نقی نعمتی؛
جداشدن بخش ویدیویی از فیلم فجر تصمیم درستی بود
نقی نعمتی کارگردان سینما گفت: جشنواره هاي سينمايي دررشد و توسعه سينما نقشي اساسی دارند منوط به اینکه بي طرفانه در خدمت شناسايي فيلم سازان مستعد و آثار شاخص باشند. در این صورت است که خيلي مي توانند موفق باشند.
تاريخ : شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۱۰
به گزارش هنرنیوز ؛ نقی نعمتی از فیلمسازان کشور در آستانه برگزاری نخستین جشنواره بین المللی فیلم ویدیویی تهران در گفتگویی با روابط عمومی جشنواره دبا بیان این مطلب افزود: اگر جشنواره ها به سياسي كاري مبتلا شوند و از دريچه ملاحظات سیاسی بخواهند آثار و سازندگانش را گزينش كنند نتیجه عکس دارد و آسیب هم می زنند.
وی ادامه داد: جشنواره بین المللی فیلم فجر هم به اعتقاد من اگر بخواهد سياسي نگاه کند و جوايزش به سفارش ارگانهاي مختلف بر اساس چشم انداز فكري خودشان انتخاب شود از اعتبار می افتد.
این کارگردان سینما گفت: اما، جشنواره ها، اگر در خدمت فيلمساز و فيلم خوب باشد و باعث ترقي سينما بشود طبيعتا، خيلي مي تواند جايگاهي براي اموزش فيلم سازها باشد و فضایی مناسبی می شود برای فیلمسازان در عرصه های مختلفتا ببینند آثار خودشان و دوستان و هم نسلانشان در چه سطحی قرار دارد و مقایسه آموزنده و ثمربخشی اتفاق می افتد. در متن جشنواره، جمع توليدات سينمايي يك ممكلت را مي بينند و بالاپايين مي كنند و مي توانند راحت خودشان را آسيب شناسي بكنند.
وی معتقد است مستقل شدن بخش فیلم های ويدیويي از جشنواره بین المللی فیلم فجرخيلي تصميم شایسته و خوبي بود چرا که باعث مي شود جايگاه فيلم هاي ويدیويي بهتر شود و ويژه تر و متمرکزتر به آن نگاه شود.
نعمتی اضافه کرد: در سال هاي قبل فيلم های ويدیويي كه مثلا با صد ميليون ساخته مي شد مي آمد با فيلم سينمايي كه مثلا با دو ميليار ساخته مي شد مي خواست در يك بخش رقابت كند و از لحاط پروداكشن، منابع و امکانات به هیچ وجه منصفانه نبود ولي الان كه اين بخش مستقل شد وقتي آثار داوري مي شوند همه در يك شكل توليد و چرخه و با يك نگاه و مديوم تهيه شدند به خاطر همين هم، فيلم های ويدیويي حرمتش حفظ می شود و از سوی دیگرهم جاي فيلم های سينمايي بازتر می شود.
وی تصریح کرد: بايد كاري كه اين جشنواره باید انجام بدهداین است که فيلم هايي كه در تلويزيون ديده شده نمايش ندهند چون اقبال عمومي از جشنواره كم خواهدشد، بايد فيلم هاي جديد و آثاری كه قبلا از رسانه ملي پخش نشده باشند مورد توجه قرار گیرند.
کارگردان فیلم های سینمایی « آن سه» و «سه و نیم»ادامه داد: نوع نگاه در فیلم های ویدیویی خیلی مهم است این نوع آثار یا با نگرش تلویزیونی ساخته می شوند یا از نگاه مستقلی برخوردارند بنابر این جشنواره بین المللی فیلم ویدیویی تهران باید فراگیر نگاه کند و با وسعت نظر بتواند به نگاه انتقادي، سازنده و متفاوت از سياست هاي صدا وسيما توجه کند. به خاطر همين بايد اين ها تفكيك بشود و فيلم هايي را كه در رسانه ملی ديده شده اند نبايد دوباره پخش كنند، فيلم های جشنواره بايد اریژينال باشند و اين خيلي مهم است كه مردم بيايند فیلم های جشنواره را ببينند.
به گفته وی ازمیان همین فیلمسازان است که مي شود فيلم سازهاي نسل آينده ما تربيت شوند و اين جشنواره می تواند پشتوانه سازي خوبي باشد براي سينماي اينده مملكت ما.
نعمتی پیشنهاد داد: انتخاب ارنج داوري ها بايد يك كمي مستقل باشد ازپيكره دولتي و به فيلم هايي كه نگاه ویژه و متفاوتی دارند بها داده شود. فيلم هايي كه احتمالا در صدا و سيما جای نمايش ندارند بايد در اين جشنواره اين نوع فيلم و فيلمسازدعوت شوند، نقد شوند، تشويق و ديده شوند و اسيب شناسي گردند.
وی اظهار داشت: جشنواره فیلم ویدیویی تهران نبايد چيزي از جشنواره فجر كم داشته باشد. تنها تفاوتش اين است كه آن سي وپنج ميلي متري است ولي اين آثار ويدیويي و فقط، تفاوت در فرمت است و گرنه توانايي هاي فيلمسازها در اين بخش كمتر از فيلم هاي سينمايي نیست.
شایان ذکر است نخستین جشنواره بین المللی فیلم ویدیویی تهران به همت موسسه رسانه های تصویری و با همکاری سازمان سینمایی کشور به دبیری محمدرضا عباسیان از ۲۸ خرداد تا ۲ تیر در تهران و جزیره ابوموسی برگزار می شود.