عبدالله باکیده یکی از اعضای هیات انتخاب فیلمهای سینمایی ویدئویی دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد نحوه و چگونگی انتخاب فیلمهای این بخش گفت: با وجودی که ۷۵ فیلم سینمایی ویدئویی به هیات انتخاب معرفی شدند اما شاید حدود ۱۰ فیلم از نظر هیات انتخاب قابلیت معرفی به جشنواره را نداشت اما چون سقف تعداد فیلمهای معرفی به این بخش فقط ۲۰ فیلم بود لذا ما مجبور شدیم همین تعداد را به جشنواره معرفی کنیم وگرنه بسیاری از آثار ارسالی از کیفیت خوبی برخوردار بودند.
وی افزود: بسیاری از آثار رسیده از کیفیت خوبی برخوردار بودند لذا بنده همه مخاطبین جشنواره را به دیدن این آثار دعوت می کنم چرا که معتقدم تماشاگران از دیدن آنها نیز لذت خواهند برد.
کارگردان فیلم سینمایی « پوتین» اضافه کرد: بخش عمده ای از آثار رسیده به جشنواره، تولید شبکه های استانی تلویزیون بود و من امیدوارم جامعه تهیه کنندگان توجه بیشتری به تولید اینگونه فیلمها داشته باشند.
وی با بیان اینکه تمام آثار ارسالی به جشنواره با دقت و وسواس زیادی مورد بررسی قرار گرفت تا حقی از فیلمسازان ضایع نشود خبر داد که در میان آثار انتخاب شده، فیلمهایی از فیلسمازان مطرح کشورمان نیز وجود دارد.
باکیده تصریح کرد: خوشبختانه آثار این دوره از جشنواره فیلمهای دفاع مقدس نسبت به دوره های قبلی از مشکلات محتوایی و ساختاری کمتری برخوردار است و ما در فیلمهای این دوره ، شاهد حضور بیشتر زنان و کودکان در فیلمها بودیم و آثار
” با مشاهده آثار امسال جشنواره فیلمهای دفاع مقدس ، می توان به جرات بیان کرد که بسیاری از موانعی که این گونه فیلمها همواره دچارش بودند در حال برطرف شدن است که می توان از این امر، به عنوان نقطه قوت فیلمهای این دوره از جشنواره فیلم دفاع مقدس یاد کرد. “
بسیار زیبایی در این زمینه ساخته شده است.
عضو هیات انتخاب فیلمهای سینمایی ویدئویی دوازدهمین دوره جشنواره فیلمهای دفاع مقدس اظهار داشت: باید بپذیریم که تولید هر نوع فیلمسازی، مشکلات مخصوص به خودش را دارد و مقوله دفاع مقدس و مقاومت نیز از این قاعده ، استثناء نیستند اما ما امسال شاهد افزایش کیفیت ازنظر تکنیک و محتوا بودیم این در حالی بود که تنوع موضوع، انتخاب شخصیت های جدید و ورود فیلمسازان تازه به عرصه دفاع مقدس نشان از تحول تازه در این ژانر است.
کارگردان فیلم سینمایی « صلیب طلایی » گفت: با مشاهده آثار امسال جشنواره فیلمهای دفاع مقدس ، می توان به جرات بیان کرد که بسیاری از موانعی که این گونه فیلمها همواره دچارش بودند در حال برطرف شدن است که می توان از این امر، به عنوان نقطه قوت فیلمهای این دوره از جشنواره فیلم دفاع مقدس یاد کرد.
عبدالله باکیده با بیان اینکه باید با نگاه خوشبینانه به فیلمهای دفاع مقدس نگریست پیشی بینی کرد فیلمسازان صاحب سبک بار دیگر به سوی ساخت این نوع فیلمها باز خواهند گشت.
به اعتقاد وی اگر نگاه نو و شخصیت جدیدی در فیلمنامه های این ژانر ورود پیدا کنند استقبال تماشاگران نیز از این نوع فیلمها افزایش خواهد یافت اما اگر شاهد مضامین تکراری باشیم نباید امیدی به استقبال چندان تماشاگران ببندیم.
این فیلمساز با اشاره به فیلم « اخراجی ها » اظهار داشت: اگر به فیلم اخراجی ها نگاه کنیم - فارغ از موضوع فیلم - متوجه خواهیم شد هنگامی که شاهد نگاه جدیدی به مقوله دفاع مقدس هستیم ؛ استقبال تماشاگران ن
یز افزایش می یابد و این خاصیت فیلمهای دفاع مقدس در همه زمانها بوده است بنابراین اگر نگاه جدید و هدفمندی در فیلمهای دفاع مقدس وجود داشته باشد باید منتظر آشتی تماشاگران با این نوع فیلمها هم باشیم.
عضو هیات انتخاب فیلمهای سینمایی ویدئویی دوازدهمین دوره جشنواره فیلمهای دفاع مقدس با اشاره به برگزاری این دوره از جشنواره در استان کرمان ضمن تقدیر از این عمل تصریح کرد: برگزاری جشنواره در خارج از پایتخت، نوعی ارج نهادن به شهدا و دیگر مردمان کشورمان است و امیدوارم هر دوره ، شاهد برگزاری جشنواره فیلم دفاع مقدس در یکی از استانهای کشورمان باشیم که البته این امر، بیشتر به همت مسئولین استانها برمی گردد که چقدر می توانند بودجه این جشنواره را تامین کنند.
باکیده در مورد تازه ترین اثر خود به نام « پسران بلوط » گفت: این تله فیلم تاکنون یکبار از شبکه « شما » پخش شده است اما اینکه ممکن است از دیگر شبکه های تلویزیون پخش شود اطلاعی ندارم.
وی افزود: هم اکنون درحال نگارش فیلمنامه سینمایی « پروانه های شب » هستم که موضوع آن مربوط به مسائل انقلاب است .