به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد اطلاعرساني بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، كتاب «من مادر مصطفي» نوشته رحيم مخدومي که شامل مصاحبههايي با مادر شهيد مصطفي احمدي روشن درباره خاطرات این شهید است، عصر سومين روز بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، با حضور همسر و مادر شهيد احمدی روشن رونمايي شد.
صديقه سالاريان، مادر شهيد در مراسم رونماییی از این کتاب گفت: خداوند به من و فرزندم لطف داشته است. مصطفي جهادگونه كار كرد و در همه مراحل خاطر خدا را در نظر داشت.
وي افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامي در سخنانی فرمودند شهيد احمدي روشن افتخار ما بود.
مصطفي شاگرد آيت الله خوشبخت بود و طرحهایش را براي مقام معظم رهبري ميفرستاد، از این رو ايشان به مصطفي لطف زيادي داشتند.
فاطمه بلوري كاشاني، همسر شهيد مصطفي احمدي روشن، نيز در اين مراسم اظهار کرد: با چند جمله نميتوان حق شهدا را ادا كرد، اما شاخصترين ويژگي این شهيد اخلاص بالاي وی بود.
وي افزود: همسرم به دلیل ارادت ویژه به مقام معظم رهبری، نقش كليدي در برپایی نيروگاه اتمي نطنز داشت.
بلوري كاشاني ادامه داد: يكي دیگر از مهمترين ويژگيهاي وی اين بود كه تظاهر بيروني به اعتقادات دروني نداشت.
بنابراين گزارش كتاب «من مادر مصطفي» طی ۲۰ روز توسط رحيم مخدومي تدوين شده است.
جمع آوري كتابهاي داراي «نقشه جعلي خليج فارس» از نمايشگاه كتاب
رئيس بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، از جمعآوري كتابهايي كه نقشه جعلي خليج فارس را منتشر كردهاند، از این نمایشگاه خبر داد.
به گزارش ستاد اطلاعرساني بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، بهمن دري، رئيس بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران از جمعآوري كتابهايي كه از نام جعلي خليج عربي را به جاي خليج فارس استفاده كرده بودند خبر داد و افزود: تاكنون گزارشي بنابر تخلف افزايش قيمت از سوي ناشران بينالملل دريافت نشده است.
هر يك از مصاديق تخلف نظير كتابهايي كه جنبه تبليغي جدي براي ديكتاورهاي مخلوع كشورهاي بيداري اسلامي دارند يا كتابهايي كه در زمينه وهابيت و ساير فرقههاي ضاله است، نيز مشمول جريمههايي مانند جمع آوری كتاب و در صورت توجه نكردن به اين دستور تعطيل شدن غرفه خواهند شد.
اختصاص غرفه ۶۰ متري به ناشران كوچك بخش كودك و نوجوان
برای تسهیل در روند ارائه خدمات به بازدیدکنندگان و کمک به ناشران کوچک، فضاي ۶۰ متري به این دسته از ناشران بخش كودك و نوجوان نمايشگاه كتاب تهران اختصاص داده شد.
به گزارش ستاد اطلاعرساني بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، به منظور فراهم کردن موجبات حضور ناشران كوچك حوزه ادبيات كودك و نوجوان در نمايشگاه کتاب با موافقت بهمن دري، ريیس نمايشگاه، فضايي ۶۰ متري به اين ناشران اختصاص داده شده است.
براساس قوانين بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، تا سال گذشته تنها ناشراني كه حداقل ۴۰ عنوان كتاب منتشر كرده بودند امكان حضور در نمايشگاه كتاب را داشتند، اما با اختصاص فضاي بيشتر به این رویداد مهم فرهنگی اين رقم به ۳۰ و ۲۰ عنوان كتاب نيز كاهش يافت. امسال براي نخستين بار ناشراني كه تنها ۴ عنوان كتاب منتشر كردهاند نيز ميتوانند در بخش كودك بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران شركت كنند.
