سیروس تسلیمی نویسنده و تهیه کننده سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهارداشت: طبیعتا ساخت مجموعه ها و فیلم های فاخر برای هر کشوری امری لازم است و باید به آن توجه ویژه ای شود چرا که شخصیتهای علمی، فرهنگی، ملی و تاریخی هر کشوری هویت ملی آن کشور به حساب می آید و کشور ما هم از این قاعده جدا نیست و نسل جوان ما می تواند با دیدن این گونه آثار برای آینده خود چراغ راهنمایی را انتخاب کند و برای خود هویت یابی و هویت سازی کند. به واقع این گونه شخصیت ها می توانند برای نسل جوان کنونی و آینده ارزش به حساب آیند و باعث شوند که جوان ایرانی به این گونه داشته ها افتخار کند.
وی افزود: متاسفانه در کشور ما مدیریتی که بتواند در حوزه تلویزیون ساخت پروژه های فاخر را راه اندازی کند و به خوبی پیش ببرد و آثار را در راه ساخت به خوبی کارشناسی کند ضعیف عمل کرده و باعث شده که ما در ساخت این گونه آثار هم مانند آثار معاصر دچار یک نوع شتابزده گی باشیم. وقتی یک سریالی بدون تحقیق و پژوهش و برای اینکه سریع به پخش برسد و بتواند آنتن تلویزیون را پر کند بدین طریق شروع و ساخته می شود ، قاعدتا کارگردان و تهیه کننده اثر هم در تلاش برای رسیدن به موقع اثر برای پخش و اینکه فرصت کمی دارند نمی توانند به خوبی از پس ساخت اثر برآیند و به همین دلیل سریال یا مجموعه تلویزیونی دچار افت کیفی می شود و مخاطب نمی تواند ارتباط خوبی با ان برقرار کند.
تسلیمی ادامه داد: به نظر من تلویزیون باید از تهیه کنندگانی که در این حوزه کار کردند دعوت به کار کند و با آنها قرار دادهای طولانی مدت ببندد و به نویسندگان مختلف هم یک فراخوانی دهد تا آنها هم بتواند در این حوزه کارکنند. نباید این گونه باشد که یک سری نویسندگان مدام در حوزه تلویزیون بنویسند و این باعث می شود که قلم آنها بعد از مدتی به یک تکراری برسد و مخاطب ازاین نوع آثار دلزده شود، به نوعی باید گفت که کار را باید به کاردان بدهند . نباید این گونه شود که یک سری از تهیه کنندگان فقط با تلویزیون ان هم به شکل دقیقه ای کارکنند وهدف شان فقط مسائل مالی باشد و به فرهنگ سازی فکر نکنند. باید همه این موارد واقعا در تلویزیون مدیریت شود ضعف اساسی هم در این زمینه وجود دارد.
این تهیه کننده سینما تصریح کرد: همان طور که گفتم علاقه مند بودن تهیه کننده و کارگردان و حتی مدیریتی که کار تهیه این گونه آثار را به عهده دارد می تواند نقش انکارپذیری در ساخت با کیفیت این گونه آثار فاخر و مهم داشته باشد. از طرفی ما کلی شخصیت فاخر در همه زمینه ها داریم که دیگر کشور ها اکثر آنها را ندارند. در ادبیات واقعا شخصیت فاخر زیاد داریم که برخی از کشورها حتی یکی از آنها را هم ندارند اما با تمام این تفاصیل ما بازه مدر ساخت آثار فاخر کوتاهی داریم واجازه می دهیم داشته هایمان را دیگر کشور به غارت ببرند و ما بیکار نشسته ایم و مدام خودمان را در سینما و تلویزیون تکرار می کنیم و انتظار داریم مخاطب هم هر اثری که ساختیم را ببیند و از آن استقبال کند. در صورتی که چنین اتفاقی نخواهد افتاد و اگر منصفانه به شرایط امروز تلویزیون و سینما به لحاظ جذب مخاطب نگار کنید می بینید که ما روز به روز مخاطبان خود را به همین دلیل از دست می دهیم و به جای تعمل و تفکر در این خصوص به مسائل حاشیه ای فکر می کنیم.
