خانوادگي، آمادگي تربيتي و آموزش‌پذيري در قالب برنامه‌هاي منظم و قوانين اجتماعي‌اند.

ميرزابيگي گفت: كودكاني كه در دوره نخستين زندگي دچار مشكلات روحي و رواني نظير كمرويي، خجالتي بودن و يا‌ آزار و اذيت ديگران‌اند، طريقه برخورد نامناسب را در خانه و مدرسه ياد گرفته‌اند، اوليا بايد تلاش كنند تا درباره عملكرد فرزندشان رفتار مناسبي داشته باشند،‌ زيرا پدر و مادر حلقه‌ ميان تفكر كودك و مدرسه‌اند.

نويسنده كتاب «رفتار با كودك دبستان» در پاسخ به اين پرسش كه تعداد كتاب‌هاي تاليف شده در حوزه تربيتي براي كودكان چه تعداد است، توضيح داد: كتاب‌هاي زيادي تاكنون در حوزه كودكان تاليف و ترجمه شده اما بيشتر آن‌ها نتيجه مناسبي دربرندارد، زيرا تنها به جنبه تئوري مباحث پرداخته و كاربردي براي خانواده‌ها نداشته است. والدين بايد بتوانند با مطالعه كتاب دستورالعمل‌هاي آن را در لحظه در منازل پياده كنند.

ميرزابيگي يكي از بحران‌هاي امروزي جامعه را روابط ميان دختر و پسر دانست و گفت: نخستين روان‌شناس ديني، پيغمبر اسلام(ص) است كه درباره ارتباط با دختر گرامي‌شان نكات زيادي را طرح كرده است.

وظايف پدر و مادر در برابر فرزندان، آموزش درسي ممنوع، روز اول مدرسه، رفتار شما نسبت به روزهاي اول دبستان، شما دانش‌آموز كلاس اول نيستيد، كارهايي كه بايد كودك انجام دهد، فرزند شما همان كودك ديروز است، نظارت بر تمامي امور مربوط به يادگيري و گفته‌ها و عملكردها با مدرسه تضاد و تعارضي نداشته باشد از جمله مباحث كتاب «مسير تربيت و رفتار با كودكان» است.

كتاب «مسير و تربيت و رفتار با كودكان» در 88 صفحه و باشمارگان3000 نسخه و بهاي 2 هزار و 300 تومان از سوي نشر تنديس علم منتشر شد.

کد خبر: 12633
Share/Save/Bookmark