سی امین جشنواره تئاتر فجر امروز کار خود را آغاز کرد
گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر؛
سی امین جشنواره تئاتر فجر امروز کار خود را آغاز کرد
سی امین جشنواره تئاتر فجر امروز کار خود در بخش های نمایشنامه خوانی ، کارگاه های آموزشی، رادیو تئاتر، اجرای نمایش های آیینی آغاز کرد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۲۳

نشست رسانه ای سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر صبح امروز ۵ بهمن ماه با حضور رحمت امینی دبیر جشنواره و مدیران بخش های مختلف جشنواره در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزا ر شد.
درابتدای این نشست رحمت امینی گفت: امسال در بخش بزرگداشت سی امین جشنواره تئاتر فجر از ۴ هنرمند و پژوهشگر فعال در عرصه تئاتر ایران قدردانی خواهیم داشت که این ۴ هنرمند عبارتند از جمشید مشایخی، اسماعیل خلج، شیرین بزرگمهر و احمد جولایی.
وی ادامه داد: داوری های جشنواره امسال در ۲ بخش مسابقه ایران و بین الملل صورت می گیرد. داوران بین الملل از کشورهای فرانسه، کانادا، ایرلند و ایران هستند و داوران بخش مسابقه ایران هم مهدی هاشمی، هما روستا، امین تارخ، محمد باقر قهرمانی و مسعود دلخواه است.
دبیر جشنواره سی امین خاطر نشان کرد: برای دانشجویان تئاتر تخفیف ویژه ای در نظر گرفته ایم که ۹ بهمن ماه می توانند به گیشه مراجعه کنند تا بلیط های با تخفیف ویژه دانشجویان تئاتر تهیه کنند. همچنین در روزهای آغازین بخش صحنه ای جشنواره سی ام از تمبر جشنواره رونمایی خواهیم کرد.
در ادامه این نشست محمودرضا رحیمی مدیر و دبیر بخش کارگاه های آموزشی سخنانش را اینگونه شروع کرد: سعی کردم تا در سی امین جشنواره تئاتر فجر مانند یک معلم به این جشنواره کمک کنم و ازاساتید خوبی را برای حضور در این کارگاه ها دعوت کنم تا برگزاری کارگاه ها برای تئاتر ما مفید باشد.
وی افزود: تلاشم بر این بود تا از طرح های جهانی برای برگزاری ورک شاپ ها استفاده کنیم و زمانی که طرح ها به دست ما رسید بعد از مطالعه و انتخاب، نام نویسی در کارگاه ها شروع شد. البته در میان اساتید افرادی نتوانستند به دلایلی در برگزاری این کارگاه ها حضور یابند. البته کارگاه ها و مباحث آموزشی شان را متمرکز کردیم به المان های غیر نمایشی که تئاتر امروز بسیار با آن سروکار دارد و تئاتر ما نیز امروز به آنها نیاز دارد.
ایوب آقاخانی مدیر بخش رادیو تئاتر در ادامه نشست از برگزاری این بخش در این دوره گفت: آرزو دارم نحوه برگزاری سی امین دوره تئاتر فجر برای متصدیان امر تبدیل به یک سنت نشود و گمان نکنند که در زمان های فشرده هم می شود جشنواره ای در شأن تئاتر این کشور ارائه داد. امسال سی امین جشنواره تئاتر فجر در شرایط ویژه ای کار خود را پیش برد اما همواره نگرانی جامعه هنر این است که نکند این کار به سنتی در جشنواره های تئاتری ما تبدیل شود.
وی اظهار داشت: امیدوارم دوره سی و یکم جشنواره تئاتر فجر از فردای اختتامیه جشنواره سی ام کارش را شروع کند تا جشنواره های ما همواره به بهترین شکل برگزار شوند و دیگر شاهد برخوردهای سلیقه ای که عرصه را تنگ کرده است نشویم.
آقاخانی خاطرنشان کرد: سال ۸۶ اولین سالی بود که بخش رادیو تئاتر را در جشنواره بیست وششم مطرح کرد. بخشی که در جهان سابقه ای چند دهه ای دارد اما شروعش در ایران از سال ۸۶ و با بیست و ششمین دوره جشنواره بود که به شدت در این چند سال مورد استقبال مخاطبان هم قرار گرفت. در این دوره دبیر سابق جشنواره گفت اگر بخش رادیو تئاترحامی ای داشته باشد می توان در جشنواره سی ام این بخش را ادامه داد که با تعاملاتی که بین رحمت امینی دبیر جشنواره و مدیر مرکز هنرهای نمایشی رادیو صورت گرفت مرکز هنرهای نمایشی رادیو که بانی این اتفاق بود این بار حامی هم شد و ما شاهد حضور این بخش در جشنواره هم هستیم.
وی افزود: بخش رادیو تئاتر به صورت رقابتی برگزار می شود اما به شکلی محدودتر و تنها از فراد برتر تقدیر و جایزه اهدا می شود. مجموع ۸۰ اثر به رادیو تئاتر فرستاده شد که در قالب فایل های صوتی بود که ۱۴۰ اثر به جشنواره راه پیدا کردند که ۶ اثر از استانهای مازندران، فارس، چهارمحال و بختیاری و سیستان وبلوچستان است که در تالار انتظامی خانه هنرمندان برگزار می شود و مابقی آثار از تهران است و حداقل زمان کارها ۳۰ دقیقه و حداکثر آنها ۸۰ دقیقه است و سانس ساعت ۱۸ همزمان با ارائه به مخاطبان در خانه هنرمندان به صورت زنده از رادیونمایش هم پخش خواهد شد.
درادامه پیمان شریعتی مدیر بخش فجر استانی گفت: سال گذشته در جشنواره بیست و نهم تئاتر فجر تجربه استانی را با حضور ۷ گروه نمایشی تجربه کردیم. امسال نیز طی برنامه ای این جشنواره همزمان با تهران در ۵ استان دیگر هم برگزار خواهد شد و در انتخاب آثار سعی کردیم تا از نمایش هایی دعوت کنیم که استرسشان برای حضور در جشنواره کمتر است. همچنین کارگاه هایی دراین استانها برگزار خواهد شد ویونیمای ایران نیز برگزار می شود.
مجید امرایی مدیر بخش جشنواره تئاتر خیابانی هم گفت: امسال در جشنواره سی ام در سه گروه کار داریم که این سه گروه شامل بخش مسابقه که در برگیرنده ۹ اثر است که تولیدات جدید تئاتر خیابانی است و در بخش آئینی ۵ گروه حضور دارند و در بخش منتخبین جشنواره مریوان ۱۰ گروه به این جشنواره راه یافتند.
وی افزود: از ۴ کشور برای حضور در جشنوراه به ما پیشنهاد شد که فرانسه و ترکیه قطعی شده است اما این را باید گفت که با وجود اینکه تئاتر خیابانی پرمخاطب ترین بخش جشنواره تئاتر فجر است اما متأسفانه کمترین حمایت مالی برخوردار است که امیدواریم در دوره های بعد این اتفاق را شاهد باشیم.

کد خبر: 36231
Share/Save/Bookmark