مدیرعامل صندوق حفظ، احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی،
شرکت عظام مدعی است کاروانسرای وکیل را تحویل نگرفته است!
مدیرعامل صندوق حفظ، احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی اعلام کرد: اجارهبهای کاروانسرای وکیل ۵۰میلیون تومان، خانهی عامریها ۷۰میلیون تومان و عمارت مسعودیه حدود ۲۰۰میلیون تومان تعیین شده که سرمایهگذار موظف است، پس از پایان زمان برگشت سرمایه، این مبالغ را بهصورت اجارهبهای ماهیانه به صندوق حفظ و احیا پرداخت کند.
تاريخ : چهارشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۴
احسان ایروانی ادامه یافتن مرمت و بهرهبرداری از خانهی تاریخی «عامریها» در کاشان را یکی از نمونههای موفق در واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی دانست و به هنرنیوز گفت: هنوز طرح مدیریت بهرهبرداری از بنای تاریخی عامریها به ما ثابت نشده است. زمانی میتوانیم بگوییم این طرح موفق بوده که ببینیم در ششماه آینده چقدر درآمد خواهد داشت.
مدیر صندوق حفظ و احیا با اشاره به سخنان مدیران پروژهی مرمت خانهی عامریها مبنی بر اینکه بودجهی هزینهشده در این بنای تاریخی به سرمایهگذار برنمیگردد، گفت: معتقدم خانهی عامریها بازده اقتصادی خواهد داشت.
مدیرعامل صندوق حفظ، احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی در پاسخ به این پرسش که چگونه مجریان طرح خانه عامریها مدعی هستند اقدام عظام یک کارعام المنفعه بدون سود اقتصادی است، تأکید کرد: مقرون به صرفه اقتصادی است چرا که عامریها دارای ۱۱ هزار متر عرصه است و عیانی مشابه آن نیز دارد . سرانگشتی حساب کنید اگر زمین عامریها یک زمین بایر میبود و میخواستیم هتلی در حد و اندازه کنونی عامریها آن هم نه به صورت سنتی بلکه لحاظ کیفی بسازیم، برای ۱۱ هزار متر چقدر باید خرج می کردیم. هتل و بیمارستان هزینه بر است بنابراین رقم قطعاً بالای ۱۲ میلیارد تومان میشود، اما نهایت در عامریها ۴-۵ میلیارد تومان خرج شده و برند تاریخی خودش را نیز دارد آیا این مقرون به صرفه نیست؟!
او با بیان اینکه هنوز در «کاروانسرای وکیل» در کرمان هیچ کاری توسط شرکت عظام به عنوان سرمایهگذارانجام نشده است، افزود: سرمایهگذار این بنا ادعا دارد که هنوز این بنای تاریخی را تحویل نگرفته است، در حالی که صورت جلسه تحویل موجود است. معارضی هم برای ممانعت کار وجود ندارد. آنها حتا مدعی بودند حجرهها بسته است که معاونت و حراست مجموعه صندوق حجرهها را باز کردند، اما باز هم این سرمایهگذارآغاز به کار نکرده است. نمیدانم شرکت عظام چه چشماندازی دارد اما اگر تعلل بیش از این صورت بگیرد برابر با قرارداد با آنها برخورد میشود.
ایروانی با اشاره به این که فرصت شرکت عظام به اتمام رسیده است، افزود: ما سعی کردیم همه موانع مورد نظر این سرمایهگذار را در مورد کاروانسرا وکیل حل کنیم. اساس کار صندوق فسخ قرارداد با سرمایهگذاران نیست مخصوصاً که عظام کارنامه خوبی در خانه عامریها دارد. باید واشکافی شود تقصیر از کجاست.
او در پاسخ به این پرسش که شرکت عظام ۴ سال است عمارت مسعودیه و کاروانسرا وکیل و خانه عامری ها را طبق مزایده تحویل گرفته و قرار به مرمت سه ساله داشته و یکسال هم عملاً از موعد مقرر میگذرد و نوعی خلاف قرارداد عمل کرده است، تأکید کرد: این قرارداد به صورت یا همه یا هیچ نیست. برای ما هم این مهم است. در این قراردادها ما به ازای تأخیر طرف قرارداد باید «اجرتالمثل ایام تصرف» به صندوق بدهد.
وی همچنین دربارهی پروژهی «عمارت مسعودیه» در تهران توضیح داد: پروندهی این پروژه برای بررسی به هیئت دولت فرستاده شده است و باید گزارش عملکرد آن برابر مادهی ۸۸ قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت، به مجلس داده شود.
مدیرعامل صندوق حفظ و احیا همچنین در باره نحوه واگذاری سه بنای « کاروانسرای وکیل» کرمان، « خانه عامریها» کاشان و « عمارت مسعودیه» تهران به شرکت سرمایهگذاری « عظام» در سال ۸۹ اظهار کرد:براساس قرارداد ۱۲ صفحهیی امضاشده با این شرکت، هر سه بنای تاریخی بهمدت ۵۹ سال به شرکت عظام واگذار شدهاند. بر این اساس، سه سال نخست برای مرمت، هفت سال برای بازگشت سرمایه به سرمایهگذار و ۴۹ سال نیز برای اجارهبها بعد از بازگشت سرمایه در نظر گرفته شده است؛ اجارهبهای کاروانسرای وکیل ۵۰میلیون تومان، خانهی عامریها ۷۰میلیون تومان و عمارت مسعودیه حدود ۲۰۰میلیون تومان تعیین شده که سرمایهگذار موظف است، پس از پایان زمان برگشت سرمایه، این مبالغ را بهصورت اجارهبهای ماهیانه به صندوق حفظ و احیا پرداخت کند.
وی توضیح داد: خود قرارداد به لحاظ حقوقی قرارداد خوبی است. هر پنج سال یکبار کارشناس رسمی دادگستری میزان اجارهبها را بررسی خواهد کرد. ما در قراردادهای دیگری که تنظیم میکنیم کارشناس رسمی دادگستری یا قوه قضاییه ۲۰ درصد تورم سالیانه را مد نظر قرار میدهد اما در قرارداد شرکت عظام حتماً کارشناس دادگستری باید قیمت اجاره بها را تعیین کند.
او در مورد اجاره بهای این سه بنا تأکید کرد: اجارهبها بعد از بازگشت سرمایه طبیعتاً برای صندوق حفظ و احیا درآمد دارد که آن درآمد طبق آیین نامه مالی صندوق باید برابر برنامه سنواتی در محل احیا و بهرهبرداری خرج شود.