اخلاق مسئله اكثررشتههاي هنر و علوم انساني مانند فلسفه، مطالعات فرهنگي، جامعهشناسي، انسانشناسي، علوم سياسي، روانشناسي و حقوقاست. علت اين پيوند را بايد در كاركرد ارزشمحور اتيك دانست.
در واقع، اخلاق يكي از حوزههاي مهم تجزيه و تحليل نظام ارزشي گفتمانها است. اما توجه نشانهشناسي به اخلاق از زماني شكل گرفت كه محدوديتهاي مربوط به شرايط ذاتي توليد معنا در گفتمانها برداشته شد و نقش كاركردهاي فرهنگي در اتباط با فرايند ارزشي اهميت ويژهاي يافت. از این رو حلقه نشانه شناسی تهران موضوع دهمین هم اندیشی خود را به موضوع اخلاق اختصاص داده است.
هدف از برگزاري اين همايش، بررسي كاركردهاي اخلاقی در ارتباط با ساختارهاي ارزشي و كاربرد آنها در درون نظام های نشانهاي و موقعيتهاي اجتماعيـ فرهنگي است.
محورهاي اصلی همانديشي اخلاق: جايگاه اخلاق در نشانهشناسي - كاركردهاي نشانهـ معنايي اخلاق در درون نظامهاي گفتماني - نقش اخلاق در تحول ارزشهاي اجتماعی- فرهنگی - اخلاق، ديگري فردی/دیگری جمعی - اخلاق و آرمانگرایی - جايگاه بينرشتهاي اخلاق - جايگاه اخلاق در گفتمانهاي هنري - جايگاه اخلاق در گفتمانهای ادبي .
دبیر علمی این هم اندیشی دکتر حمیدرضا شعیری دانشیار دانشگاه تربیت مدرس است و اساتیدی چون : احمد پاكتچي، فرزان سجوي، علي عباسي، بابك معين، اميرعلي نجوميان، بهمن نامورمطلق و فاطمه بنويدي، به عنوان اعضای هیات علمی در این هم اندیشی حضور دارند.
پژوهشگران و محققین می توانند چکیده مقالات خود را حداکثر تا تاریخ ۳۰ دیماه ۱۳۹۲ به آدرس hamandishi۱۰@iransemiotics.irارسال نمایند. زمان دریافت اصل مقالات تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ می باشد.
علاقمندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اطلاع رسانی حلقه نشانه شناسی تهران به آدرس : www.iransemiotics.ir مراجعه کنند.