جنتی: اهالی فرهنگ و هنر نیازمند امید هستند
گزارش هنرنیوز از آئین گشایش استودیو موزه موسیقی
جنتی: اهالی فرهنگ و هنر نیازمند امید هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین گشایش استودیو موزه موسیقی گفت: فضای اندوه بر جامعه موسیقی سایه افکنده بود. امیدوارم بتوانیم روح امید را به جامعه فرهنگ و هنر برگردانیم.
 
تاريخ : پنجشنبه ۷ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۱۹


به گزارش هنرنیوز، آئین گشایش استودیو موزه موسیقی عصر دیروز با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی معاونت هنری وزارت ارشاد، محمدباقر قالیباف شهردار تهران و جمع کثیری از هنرمندان از جمله شهرام ناظری، سهراب پورناظری،بنیامین بهادری، محسن یگانه و... در موزه موسیقی برگزار شد.

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  ضمن ابراز خرسندی از گشایش استودیو موزه موسیقی گفت:  مراد‌خانی با تلاش و کوشش و جدیت این مجموعه آبرومند را به پا داشته. به باور من گنجینه آثار موسیقایی این مکان بی‌نظیر است. مایه مباهات است که  جمهوری اسلامی  توانسته از این گنجینه ارزشمند در یک بخش غیر دولتی صیانت کند. بسیار خرسندم که امروز شاهد افتتاح این استودیو هستم.

جنتی در ادامه گفت: بسیاری سفرایی که تا به امروز با آنها در تماس بودم از شناخت این مجموعه دچار حیرت شدند. این استودیو امروز گشایش می‌یابد و از این بابت خرسندم، امیدوارم که این مکز پاتوق خوبی برای  اهالی موسیقی باشد.

جنتی  افزود: خوشحالم که علی مراد‌خانی این سمت را پذیرفت، «خانه موسیقی» محصول زحمات اوست و امیدوارم در معاونت هنری نیز از ما حمایت و به ما کمک کنند.

وزیر ارشاد خطاب به ادامه داد: از دکتر قالیباف تشکر می‌کنم که به مسائل فرهنگ و هنر توجهی خاص نشان دادند، ساخت فرهنگسراهایی که امروز فعال هستند، مجموعه آثار فرهنگی هنری که به همت ایشان بازسازی شد امروز به پایگاهی برای همه هنرمندان بدل شده است و این جای تقدیر و تشکر دارد، امیدوارم مردم تهران در دولت جدید بتواند از حاصل خدمات ایشان به نحو احسن بهره ببرد به ویژه به اهالی فرهنگ و هنر چشم دوخته‌ام تا با همکاری نزدیک میان ارشاد و شهرداری دست در دست هم دهیم و اهالی فرهنگ و هنر را نشاطی تازه بخشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از فضای حاکم بر جامعه یاد کرد و گفت: سالیان گذشته که چهره‌های افسرده در کوچه و خیابان می‌دیدم بسیار متأثر می‌شدم امروز امیدوارم قادر باشیم از امیدواری جدیدی که بوجود آمده صیانت کنیم و نشاط در جامعه تقویت شود.

وی افزود: از آقای مسجد جامعی تشکر می‌کنم که حضورشان کمک فوق‌العاده‌ای برای ما امیدواریم ادامه دهنده خوبی برای راهی باشیم که سید محمد خاتمی آن را آغاز کرد، پیش از رأی اعتماد از نظرات ایشان استفاده کردم و به یقین پس از این نیز از کمک‌های ایشان بهره‌مند می‌شوم.

در ادامه این مراسم علی مرادخانی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آغاز کلام خود از مساعدت قالیباف یاد کرد و گفت: به باور من مهمترین کار در حوزه شهری یعنی آنچه هویت فرهنگی یک ملت است خدمت به انسان‌هایی است که با هموار‌سازی امکانات می‌توان زمینه‌های ماندگاری‌شان را فراهم کرد.

مراد‌خانی با اشاره به سابقه موزه موسیقی گفت: سال ۱۳۷۳ بهشتی مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی پیشنهاد ساخت موزه موسیقی را مطرح کردند. فعالیت خود را شروع کردیم و در این مجموعه من با همراهی آقای ایازی شروع به فراهم آوردن مجموعه‌ای از آثار موسیقایی برای موزه کردند. هم‌اکنون آرشیو موسیقایی موزه موسیقی به باور من بی‌نظیر است.

وی ادامه داد: سفیر تونس در بازدید از موزه موسیقی بر این موضوع اذعان داشت و گفت: «همه رویاهای من به تحقق پیوست وقتی این موزه را پیدا کردم.» در حوزه فرهنگ موزه موسیقی به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی ویترین و هویت ما به حساب می‌آید.

وی در ادامه از حضور هنرمندان تشکر کرد و گفت: وقتی شما هنرمندان در کنار من حضور دارید به انجام فعالیت‌های مهم دلگرم هستم.

مرادخانی ابراز امیدواری کرد با حمایت‌های جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز با کسب حمایت‌های شهرداری بتواند در حوزه فرهنگ به مردم ایران کمک کند.