درحال حاضر ۲۴ ناشر در اين غرفه ۶۰متری كه «غرفه جمعي بخش كودك و نوجوان» نام دارد در كنار هم آثار خود را عرضه مي كنند . همچنين براي حفظ شخصيت مستقل ناشران نام هر ناشر در بالای بخشی که به وی اختصاص یافته نصب شده است.
بازديد وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از سالن ياس و ناشران عمومی
درسومين روز از برگزاري بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از سالن ياس و ناشران عمومی این نمایشگاه بازديد كرد.
به گزارش ستاد اطلاعرساني بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، در سومين روز برگزاري اين نمايشگاه سید محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، به همراه بهمن دري، رئيس نمايشگاه كتاب و داريوش رضواني، معاون اجرایی عصر جمعه، ۱۵ ارديبهشت از سالن ياس و ناشران عمومی بازديد كردند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين ديدار بر اطلاعرساني، هرچه بيشتر رسانههاي گوناگون از سالن ياس تاكيد كرد و افزود: این سالن در مقايسه با سال گذشته پيشرفت قابل توجهي داشته است.
وي در ادامه به بازديدكنندگان پيشنهاد كرد؛ از فعاليتهاي يك ساله ناشران در سالن ياس بازديد كنند.
همچنين در حاشيه اين ديدار، داريوش رضواني، قائم مقام رئیس نمایشگاه کتاب از افزايش تبليغات محيطي و تابلوهاي اطلاعرساني درباره محل استقرار سالن ياس و برنامههاي آن خبر داد.
در ادامه این دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سالن شبستان که محل استقرار ناشران عمومی است، دیدار و از نزدیک با این ناشران گفت و گو کرد.
برنامه غرفه ديدار در چهارمين روز برگزاري نمايشگاه كتاب اعلام شد
غرفه ديدار برنامههای خود در چهارمين روز برگزاري بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران را اعلام کرد.
به گزارش ستاد اطلاعرساني بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، كتاب «از اشارتهاي دريا» نوشته حميدرضا توكلي با حضور مهدي زارع، كريم زماني، توفيق سبحاني و مختارپور ۱۶ ارديبهشت، ساعت ۱۰ صبح در غرفه ديدار بررسي شد.
همچنين كتاب ديگري تحت عنوان «بيولوژي نص» نوشته علي رضا قائمي با حضور مالك شجاعي جشوقاني و عبدالله نصري ساعت ۱۶ مورد نقد و بررسي قرار ميگيرد.
نشست بررسي كتاب «تفسير هيدگر از فلسفه» نوشته محمد زارع نيز با سخنراني مالك شجاعي جشوقاني، كريم مجتهدي و حميد طالبزاده ساعت ۱۷ برگزار خواهد شد.
برنامه سراي روزنامهنگاران در چهارمين روز برگزاري نمايشگاه كتاب
سراي روزنامهنگاران در بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران برنامه نشستهای خود در روز شنبه را اعلام کرد.
به گزارش ستاد اطلاعرساني بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، نشست «توسعه كيفي مطبوعات، تهذيب رسانه» با حضور محمد جعفر محمدزاده، معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني وزیر فرهنگ وارشاد اسلامي برگزار می شود.
سراي روزنامهنگاران ۱۶ ارديبهشت، ساعت ۱۸، میزبان این نشست خواهد بود.
بيداري اسلامي، الگويي براي رسيدن به استقلال است
سيدناصر حسينپور ضمن بازديد از بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، برپايي سالن بيداري اسلامي را ضروري و مثبت ارزيابي كرد و آن را الگويي براي رسيدن به استقلال دانست.
سيد ناصر حسينپور نويسنده كتاب «پايي كه جا ماند» در گفتوگو با خبرنگار ستاد اطلاع رساني بيست و پنجمين نمايشگاه كتاب، بينالمللي كتاب تهران، بيداري اسلامي را مسالهاي مهم و حياتي ارزيابي و اظهار كرد: مسئولان برپايي نمايشگاه حق مطلب را در اين باره ادا و سالن ويژه «بيداري اسلامي» را برپا كردند.