نویسنده فیلم سینمایی «عروسک» اضافه کرد: متاسفانه ما در ساخت آثار فاخر و تاریخی شاهد روندی هستیم که چندان خوش آیند نیست افراد مختلفی این گونه آثار را در این حوزه می سازند که اثرگذاری لازم را با وجود هزینه بالا ندارند و ویژگی های ابتدایی ترین سریال های تاریخی را هم ندارند. واقعا حیف است که از بودجه بیت المال برای این گونه مجموعه های تلویزیونی خرج می شود و به شکل مبتدیانه ای مخاطبان خودمان را از ساخت و نمایش این گونه آثار دلزده می کنیم . هرچند که نمی توان کتمان کرد که نویسندگان و کارگردانان و تهیه کنندگان ما واقعا در ساخت برخی از آثار فاخر مشکل دارند و نمی توانند کار کنند چون ساخت این آثار مساوی است با ممیزی و توقیف آنها و همان بهتر که ساخته نشوند.
تسلیمی خاطرنشان کرد: متاسفانه مشکل دیگری که ما در ساخت آثار فاخر داریم این است که وقتی کسی اشتباه می کند و نمی تواند از پس ساخت یک اثر فاخر برآید دوباره اثر دیگری را به او واگذار می کنند که بسازد. در واقع دستگاهی نیست که پرسد فلان بودجه کلانی که قرار بوده برای ساخت سریال فاخر هزینه شود و هزینه نشده کجا رفته است. یا وقتی کارگردانی نمی تواند از پس کاربرآید و اثر را از بین می برد از او سئوال نمی شود و مدیران سیما فقط آمار می دهند و از استقبال مخاطبین از سریالهای سطحی و ضعیف می گویند. در صورتی که واقعیت ها چیز دیگری است.
وی تاکید کرد: با مدیران سیما در خصوص ضعیف بودن آثارشان صحبت کنند و این قدر آمار غلط و اشتباهی ارائه نکنند و از آثاری صحبت کنند که واقعا مورد استقبال مخاطب قرار گرفته است و بودجه ها بیهوده برای آثاری به اسم به اصطلاح فاخر خرج نکنند . من خودم تهیه کننده بودم و دیدم که برخی از تهیه کنندگان بودجه ها میلیاردی می گیرند و مجموعه هایی می سازند که هیچ وقت به پخش هم نمی رسند و به نظرم در این خصوص هم باید یک بازنگری و نگرش عمیقی شود و از کسانی که با تجربه و با سوادند و جزو مفاخر فیلمسازی کشورمان به حساب می آیند برای ساخت مجموعه ها و فیلم های فاخر دعوت به همکاری شود.
تسلیمی در پایان گفت: در طول این سالها ما سریال های خوب و با کیفیتی مثل امام علی (ع)، سربداران و بوعلی سینا را داشتیم و در برخی از آثار هم تا حدودی استانداردهای سریال سازی فاخر رعایت شده بود. اما در اکثر آنها این موارد رعایت نشده بود و مخاطب بیشتر از آن که یک اثر نو وتازه ای را ببیند، بیشتر مونتاژی از آثاری خارجی را در غالب قصه ای ایرانی می دید . یعنی کارگردان و نویسنده مجموعه تلویزیونی فاخر چنداثر خارجی خوب را دیده بود بعد از روی آنها اثرش را در فرمت ایرانی ساخته بود. به هرحال ما در زمینه ساخت سریال و فیلم از زندگی شخصیت های فاخر نیاز به سرمایه گذاری کلان داریم تا بتوانیم آثار خوبی را در این زمینه تولید کنیم.