به گزارش هنرنیوز به نقل از سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی در این نشست گفت: امروزه با پدیده شهرنشینی مواجه هستیم . اگر شهرنشینی در گذشته و در سدههای پیشین به عنوان یک واقعیت محدود مرود توجه قرار داشت، امروزه به یک واقعیت گسترده تبدیل شده است. بر اساس آمار ارایه شده، بیش از ۷۰ درصد از جمعیت کشور ما در شهرها زندگی میکنند.
وی افزود: آنچه که شهرها را میسازد، امکانات سخت افزاری و نقشههای مهندسی نیستند بلکه شهروندان خوب هستند. ما نیاز به شهرنشینان خوب داریم که بتوانند متناسب با زندگی روزانه اخلاق خوب را حفظ کنند.
معاون امور فرهنگی با برشمردن ویژگیهای شهروندی در دوره جدید گفت: در فرهنگ شهرنشینی اطاعت از قانون، فرار از فردگرایی مجال گسیخته، مشارکت در کارهای اجتماعی و.. از ویژگیهای مهم شهروندی است. اگر نمیخواهیم زیر آوار شهری لجام گسیخته رها شویم و موجی از آسیبهای اجتماعی در فضای شهری رواج پیدا کند، باید فرهنگ شهرنشینی درست را ترویج دهیم و همه ما در برابر این موضوع مسئول هستیم. تک تک ما باید به عنوان آحادی که دوست داریم شهر خود را از زلزلههای مخرب فرهنگی که به مراتب زیانبارتر از زلزلههای فیزیکی هستند، در ترویج کتابخوانی بکوشیم.
وی افزود: کسی که با کتابخانهای الفت پیدا میکند و یا به عضویت کتابخانهای در میآید، فرهنگ زندگی او تغییر پیدا میکند. اقدامی را که خانمها و آقایان کتابدار بر عهده گرفتهاند، اندک نشمارند. در این مسیر کتابها و کتابخانهها به عنوان نهاد فرهنگ سازی قلمداد میشوند.
صالحی با اشاره به نقش شهرداری تهران در ترویج کتابخوانی و فرهنگ مطالعه گفت: امیدورایم که در این راه شهرداری تهران نیز بتواند در گسترش بخشی به این روزنه فرهنگ موثر باشد. در این مسیر باید ناشران و نویسندگانی که در حوزه شهروندی و شهرنشینی کمک میکنند، مورد حمایت جدی قرار بگیرند.
همچنین در پایان این نشست از برگزیدگان کتابخانههای خانگی در شهر تهران تقدیر و تشکر به عمل آمد.