فرصت های تلویزیون برای تحقق بیشتر شعار سال
فرصت های تلویزیون برای تحقق بیشتر شعار سال
سال ۱۳۹۱،‌ از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان «سال توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني» نامگذاری شد. لازمه تحقق این شعار به كار گيري حداکثری ظرفیت های نخبگان اقتصادی و افرادی است كه به دنبال رفع معيشت و ايجاد رفاه اقتصادي براي آحاد جامعه هستند.
 
تاريخ : سه شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۰۰

حضرت علي (ع) در عهدنامه معرف خود به مالك اشتر در مورد این افراد چنين سفارش می کند: «سپس سفارش به نيكي درباره بازرگانان و صنعتگران را بپذير، و خود نيز درباره آنان سفارش به خير كن،‌ چه آنكه در جايگاه كارش مقيم است و چه آنكه در حال گردش براي نقل مال التجاره و محصول كار خود باشد، و چه آنكه با تلاش عضلاني محصولي را به وجود آورد؛‌ زيرا اينان هستند كه عوامل به وجود آورنده منافع و اسباب آسايش مردم جامعه اند.» آن حضرت در جايی ديگر در حمايت از اين قشر به مالك مي فرمايد: « اگر پرداخت كنندگان ماليات از سنگيني آن و يا از آفتي شكايت داشتند،‌ و يا اگر از قطع شدن آب، يا كمي باران، يا دگرگوني وضع زمين زراعي به سبب غرق شدن در سيل، يا اخلالي كه بي آبي به آن زمين وارد آورده باشد [شكايت داشتند ]‌ در اين مواقع بايد به قدري از ماليات تخفيف بدهي كه اميد اصلاح شدن امر آنان را داشته باشي.» به واقع اين افراد مايه آرامش و آسايش جامعه اند زیرا در حالي كه به ارزش آفريني مي پردازند يك نيروي قوي طبيعي براي توزيع منابع جامعه به شمار می روند. درواقع اين افراد خطر مي كنند و دست به بسيج منابع مي زنند تا بتوانند ارزش آفريني كنند.
اما در جامعه ما مشکلات زیادی گریبانگیر اين افراد و نقش آنان شده است. برخي از مشكلات ناشي از سوء برداشت هايي است كه در جامعه وجود دارد، برخي ناشي از سياست ها و قوانین و در نهايت برخي ناشي از فشاري هايي است كه از محيط بيروني متوجه آنها مي شود. البته نوع ديگر از مشكلات شايد متاثر از روابط متقابل موارد فوق باشد. پاي درد دل اين افراد كه بنشينيم، متوجه عمق مسايل و دغدغه هاي آنها خواهيم شد. دغدغه هايي كه جايي براي بيان كردن آنها نيست. لازم است در اين مورد شبكه هاي راديويي و تلويزيوني با تعريف چارچوب و ساختار هاي مناسب و به منظور تسهيل تحقق شعار امسال وارد عمل شوند. جايي كه حقيقتا بايد وارد عمل شد و افراد نخبه كسب و كار را به شبكه ها كشاند و حرف دل آنها را به مسئولين و مردم رساند.
شبكه يك سیما در يك برنامه مناسب با نام «پايش» تا اندازه اي به اين بحث پرداخته است؛ به گونه اي كه در همان برنامه هاي اوليه توانست رئيس اتاق بازرگاني را ميهمان برنامه خود كند. این برنامه در عین برخورداری از ویژگی چالشي بودن آگاهي بخش و اميدآفرين است. يكي از نقاط قوت اين برنامه جداي از به كارگيري مجريان توانمند و محققان توانا، توجه به دغدغه هاي اهالي كسب و كار است. براي اين مورد تنها لازم است به سايت برنامه رجوع شود تا فهميده شود، اينكه مجري برنامه مي گويد: «موضوع برنامه را به ما پيشنهاد دهيد» تعارف نيست و يك واقعيت است. بهرحال كار گروه اقتصاد و دانش شبكه يك شايسته توجه و احترام است؛ اما باز هم بايد بيشتر كار كرد، فضاهاي بيشتر و مناسبتري را در نظر گرفت و از همه مهمتر لازم است دولت و دست اندكاران توجهشان را بيشتر متوجه اين مطالب و دغدغه های مطرح شده در این گونه برنامه ها كنند.

سيد حمزه ن‍ژاد حسين
کد خبر: 41541
Share/Save/Bookmark