پس از سخنرانی مراد‌خانی، فرهاد فخر‌الدینی از آهنگسازان به نام کشور در جایگاه حاضر شد و ضمن تاکید بر این نکته که مایل نیست از چگونگی وضعیت موسیقی سخن بگوید، گفت: با کمک این هنر می‌توان در دنیا به خود بالید گرچه بسیاری با سخنان خود شأن موسیقی را تنزل می‌دهند اما باید عنوان کنم که اگر موسیقی دارای منزلتی والا نبود ابن‌سینا به این مبحث در متون ارزشمند خود نمی‌پرداخت. به باور من موسیقی در میان علوم بالاترین رتبه را دارد.

فخر‌الدینی اضافه کرد: موسیقی به جامعه روح و نشاط می‌بخشد و از آقای جنتی و قالیباف خواهش می‌کنم تا با همکاری هم کمک کنند موسیقی رواج بیشتری پیدا کند. مردم باید به موسیقی فاخر و ارزشمند دسترسی داشته باشند چرا که موسیقی از انحراف و ناهنجاری جلوگیری می‌کند. همگی باید دست به دست هم دهیم و تدبیری کنیم تا مردم از این هنر والا به بهترین نحو بهره‌مند شوند. تنها خواهش من هم این است. 

در ادامه این مراسم خشایار اعتمادی از خوانندگان پیشکسوت پاپ در جایگاه حاضر شد و رو به شهردار تهران کرد و گفت: خدمات شما پیش از منصوب شدنتان به شهردار تهران فراموش نشدنی است. شاید کسی این را به یاد نیاورد اما وقتی مرحوم بابک بیات در بیمارستان بستری بود شما تمام هزینه‌های بیمارستان او را بی ادعا متقبل شدید.

وی اضافه کرد: مهم حسن‌نظر شما نسبت به اهالی موسیقی است. توجه به نیاز جامعه به موسیقی به ویژه نیاز جوانان در اولویت است. با حمایت خدا، حمایت مردم و خلاقیت همکاران می‌توان موسیقی را به صنعتی مستحکم بدل کرد. گرچه لازم می دانم عنوان کنم که موسیقی بدون انتظار و بی‌هیچ چشمداشتی تا امروز روی پای خود ایستاده است.

این خواننده پاپ کشورمان درباره دغدغه‌های امروز موسیقی گفت: بحث اصلی امروز رقابت و مقاومت در برابر موسیقی وارداتی است. این دغدغه عمده اهالی موسیقی است. سیستم ضبط و استودیوهای مجهز نیاز عمده آهنگسازان به شمار می‌رود .ما گاه مجبور می‌شویم برای ضبط موسیقی به خارج از کشور سفر کنیم، هزینه‌های کلان پرداخت کنیم.

اعتمادی در پایان خاطرنشان کرد: دغدغه‌های اصلی ما حساسیت‌های اجتماعی است که متمرکز بر هنرمندان است. دغدغه‌های اجتماعی و آسیب‌هایی که به ما می‌رسد نیازمند حمایت و هدایت مدیریتی فارغ از تبعیض در میان هنرمندان است.

در ادامه این مراسم داوود گنجه‌ای نوازنده کمانچه و ویلن در جایگاه حاضر شد و گفت: از سال ۱۳۶۹ با علی مرادخانی در اداره ارشاد آشنا شدم که در آن زمان ایشان جوان بودند. زمانی که مرادخانی سکان این کشتی را در دست گرفت هرجا که نیاز داشت با او همکاری کردم چرا که انسانیت او همیشه برایم ارزشمند بود.

گنجه‌ای افزود: در این موقعیت حساس باید محبت دوستی و صفا پیشه کنیم و از این سرمایه خداداد بهره گیریم.

سپس او به مرادخانی تبریک گفت و نیز به جنتی که مرادخانی را بر این کار گماشته است. او خاطرنشان کرد به رئیس‌جمهور قبلی تاکید کردم که اگر به فرهنگ توجه نکنید که امروز در شرایط بحرانی قرار دارد ممکن است شرایط فرهنگ بدتر نیز بشود و به هنرمندان بیمار رسیدگی کنید.

در ادامه این مراسم محمدباقر قالیباف شهردار تهران در جایگاه حاضر شد و ضمن خیر مقدم به دکتر جنتی و مسجد جامعی گفت: هنر وقتی با انسانیت و آزادگی عجین می‌شود به اوج اثرگذاری بر جامعه می‌رسد.

وی ادامه داد: یک نکته را مورد اشاره قرار می‌دهم و آن اینکه در طول مدتی که در شهرداری خدمت می‌کردم فعالیت‌های من هرگز کفایت بزرگی مردم را نمی‌کرد، در همان آغاز فعالیت به این موضوع تاکید کردم که در طول خدمتم شهرداری را از یک سازمان خدماتی به نهادی اجتماعی سوق خواهم داد، امروز خدا را شاکرم که در پایان دوره هشت ساله موفق شدم تا حدی به این هدف تحقق بخشم، وقتی به این هشت سال نگاه می‌کنم مطمئن می‌شوم در این راستا اقدامات مثبتی انجام گرفته هرچند بضاعت ما بیش از این نبود، هرگز از امور تربیتی و فرهنگی و استحکام جوهر دینی شهر غفلت نکردیم.

قالیباف ادامه داد: امروز ۵ هزار صندلی سینما با بهترین کیفیت ساخته شده و ۴ هزار و ۵۰۰ سالن تئاتر اضافه شده است. علاوه بر این از افتخارات ما ساخت باغ موزه دفاع مقدس، باغ‌موزه زندان قصر و مجموعه‌هایی از این دست است.

کد خبر: 63141
Share/Save/Bookmark