در ایالت مریلند منتشر شد
«بررسی اندیشه‌های اجتماعی علامه جعفری» در امریکا
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۴ مهر ۱۳۸۹ ساعت ۱۶:۲۷
کتاب «بررسی اندیشه‌های اجتماعی علامه جعفری» در ایالت مریلند آمریکا به چاپ رسید.

به گزارش هنرنیوز به نقل از ایسنا،سیدجواد میری - استاد دانشکده‌ فلسفه‌ علم دانشگاه صنعتی شریف با اعلام این خبر، اظهار کرد: این کتاب تقریبا یک ماه پیش در تعداد صفحات حدودا 100 صفحه در ایالت مریلند با تیراژ هزار جلد به چاپ رسیده است.

او افزود: موضوعاتی که در این کتاب بر روی آن‌ها بحث شده، درباره‌ اندیشه‌های اجتماعی علامه محمدتقی جعفری است و یک مقدمه توسط آرنوتا اوش از دانشگاه اینتراک و یک مؤخره توسط رودیگل لفزیر بر آن نوشته شده است.

میری همچنین گفت: در این کتاب درباره‌ی حیات معقول که از موضوعات موجود در آثار علامه جعفری است، بحث شده است. در پی این هستیم که دریابیم آیا واقعا می‌شود ایشان را به عنوان یک اندیشمند اجتماعی درنظر گرفت که بر اساس آن‌چه در این کتاب آمده، پاسخ به این سؤال مثبت است که در ادامه باید پرسید آیا می‌شود گفت که در چارچوب جامعه‌شناسی و نظریه‌های اجتماعی، علامه جعفری صاحب مکتبی هستند یا ایشان عضو مکتبی به حساب می‌آیند که من اسم آن را مکتب اصالت فطرت می‌گذارم.

او اظهار کرد: من از حدود 10 سال پیش در حال انجام کارهایی هستم که تألیف این اثر نیز در راستای آن‌هاست.

وی افزود: وقتی شما جامعه‌شناسی و نظریه‌های اجتماعی را مورد مطالعه قرار می‌دهید، معمولا در آن‌ها اصل روشنگری به عنوان نقطه‌ی اصلی گرفته می‌شود و از آن‌جا به بعد، اندیشمندانی که در این حوزه کار کرده‌اند و معمولا دین و بعد معنویت را کنار گذاشته‌اند، به عنوان افرادی تلقی می‌شوند که اندیشمند حوزه‌ی اجتماعی هستند.

میری با بیان این مطلب که از سال‌ها پیش به مطالعه‌ی آثار افرادی چون دکتر شریعتی، اقبال لاهوری، دکتر بهشتی، استاد مطهری، امام موسی صدر، علامه جعفری و آیت‌الله طالقانی اشتغال دارد، گفت: معتقدم تقریبا می‌توان گفت مجموعه‌ای از این افراد را می‌توان در چارچوبی به نام مکتب اصالت فطرت جای داد.

او ادامه داد: این به دلیل اعتقاد این افراد به دارا بودن یک سرشت جهان‌شمول از سوی انسان‌هاست و کسانی چون اریک فروم نیز در اروپا و آمریکا هستند که آن‌ها هم به این معتقدند که انسان برخلاف آن‌چه جامعه‌شناسان امروزی می‌گویند، هویت جهان‌شمولی ندارد و در هر جایی که زندگی کند، رنگ و بوی آن‌جا را می‌گیرد و بدین ترتیب، این‌گونه از اندیشمندان را می‌توان در چنین چارچوبی از نظر تفکر درنظر گرفت.

او با اشاره به این نکته که متأسفانه آثار و شخصیت متفکرانی چون علامه جعفری در خارج از ایران شناخته‌شده نیست، اظهار کرد: به دلیل آن‌که تحصیلات و زندگی من در اروپا و آمریکا بوده است،‌ به این نتیجه رسیده‌ام که معمولا دانشجویان آن‌ها در حوزه‌ی علوم اجتماعی از اندیشمندان غیراروپایی کم‌تر می‌دانند و این یکی از علت‌های تألیف این کتاب بوده است که بگویم لزوما این‌گونه نیست که تاریخ علوم اجتماعی یا علوم انسانی مختص به اروپا و آن هم در همین مدت 150 سال باشد.

این استاد دانشگاه گفت:‌ انتشار آرا و افکار اندیشمندان اسلامی در خارج از مرزهای ایران و جهان اسلام نمی‌تواند توسط یک نفر انجام شود؛ ولی درباره‌ این‌که در مکاتب جامعه‌شناسی و نظریه‌های اجتماعی بتوانیم از مکتب اصالت فطرت صحبت کنیم، من تقریبا در این 10 سال اخیر به طور منظم یک‌سری آثار را منتشر کرده‌ام و در این فکر نیز هستم که نظریات افرادی چون علامه جعفری را از جوانب دیگر مورد بررسی قرار دهم و این کار را ادامه دهم.

میری اظهار کرد: قرار است این طرح در شکلی جامع‌تر در زبان فارسی توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به چاپ برسد.

او افزود: متأسفانه در داخل کشور هم آن‌چنان آشنایی با اندیشه‌های اجتماعی علامه جعفری وجود ندارد و حتا من در شروع فعالیت خود با برخی نظرات مواجه شدم که قائل بر این بودند که ایشان به جز در مسائل فقهی، دارای نظر نیستند.

این دانشیار جامعه‌شناسی دانشکده‌ علوم اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزود: من در اثر خود سعی کرده‌ام که با دلیل نشان دهم علامه جعفری یک اندیشمند جامع‌الاطراف است و اندیشه‌های اجتماعی زیادی دارد.

کد خبر: 18303
Share/Save/Bookmark