هر ثانیه یک برگ از اسناد تاریخی کشور دیجیتال‌‌سازی می‌شود
عارف‌نیا:
هر ثانیه یک برگ از اسناد تاریخی کشور دیجیتال‌‌سازی می‌شود
مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی از تسریع رند دیجیتال‌سازی منابع در کتابخانه ملی خبر داد و گفت: هر ثانیه یک برگ از اسناد تاریخی کشور دیجیتال‌‌سازی می‌شود.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۳۳
به گزارش هنرنیوز؛امین عارف‌نیا، مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، ، با اشاره به برنامه‌های انجام شده از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی در سال ۹۴، گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی در راستای مأموریت‌ها و وظایفی که دارد در سال ۱۳۹۴، هم برای حفاظت از اسناد اداری و تاریخی کشور گام‌های جدی‌ای برداشت و هم برای توسعه کتابخانه ملی و گردآوری منابع کارهای مؤثری انجام داد. همچنین در حوزه فعالیت‌های فرهنگی اقدامات ارزنده‌ای را در این یک‌سال گذشته داشت. در حوزه روابط بین‌الملل، دیجیتال‌سازی منابع و معرفی آثار ایرانی در سطح جهان نیز تلاش‌های جدی‌ای صورت گرفت.

وی به دیجیتال‌سازی منابع کتابخانه ملی در سال ۹۴ اشاره کرد و یادآور شد: در بخش فعالیت‌های عمومی بحث دیجیتال‌سازی اسناد ومنابع به عنوان یک پروژه جدی دنبال و تلاش شد تا با تجهیز امکانات سخت‌افزاری این فرایند تسریع شود. با دستگاه‌هایی که در سازمان نصب شد، الان هر ثانیه یک‌برگ از اسناد تاریخی کشور تبدیل به نسخه دیجیتال می‌شود و امیدواریم با این روند شاهد دیجیتال‌سازی بخش قابل توجهی از منابع و اسناد تاریخی در طول سال‌های آتی باشیم و این‌ منابع را در دسترس علاقه‌مندان قرار دهیم.

به گفته عارف‌نیا؛ تاکنون در مجموع تعداد ۲۳۶ هزار و ۶۴۰ منبع از منابع کتابخانه ملی دیجیتال‌سازی شده است که با این حساب، بیش از ۳۹ میلیون برگ اسکن شده است. بنا بر آمار ارائه شده، در بخش کتاب‌های خطی و نادر، تعداد ۳۶ هزار و ۱۹۴ جلد نسخه خطی، ۱۶ هزار و ۴۴ جلد نسخه چاپ سنگی و ۳۸ جلد جاپ سربی دیحیتال‌سازی شده است. در بخش کتاب‌های چاپی نیز تعداد هشت هزار و ۵۷۱ جلد کتاب چاپی(نفایس) و بیش از ۲۰ هزار جلد به کتاب‌های حوزه کودک اختصاص داشته است. همچنین در بخش منابع غیر کتابی تعداد ۷۲ هزار و ۲۲ جلد پایان‌نامه، تعداد ۳۷ هزار و ۹۱۷ قطعه عکس و بیش از هفت هزار اعلامیه اسکن شده است.

تسنیم نوشت:عارف‌نیا افزود: بخش اسناد از دیگر بخش‌های فعالیت کتابخانه در زمینه دیجیتال‌سازی منابع بود که در بخش سند خطی بیش از پنج هزار صفحه و در بخش سندهای آرشیوی نیز بیش از سه هزار برگ اسکن شده است. در بخش مجلات و روزنامه‌ها(پیایندها) نیز فعالیت‌ها ادامه داشت به طوری که در بخش مجلات تعداد ۱۱۳ عنوان و در بخش روزنامه بیش از ۵۱۷ هزار صفحه اسکن شده است.
کد خبر: 90141
Share/Save/Bookmark