راه اندازی فاز دوم طرح سوغات زیارتی مشهد / صنعت نساجی صدر صنایع بعد از تحریم
مدیرکل دفتر بازرگانی صنایع دستی کشور خبر داد
راه اندازی فاز دوم طرح سوغات زیارتی مشهد / صنعت نساجی صدر صنایع بعد از تحریم
مدیرکل دفتر بازرگانی صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور با اعلام این خبر که در سال ۹۳ با ۳۶ درصد رشد در صادرات صنایع دستی مواجه بوده ایم، گفت: به زودی فاز دوم طرح سوغات زیارتی مشهد راه اندازی می شود.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۱۸
به گزارش هنرنیوز، پویا محمودیان در نشست رسانه ای امروز معاونت صنایع دستی با اعلام این خبر که در سال ۹۳ با ۳۶ درصد رشد در صادرات و۱۷.۵ درصد رشد در فروش صنایع دستی مواجه بودیم این روند را حاصل برگزاری نمایشگاه های داخلی و خارجی اعلام کر د و افزود: در سال گذشته هفت نمایشگاه بین الملل در کشورهایی همانند ایتالیا، اسپانیا، چین، آلمان، ارمنستان، افغانستان برگزار کردیم .

وی ادامه داد: همچنین ۱۵ نمایشگاه سراسری در کشور در شهرهایی همانند کرمان، زنجان، خراسان رضوی و جنوبی، بوشهر، فارس، مناطق آزاد اروند، کیش و ... برگزار شد.

مدیر کل دفتر بازرگانی صنایع دستی با اشاره برگزاری ۶۲۰ بازارچه موقت عرضه وفروش صنایع دستی ادامه داد: خوشبختانه بانک ها برای توسعه این حوزه ۲۴ میلیارد تومان در سبد جوایز غیر خود در نظر گرفته اند.همچنین ۱۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان تسهیلات در حوزه صنایع دستی اختصاص داده شد که منجر به احداث فروشگاه هایی در هلند، قبرس و استرالیا شد.

برگزاری فاز دوم طرح سوغات زیارتی مشهد

این مقام مسئول با اشاره به انجام فاز یک طرح سوقات زیارتی مشهد از برگزاری فاز دوم در ماه های آتی خبر داد و گفت: درصدد هستیم سهم سوقات این شهر را با انجام این طرح افزایش دهیم.

اصفهان؛ پایلوت نشان اعتماد فروشگاه های صنایع دستی

وی همچنین از برگزاری حراج های بزرگ صنایع دستی، دریافت مجوز نخستین پایانه صادرات صنایع دستی و ارائه نشان اعتماد به فروشگاه های صنایع دستی به عنوان برنامه های دیگر افزایش فروش در این حوزه اشاره کرد و ادامه داد: شهر اصفهان را به عنوان پایلوت نشان اعتماد انتخاب کرده ایم و در برابر ارائه نشان اعتماد به فروشگاه های مورد تأیید و اعتماد سازمان صنایع دستی امتیازهایی به فروشگاه های مذکور اختصاص می یابد.

تصویب حقوق ۳۴ درصدی برای واردات صنایع دستی


مدیر کل بازرگانی صنایع دستی با تأکید بر کنترل ورود صنایع دستی خارجی عنوان کرد: تصویب حقوق ۳۴ درصدی برای کالاهای صنایع دستی وارداتی به کشور شدیم تا از این طریق سهم صنایع دستی کشورهایی همانند چین و تایلند را در کشور کاهش دهیم.

رشد ۲۶ درصدی و فروش بازارچه های نوروزی سال ۹۴ نسبت به سال گذشته

محمودیان با اشاره به رشد ۲۶ درصدی و فروش بازارچه های نوروزی سال ۹۴ نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این رخداد که بزرگترین رخداد خرده فروشی کشور است شاهد ۲۴ میلیارد تومان فروش بوده ایم از سوی دیگر در نمایشگاه صنایع دستی ۲۰ خرداد ماه با رشد ۱۱۰ درصدی فروش مواجه بودیم که ۲ میلیارد حجم فروش قطعی و بیش از یک میلیارد تومان حجم سفارش های صنایع دستی است.

افتتاح بازارچه عودلاجان به زودی

وی احیای بازارچه های صنایع دستی و ایجاد بازارچه های جدید را از برنامه های آتی دانست و گفت: بدین منظور در صدد هستیم به زودی بازارچه عودلاجان را در قلب پایتخت احیا کنیم.


صنعت نساجی صدر صنایع بعد از تحریم

محمودیان درباره صادرات و بازرگانی این حوزه بیان کرد: در بخش صادرات و بازرگانی وظیفه ما تحلیل وضعیت و سناریو‌های اقتصادی است تا بتوانیم از فرصت‌ها استفاده کنیم. اصولا شعار ما حفظ بازارهای سنتی و افزایش و توسعه بازارهای جدید بوده است.

او اضافه کرد: یکی دیگر از بازارهای جدید ما، بازارهای کشورهایی با اقتصاد نوظهور است که برای این کار نمایشگاه‌هایی در روسیه و چین را برنامه‌ریزی کردیم تا راه نفوذ‌مان به این بازارها باز شود.

محمودیان با بیان اینکه یکی دیگر از مباحث پیش‌روی ما پیش‌گویی بورس از آینده اقتصادی ایران است، گفت: براساس پیش‌بینی که بورس منتشر کرده، صنعت نساجی و خودروسازی در صدر صنعت‌هایی هستند که بیشتر تحول رو به رشد را به خودشان اختصاص می‌دهند. این گزارش موجب اعجاب بسیاری از اهالی صنعت شد، زیرا در عین تعجب اعلام می‌کند صنعت نساجی بعد از سال‌ها رکود در سال ۹۴ با ۵۳۷ درصد رشد روبرو خواهد شد.

