به گزارش هنرنیوز،ساعتی پیش مراسم بزرگداشت ولادت حضرت علی (ع) با اجرای ورزشهای پهلوانی توسط یك گروه ورزشكار برگزار شد.
در این مراسم، پس از خوشامدگویی حسینی ـ مدیرعامل كتابخانه و موزهی ملی ملك ـ، خوراكیان ـ رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و عضو هیأت مدیرهی موزهی ملی ملك ـ با بیان این سخن مولا علی (ع) كه «حوادث و حقایق عبرتانگیز برای شما آشكار است» گفت: اگر شما میخواستید دیده بگشایید و واقعیات را ببینید، وسایل بینایی در اختیار شما گذاشته شده است. اگر میخواستید گوش باز كنید و واقعیات را بشنوید، شنیدنیهایی كه گوش شما را با واقعیات آشنا كند، طنینانداز شده است. اگر میخواستید راه هدایت را در پیش گیرید، این راه برای شما باز است و اینها سخنان مولا علی (ع) است كه حقیقت را نشان میدهد.
وی در ادامهی سخنان خود اظهار كرد: اهمیت كار موزهداری و نگاهداشت تاریخ و توجه به گذشتهها در این كلام دیده شده است و از این كلام شیوا میتوان برای مجموعهی كارها بهره جست.
او با بیان اینكه در ارتباط با موزهداری تعریفها، حرفها و وظایف گوناگونی تبیین شده است، ادامه داد: با استفاده از این بیان، میگویم كه جنبهی عبرتآموزی موزهها، نكتهی مهم و دقیقی است كه در نحوهی اداره، تنظیم، چیدمان و برنامهریزی میتواند استفاده شود و برای بهرهبرداری از موزهها، مفید واقع شود.
خوراكیان گفت: با این نگاه آنچه را كه در موزهها جمعآوری میكنیم، دیگر به اشیا خلاصه نمیشود.
وی همچنین اظهار كرد: اینكه امروز میبینیم در این مجموعهی ارزشمند در كنار روال عادی كار موزهداری، برنامههای فرهنگی متعددی به مناسبتهای مختلف پیوند میخورد، نشانهی همین توجه به آثار و بركاتی است كه در حاشیهی ظاهر كار موزهداری وجود دارد.
او اضافه كرد: این روزها و سالها، هر مناسبتی كه براساس وقفنامه در اینجا گرامی داشته میشود، با یك برنامهی فرهنگی یا رونمایی از كتاب یا برگزاری نمایشگاه پیوند میخورد، بهطوری كه در طول سه سال گذشته، شاهد برگزاری بیش از ۱۰۰ نمایشگاه و چاپ و عرضهی ۴۰ اثر مكوتب در موزهی ملی ملك بودهایم. امیدوارم مكرر بودن اتفاقهای فرهنگی با مناسبتها در این مكان ادامه داشته باشد.
در نمایشگاهی كه با عنوان «جهاننما» برپا شده، چند اسطرلاب از گنجینهی موزهی ملی ملك نمایش داده شده است كه هر كدام از آنها كاربریهای متفاوتی مانند قبلهنما، تعیین اوقات شرعی، گاهشماری، زمانسنجی یا تعیین سرنوشت دارند. همچنین كهنترین اسطرلاب این مجموعه به گواهی تاریخ درجشده روی آن به سال ۶۶۷ هجری قمری متعلق است.
علاوه بر این اسطرلابها، تعدادی نسخهی خطی در این زمینه نمایش داده شدهاند كه مؤلف برخی از آنها ابوریحان بیرونی، شیخ بهایی و خواجه نصیرالدین طوسی هستند.