وي ادامه داد: بيداري اسلامي مساله روز جهان است و اگر چنين سالني برپا نشده بود، خلاء آن احساس ميشد.
به اعتقاد اين نويسنده بيداري اسلامي الگويي است كه ميتواند كشورهاي مختلف جهان را به استقلال برساند.
حسينپور از سن ۱۴ سالگي به جبهه رفته و در ۱۶ سالگي به اسارت نيروهاي عراقي درآمده است. او يادداشتهاي خود از زندانهاي مخفي عراق را به صورت روزشمار در كتاب «پايي كه جا ماند» گردآورده است.
«پايي كه جا ماند» در ۷۶۸ صفحه از سوي انتشارات سوره مهر منتشر و در بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، عرضه شده است.
برگزاري مسابقه كتابشناسي در بخش نهادها و سازمانها
نهاد كتابخانههاي عمومي كشور با هدف ترويج فرهنگ و كتابخواني و آشنايي بيشتر مخاطبان به ويژه نسل جوان با كتاب اقدام به برگزاري مسابقه كتابشناسي بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، كرده است.
به گزارش ستاد اطلاعرساني بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، نهاد كتابخانههاي عمومي كشور با حضور در بخش نهادها و سازمانها در اين نمايشگاه به منظور سنجش اطلاعات عمومي بازديدكنندگان نمايشگاه كتاب، اقدام به برگزاري مسابقه كتابشناسي كرده است.
بنابراين گزارش از آنجا كه بيشتر مردم به حل جدول علاقهمند هستند، اين مسابقه به صورت حل جدول طراحي شده است كه موضوع آن شامل آشنايي با مولفان و نويسندگان كتابهاي داخلي و خارجي، ناشران، حوزه تاليف و اسم كتاب است.
در اين مسابقه سوالات به همراه جواب به افراد ارايه مي شود و علاقهمندان فقط جوابها را در جدول قرار ميدهند. بازديدكنندگان از بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، ميتوانند با حضور در غرفه نهاد كتابخانههاي عمومي كشور در بخش نهادها و موسسات در اين مسابقه شركت كنند. در پايان زمان برگزاري اين نمايشگاه به قيد قرعه جوايزي به شركت كنندگان اهدا خواهد شد.
برگزاري مسابقات كتابخواني طرح «فجر» درنمايشگاه كتاب
طرح ترويج فرهنگ كتابخواني در جامعه «فجر»، در ۴ غرفه خليج فارس، جزایر ابوموسي، تنب بزرگ و كوچك بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در قالب برگزاري مسابقات كتابخواني اجرا ميشود.
به گزارش ستاد اطلاعرساني بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، عظيمترين پروژه ترويجي و تشويقي كتابخواني در كشور تحت عنوان «فجر» در ۴ غرفه به نامهاي خليج فارس و جزایر ابوموسي، تنب بزرگ و كوچك در نمايشگاه اجرايي ميشود.
اين طرح که در راستاي بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدار مسئولان كتابخانهها و كتابداران در سال ۹۰ شكل گرفته، توسط انتشارات «رسم» همزمان با برگزاری نمايشگاه كتاب تهران در قالب برگزاري مسابقات كتابخواني اجرايي ميشود.
هدف از اجراي اهداف اين طرح، تشويق مردم به خريد و مطالعه كتاب و قرار گرفتن اين محصول فرهنگي در سبد كالاي مصرفي خانوادهها است.
بخش «ربع قرن جهاد فرهنگي» مرواريدي غلتان در ذيل نمايشگاه كتاب
بخش ربع قرن جهاد فرهنگي به گفته بسیاری از مسئولان و بازدیدکنندگان از ویژگیهاي برجسته بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران است.
