سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران پایان یافت
گزارشی از متن و حاشیه ی اختتامیه ی ششمین سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران؛
سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران پایان یافت
در اختتامیه‌ی ششمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران ضمن تقدیر از استاد ابوالحسن صدیقی - مجسمه‌ساز پیشکسوت – بر تقویت محتوای سمپوزیوم‌های مجسمه‌سازی تأکید شد.
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۲
به گزارش هنرنیوز، آیین اختتامیه‌ی ششمین سمپوزیوم بین المللی با حضور جمعی از مسئولان، اساتید و هنرمندان تجسمی صبح روز چهارشنبه ۱۶ مهرماه در تالار وحدت برگزار شد.

سمپوزیوم بین‌المللی تهران باید هدفمند باشد

در این مراسم مهندس مهدی چمران -رئیس شورای شهر تهران- ضمن تشکر و قدردانی از همه‌ی عوامل و دست‌اندر کاران این سمپوزیوم گفت: استفاده و بهره‌گیری از هنر در شهر به ویژه شهر تهران که ناهنجاری‌های بصری زیادی وجود دارد می‌تواند در زدودن این ناهنجاری‌ها نقش مهمی داشته باشد.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: سمپوزیوم بین‌المللی تهران باید هدفمند باشد یعنی بیانگر موضوع و مفهومی باشد که گویای یک معنویت و بیان پاک است.مجسمه باید هم در قالب تکنیک زیبا باشد و هم در عین حال حاوی یک مفهوم و معنوی و الهی باشد که روح انسان را نوازش می‌دهد یعنی صرفا به ظاهر هنری بسنده نشود.

وی افزود: خلاقیت و نو آوری یک اصل مهم در مجسمه سازی است که باید به آن پرداخته شود، اثر کپی ارزش هنری ندارد.

۲۷ سال‌ها و ۶۷ ساله‌ها
سید مجتبی موسوی- دبیر ششمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران -
هم یکی از عوامل موفقیت این سمپوزیوم را حضور هنرمندان مجسمه سازی دانست و گفت: سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی برای این سمپوزیوم یک سال پیش آغاز شد و بعد از فراخوان عمومی آن که در بهمن‌ماه سال گذشته انجام شد، ۱۷۳ هنرمند از ۶۳ کشور دنیا در این برنامه ثبت نام کردند.

او اعلام کرد: از این تعداد ۷۵ هنرمند ایرانی در بخش اصلی و ۴۵ نفر دانشجو بودند.

دبیر ششمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران توضیح داد: در مجموع، ۳۳ هنرمند در این سمپوزیوم حضور داشتند که ۱۲ نفر از آن‌ها هنرمند خارجی و ۱۰ نفر ایرانی بودند که در بخش اصلی شرکت کردند، ۱۱ هنرمند هم در بخش دانشجویی این سمپوزیوم حضور یافتند.

او گفت: این انتخاب توسط هنرمندانی مانند حمید شانس، ایرج محمدی، محمدرضا ذبیح‌الله‌زاده، قدرت‌الله معماریان و محمدرضا یزدی انجام شد.

وی اظهار کرد: این سمپوزیوم، دو بخش جانبی نیز داشت؛ یک بخش شامل نمایشگاهی با ۱۱۴ ماکت مجسمه بود که برای انتخاب و شرکت در این سمپوزیوم به دبیرخانه رسیده بودند و بخش دیگری شامل مجموعه نشست‌های تخصصی در قالب سمینار بود که در سه روز در سالن‌های برج میلاد و خانه‌ی هنرمندان ایران برگزار شد و سرانجام نیز داوری آثار در سه روز توسط علی جبار حسین از کشور دانمارک، جان گوگا برشیلو از گرجستان و حمید شانس از ایران انجام شد.

موسوی همچنین افزود: در این سمپوزیوم، مسن‌ترین هنرمند «کارلوس مونگه» از مکزیکی با ۶۷ سال سن و جوان‌ترین هنرمند «گولر گوچلو گون‌گورن» ۲۷ ساله از ترکیه بود. 

تاسیس دبیرخانه‌ی دائمی سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه سازی 

دکتر جمال کامیاب -مدیر عامل زیباسازی شهر تهران- مژده‌ی تاسیس دبیرخانه‌ی دائمی سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه سازی را در سازمان زیبا سازی شهر تهران داد..

علی مرادخانی- معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- با بیان این‌که برگزاری سمپوزیوم‌های مجسمه‌سازی می‌تواند به دیپلماسی فرهنگی کمک کند، گفت:در دیپلماسی فرهنگی ما نیازمند این آمد و شد‌های بین المللی هستیم.

وی تصریح کرد: مجسمه بخشی از هویت یک جامعه است .در مجسمه سازی شخص هنرمند با تمام وجود حس خود را در سخت ترین شرایط به نرم ترین شکل بروز می‌دهد.

او ادامه داد:این آثار با قرار گرفتن در شهر بسیاری از ناگفته‌های اجتماعی که در شعور ما است را نشان می‌دهد.

معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد در آخر اضافه کرد: این معاونت قطعا از اینگونه فعالیت‌ها حمایت می‌کند، ضمن اینکه باید از امکانات دیپلماسی فرهنگی این سمپوزیوم‌ها استفاده کنیم و سازمان زیباسازی شهر تهران نباید این کارها را علی رغم سختی‌هایش رها کند.
 
تجلیل از زنده یاد ابوالحسن صدیقی نقاش

در این مراسم برای تجلیل از زنده یاد ابوالحسن صدیقی نقاش و مجسمه ساز برجسته ی ایرانی، از دختر وی «نوشین دخت صدیقی» تقدیر شد. از آثار او می‌توان به مجسمه فردوسی در تهران، مجسمه‌ی نادر در مشهد، مجسمه‌ی سعدی در شیراز و ابن سینا در همدان اشاره کرد.

تمرکز بر سوابق کاری و آثار قبلی هنرمند

در قسمت پایانی مراسم جناب آقای حمید شانس یکی از سه داور بین المللی سمپوزیوم به نمایندگی از دو تن دیگر بیانیه‌ی هیئت داوران را در مورد اعلام اسامی برگزیدکان قرائت کردند.
حمید شانس گفت: درانتخاب برگزیدگان عوامل و راهکاهای مختلفی در نظر گرفته شد که مهمترین آنها تمرکز بر سوابق کاری و آثار قبلی هنرمند بود. 

داور ایرانی سمپوزیوم افزود: با اعلام نظر مثبت دبیر کل سمپوزیوم بین‌المللی جایزه‌ی هیئت داوران به سه اثر دیگر نیز تعلق گیرد.این سه جایزه به ترتیب به افرادی از ایتالیا ،اسپانیا و چین داده شد.

مراسم اختتامیه ششمین سمپوزیوم بین المللی تهران با معرفی نفرات برگزیده‌ی سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه سازی تهران و تجلیل و تقدیر از آنان به پایان رسید..

کد خبر: 75391
Share/Save/Bookmark