او اضافه کرد: این درصد نشان می‌دهد که صنعت نساجی صدر صنایع بعد از تحریم را به خودش اختصاص می‌دهد. در همین راستا قبل از تحلیل بورس، آقای نامورمطلق سال ۹۴ را سال نساجی اعلام کردند. از طرفی اگرچه سال‌هاست که تلاش می‌کردیم تحریم‌ها را دور بزنیم و به اتحادیه اروپا صادرات داشته باشیم، اما بانک HPC انگلیس ایران را تحریم کرده بود که بعد از این توافقات این تحریم برداشته می‌شود و مارکت خوبی برای ما محسوب می‌شود.

حراجی در تالار آزاد فرودگاهی امام

مدیرکل صادرات صنایع دستی ادامه داد: می‌گویند در آینده ایران به ۲۰ میلیون گردشگر دست پیدا می‌کند. بنابراین ما نیز با شهر فرودگاهی امام (ره) صحبت کردیم تا فضایی را به ما اختصاص دهند تا بحث حراجی را در تالار آزاد فرودگاهی امام (ره) برگزار کنیم، زیرا مسافرانی که می‌خواهند وارد این تالار شوند نیاز به ویزا ندارند و می‌توانند به راحتی خریدشان را انجام دهند.

محمودیان با بیان اینکه در فرودگاه امام (ره) پایانه صادراتی را نیز راه‌اندازی می‌کنیم، گفت: با یک تحلیل اقتصادی می‌توان از ظرفیت‌های گردشگری و صنعتی به راحتی استفاده کرد.

راه اندازی «شو روم»

او همچنین درباره اصلاح چرخه معیوب زنجیره تولید تا بازار بیان کرد: اولین اقدام ما در این زمینه راه‌اندازی اتاق‌های «شو روم» در معاونت صنایع دستی است. همه کالاهایی که در این اتاق وجود دارند، دارای شماره‌های شناسنامه‌ کوچکی هستند که در آینده به‌روزتر می‌شوند. در این شناسنامه‌ها شماره مستقیم تولیدکننده وجود دارد و کسی که کالا را می‌بیند می‌تواند به طور مستقیم با تولیدکننده ارتباط برقرار کند؛ این یعنی حذف واسطه‌ها.

مدیرکل صادرات صنایع دستی همچنین از پیشنهادات خوبی که از وزارت خارجه شده خبر داد و اعلام کرد: تصمیم داریم در سازمان توسعه تجارت نیز ویترینی از محصولات صنایع دستی بزنیم، زیرا هیأت‌های تجاری زیادی در حال رفت‌وآمد در آنجا هستند.

محمودیان از حضور معاون صنایع دستی در سایت "دیجیکالا" خبر داد و گفت: آقای نامورمطلق فردا از این سایت دیدن خواهند کرد، زیرا فضاهای خوبی در سایت‌های مجازی در حوزه صنایع دستی بوجود آمده است و همه این کارها تا شکل‌گیری هلدینگ صنایع دستی که قول‌اش را داده بودیم صورت می‌گیرد.

۱۹۵ طرح توسعه صنایع دستی

در ادامه این نشست فریدون میرزا لو مدیر کل حمایت از تولید صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با ارائه گزارش عملکرد سال ۹۳ به راه اندازی خانه های صنایع دستی در هشت استان با اعتباری بالغ بر سه هزار و ۸۰ میلیون تومان اشاره کرد و افزود: بدون شک این موضوع منجر به توسعه اشتغال، بسترسازی برای رشد صنایع دستی و جذب دانش آموختگان این حوزه می شود.

وی ادامه داد: ۱۰ هزار و ۲۵۰ میلیون ریال برای تجهیز کارگاه های صنایع دستی در برخی از استان ها در زمینه طرح های توسعه تولید مناطق هزینه شده است، اذعان کرد: درحال حاضر ۱۹۵ طرح توسعه صنایع دستی در نظر گرفته ایم که ۱۲ مورد آن بر صادرات متمرکز است و ۱۸۳ آن بر تولید. مجموع اعتبار در نظر گرفت شده برای این طرح ها ۳۰ میلیارد تومان است.

میرزا لو در مجموع مجوزهای تولید صنایع دستی در سال گذشته را ۲۸۰ هزار و ۴۲۰ فقره اعلام کرد.

تقویت روستاهای نمونه گردشگری و هدف صنایع دستی
او همچنین درباره تقویت روستاهای نمونه گردشگری و هدف صنایع دستی بیان کرد: در گذشته سازمان صنایع دستی در روستاها تولیدات صنایع دستی را انجام می‌داد و این موضوع باعث تقویت و رشد این حوزه می‌شد. ما علاقه‌مند هستیم گردشگران از روستاهایی که در کشور وجود دارند و تولیدات آن‌ها دیده نمی‌شود دیدن کنند.

میزالو گفت: من معتقدم بعضی از روستاها بنیه‌های لازم در این زمینه را دارند و ما موظف به تقویت آن‌ها هستیم. سعی می‌کنیم برخی از این روستاها را مانند «کلپورگان» استان سیستان و بلوچستان به موزه زنده صنایع دستی تقسیم کنیم زیرا ما علاقه‌مندیم فاصله روستا به شهر با این کار کمتر شود.
کد خبر: 82311
Share/Save/Bookmark