در پاسخ به انتقادات وارده مطرح شد:
سلحشور : سريال حضرت يوسف محققانه ترين اثر هنري تلويزيوني است
تاريخ : شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۸۷ ساعت ۱۳:۵۴
نويسنده و كارگردان سريال حضرت يوسف گفت: سريال حضرت يوسف از لحاظ نگارش فيلمنامه محققانه ترين سريال مذهبي به شمار مي آيد كه تاكنون از تلويزيون پخش شده است و براي نگارش فيلمنامه آن بيش از 4 سال وقت صرف شد، كه اين بي نظير است. فرج الله سلحشور در مصاحبه با پايگاه خبري هنرنيوز با بيان اين مطلب افزود : ساخت سريال حضرت يوسف (ع) در مقايسه با سريالهاي مشابه خود سريعتر ساخته شده است كه شاهد اين مدعا ساخت هر يك و نيم قسمت سريال در هر ماه است، يعني 45 قسمت در 32 ماه فيلمبرداري شده است و با توجه به سرعت بالاي ضبط از كيفيت مناسب و خوبي نيز برخوردار است.
كارگردان سريال حضرت يوسف (ع) اضافه كرد در اين سريال ما از همه امكانات موجود استفاده كرديم و از نظر سرمايه نيز محدوديت وجود نداشت، با اين وجود هزينه ساخت كل اين سريال 6 ميليارد تومان يعني در مقايسه با ديگر سريال هاي مشابه خود يك سوم تا يك چهارم هزينه داشته است.
سلحشور با اشاره به اينكه منابع تاريخي اين اثر تاريخ يعقوبي/ تاريخ بيهقي و كامل ابن اثير و دهها قصه تاريخي عهد عتيق بوده است، تأكيد كرد سعي شده محتواي كاملي از اين داستان، بدون توجه به ساختارهاي شكلي گوناگون، به تصوير كشيده شود. وي در جواب كساني كه مدعي هستند بعضي از مطالب داستان تحريف شده است گفت : اصلي ترين منبع ما در نگارش فيلمنامه تفسير گراسنگ الميزان اثر علامه طباطايي بوده است و همچنين تلاش شد در اين سريال از نوآوري و خلاقيت در جريان روند داستان نيز استفاده شود، به طوري كه به اصل محتوايي داستان خدشه اي وارد نشود.
سلحشور با بيان اينكه در ساخت اين سريال سعي شده است از سيره مفسران آيات قرآن كريم، متناسب با معني و مفهوم اصلي داستان استفاده شود، گفت: در طول ساخت سريال، استادان علوم قرآني بر ضبط سكانسها نظارت داشتند و همواره ما از ارشادهاي سازنده، به صورت دقيق استفاده كرده ايم.
كارگردان سريال حضرت يوسف (ع) در جواب اين سوال كه در ساخت اين سريال از مشورت علما استفاده شده است يا نه؟ گفت : اگر نويسنده متون نمايشي مذهبي، خود اهليت و شعور و ايمان نداشته باشد، مشاوره همه كارشناسان و مشاوران وي را سودي نخواهد بخشيد.
سلحشور اضافه كرد: چه بسا كارها و سريالهاي تلويزيوني كه با مشورت كارشناسان ساخته شده است، در حالي كه بار ضد ارزشي و ايراد هاي فراوان در برداشته است.
سلحشور درباره انتقاد از طولاني شدن داستان نيز گفت: برعكس سريالهاي ديگر، ما در اين سريال صحنه هاي كش دار و طولاني و مطالب اضافه نداريم و تلاش شده است كه ريتم سريال متناسب با محتوا باشد تا بيننده در طول سريال احساس خلاء نكند.
نويسنده و كارگردان سريال حضرت يوسف در پايان ابراز اميدواري كرد با توجه به حساس تر شدن داستان در قسمتهاي بعدي، مخاطب به صورت جدي تر با روند داستان همراه و درگير شود.
وي با سپاسگذاري از نقادي هاي دلسوزانه صاحب نظران از سريال حضرت يوسف (ع)، از كساني كه بدون سند و يا با انگيزه هاي شخصي و غيرمنصفانه به اين اثر هجمه كردند، انتقاد و ابراز اميدواري كرد : اين نقادان در زمينه همه آثار هنري همانطور كه درباره اين سريال حساس بودند، فعال باشند و اين روحيه انتقادي خود را نسبت به آثار ضد ارزشي و بدآموز هم داشته باشد تا آثار زيانبار فرهنگي به جامعه عرضه نشود.