به گزارش ستاد اطلاعرساني بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، نمايشگاه كتاب هر سال ويژگيهاي خاصي دارد و امسال نيز در دوره بيست و پنجم آن، بخش ربع قرن جهاد فرهنگي به صورت ويژه فعاليتها و اقداماتي كه در طول دورههاي قبل این نمايشگاه انجام شده را به نمايش گذاشته است. نمايشگاهي كه از سال ۱۳۶۶ تاكنون هرسال برگزار شده، مسئولان اجرايي را بر آن داشت تا بخش ويژهاي تحت عنوان «ربع قرن جهاد فرهنگي» راهاندازي كنند.
نمايشگاه كتاب از نگاه مقام معظم رهبري، فرآيند شكلگيري بخشهاي مختلف ۲۵ دوره برگزاری نمایشگاه كتاب، معرفي ناشران برگزيده دورههاي مختلف، نمايش پوسترهاي ۲۵ دوره این رویداد فرهنگی، نمايشگاه عكس مسئولان بازديدكننده دوره های مختلف و نمودارهاي مقايسهاي از روند روبهرشد دورههاي متوالي برگزاری نمايشگاه از بخشهاي شاخص اين بخش است. بيرون از سالن زيباي اين بخش نيز يادماني با نماد سيمرغ نصب شده است كه نشاندهنده صعود و بالندگي كتاب در دوره بيست و پنجم آن است.
اجراي روزانه گروه سرود «حزب الله» در سالن «بيداري اسلامي»
گروه سرود حزب الله در ايام برگزاري بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران اجرای زنده خواهد داشت. این گروه روزانه در دو نوبت در سالن «بيداري اسلامي» به اجرا میپردازد.
به گزارش ستاد اطلاعرساني بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، گروه سرود «حزب الله» متشكل از ۱۲ دانشآموز لبناني است كه روزانه دو قطعه سرود مرتبط با جنبش بيداري اسلامي را در این نمایشگاه اجرا میکنند.
علاقمندان می توانند با حضور در مقابل در ورودي سالن «بيداري اسلامي» در ساعتهاي ۱۶ و ۱۸ هر روز شاهد اجرای این گروه باشند.
بنابر این گزارش، این سالن با بخشهاي متنوع از جمله نمايشگاه عكس دفاع مقدس، بيداري اسلامي، جنبش وال استريت، كتاب، نمايش فيلم و... در ايام برگزاري این رویداد فرهنگی میزبان بازدیدکنندگان است.
علاوه بر این روزانه دو نشست ويژه با حضور اساتيد و صاحبنظران خارجي با موضوع بيداري اسلامي و والاستريت در این سالن برگزار میشود.
بيش از يك ميليون و ۲۰۰ هزار نفر از نمايشگاه كتاب بازديد كردند
بهمن دري، رييس بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران از استقبال يك ميليون و ۲۲۰ هزار نفر مخاطب در طول سه روز برپايي نمايشگاه خبر داد.
بهمن دري معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به استقبال چشمگير مردم در سه روز نخست برگزاري بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران به خبرنگار ستاد اطلاع رساني این نمايشگاه گفت: با وجود شرايط نامناسب جوي و بارندگي در روزهاي گذشته شاهد استقبال چشمگير مردم در اين دوره از نمايشگاه هستيم.
رييس بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران افزود: در روز نخست، ۱۲ ارديبهشت، ۲۱۰ هزار نفر، روز دوم، ۱۴ ارديبهشت، ۴۶۰ هزار نفر و روز سوم كه مصادف با دور دوم انتخابات مجلس نهم شوراي اسلامي بود ۵۵۰ هزار نفر از نمايشگاه كتاب تهران، ديدن كردند.
دري در پايان ابراز اميدواري كرد تا با ادامه اين روند آمار بازديدكنندگان اين دوره از نمايشگاه ركورد دار سالهاي گذشته باشد.
بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با پیام «ربع قرن جهاد فرهنگی» تا ۲۳ اردیبهشت در مصلی بزرگ حضرت امام خمینی(ره) ادامه دارد.