سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره بینالمللی آخرین منجی که شب گذشته در تالار وحدت برگزار شد، اظهار داشت: این که یک حرکت ارزشمند آغاز شده و استمرار پیدا کند بسیار جای تحسین دارد و امیدواریم در سالهای آینده با گستردگی بیشتر و با رشتههای افزونتری این جشنواره برگزار شود.
وی با اشاره به سه رشته جشنواره آخرین منجی مبنی بر داستان کوتاه، شعر و قطعات ادبی گفت: جامعه ما به این موارد نیاز دارد به ویژه اینکه مردم ما به شعر و ادب علاقه خاصی داشته و به خاطر لطافتی که در شعر وجود دارد، ائمه اطهار(ع) نیز در مدح حق و حقیقت با زبان شعر سخن میگفتند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: شاید یکچهارم از آیات قرآن کریم به داستانهایی که در قرآن وجود دارد اشاره میکند. داستانهای انبیا قصههایی برای بیداری و هوشیاری بوده و درسهای فراوانی در آنها وجود دارد که عبرتهای آن درس مقاومت، پایداری، تبعیت از حق و حقیقت را به ما میآموزد از این رو با توجه به اینکه درسهای فراوانی در زندگی انبیا وجود دارد ما نیز امروز نیاز داریم که این میراث ارزنده، مورد استفاده قرار گرفته و بر این اساس داستانهایی نوشته شود که دست مایه تئاتر، سینما و تلویزیون قرار گیرد که جامعه ما در این زمینه دچار ضعف است.
وی ادامه داد: نه تنها در داخل کشور این نیاز وجود دارد بلکه در خارج از کشور نیز هیئتی را از اصحاب هنر و رسانه یمن داشتیم و کارهایی که انجام دادهاند جالب است چرا که نگاه آنها در گذشته، بیشتر به سوی غرب بود و از آنجایی که اعتماد به نفس نداشتند لذا وقتی به ایران آمده و مشاهده میکنند که سریالهایی برگرفته از آیات و روایات اسلامی ساخته شده است برای آنها جلوه خوبی داشت.
حسینی اظهار داشت: هر چند ما میدانیم به دلیل ظرفیتهای فراوانی که داریم باید بیش از اینها کار کنیم چراکه تمام جهان به دنبال یک جامعه آرمانی و تحقق آرمان انبیا هستند از این رو براساس آیات قرآن قطعا روزی خواهد آمد که این جامعه آرمانی محقق شود و این مسئله میتواند منشا یک وفاق و همگرایی جهانی باشد.
وی گفت: امام معصوم، قرآن ناطق و دریایی است که ژرفای آن مشخص نیست لذا هر چه غواص در آن غور کند باز هم جا دارد و ائمه اطهار علیهمالسلام گنجینههای پایانناپذیری هستند که هر اندازه در خصوص جامعه مهدوی کار کنیم باز هم کم است.
*راهاندازی شبکه اجتماعی مهدییاوران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: حدودا ۳۵۰ آیه از آیات قرآن کریم به حضرت مهدی(عج) اشاره دارد و روایات بسیاری نیز در این خصوص سخن گفتهاند بنابر این هنرمندان ما میتوانند در مباحث مهدوی وارد شده و این موضوع را به خوبی در سطح جهان ارائه دهند چرا که دیگران میخواهند بر ما سبقت گرفته و آن گونه که میخواهند آینده جهان را رقم زنند.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه قدرتهای عالم برای رسیدن به منافع خود در جهان، خونریزی میکنند اما به هر حال میخواهند خود را به عنوان منجی و رهاییبخش جهان معرفی کنند از این رو تصویری از مسلمانان نشان میدهند که آنها افرادی خشن هستند که باید از سر راه برداشته شوند تا خطر و تهدیدی برای بشریت وجود نداشته باشد. لذا این امور در قالب سرگرمیهای رایانهای، قصه، داستان و در اشکال مختلف مطرح میشود و ما باید در این زمینه کار کنیم و چون با فطرت انسان سازگار است بر دل خواهد نشست.
حسینی خاطرنشان کرد: وزارت ارشاد به کاری که جناب افراسیابی عنوان کرد مبنی بر راهاندازی شبکه اجتماعی یا باشگاه مجازی مهدییاوران عمل خواهد کرد به شرطی که خودشان نیز ما را در این راستا کمک کنند، همچنین شبکهای که درباره امام هادی (ع) در فضای مجازی راهاندازی شد افراد به سرعت به آن پیوستند و نظرات خوبی را ارائه دادند و لازم است هنرمندان با ایده و نظرات جالب ما را در راستای طرحها و برنامههای بهتر یاری کنند.