از اواخر آبان ماه در تالار وحدت؛
نمایش «اراتریو عدالت» به صحنه میرود
کارگردان «اراتریو عدالت» میگوید در این اجرا، هارمونی میان تصویر، حرکت و سازها، نمایش را شکل خواهد داد.
تاريخ : چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۰:۳۸
به گزارش هنرنیوز به نقل از سایت ایران تئاتر، بابک مهری که قرار است نمایش «اراتریو عدالت» را از اواخر آبان ماه در تالار وحدت به صحنه ببرد، گفت: «چندین سال است با ولادمیر استانیفسکی کار میکنم. تجربیاتی را به واسطه حضور در آثار او و کار روی سخن حکیمان جهان به دست آوردم. این تجربیات مرا به فکر انداخت که چرا ما با وجود داشتن بسترهای عمیق در فرهنگ خودمان، نباید در این حوزه کار کنیم؟»
او ادامه داد: «نهج البلاغه نخستین کتابی بود که به ذهنم رسید. پس از همان زمان، آغاز به کار کردم، به خصوص در بخش حکمت و خطبهها. بنابر این به منابع و ترجمههای مختلف رجوع کردم و تصمیم گرفتم نهج البلاغه را به شکل موسیقی- نمایش کار کنم.»
مهری در پاسخ به این سوال که کدام قسمتهای نهج البلاغه بیشتر در اجرا مدنظر قرار گرفته است، بیان کرد: «زمینه اصلی کار ما سخنان حکیمانه و کلمات قصار است، البته از خطبههای حضرت علی (ع) که در جنگها عنوان شده است نیز استفاده کردیم. این یا به شکل وکال خوانده میشود یا توسط راوی که اصغر همت آن را برعهده دارد، بیان میشود یا به شکل تک خوانی به وسیله هفت تک خوان در بخش دوم خوانده میشوند.»
این کارگردان تئاتر با تاکید بر اهمیت و جایگاه موسیقی در این نمایش توضیح داد: «طبیعتاً توانایی تیم اجرای ما نسبت به کارهای استانیفسکی کمتر است، به همین علت مدل اجرایی دیگری را به کار بردیم. در این اجرا بار موسیقی و کلام را بر عهده گروه کر و نوازنده و بار گروه تصویری را بر عهده گروه حرکت گذاشتیم که سرپرستی آن را یاسر خاسب برعهده دارد. این روند، هارمونی تصویر و صدا را ایجاد میکند که احتمالاً برای مخاطبان لذت بخش خواهد بود.»
مهری متذکر شد: «ایده اصلی تئاتری من از زمانیکه در مدرسه گارجنیدزه بودم، برگرفته از این جمله ولادمیر استانیفسکی است که میگوید «تئاتر دو بار متولد میشود و هر دو بار از دل موسیقی است». بدون شک این ایدئولوژی حرکت صحنهای را تحت شعاع قرار میدهد و دیگر موسیقی تنها به عنوان نشانهای از تئاتر محسوب نمیشود. هارمونی میان تصویر، حرکت و سازها تئاتر میشود. این ایده محوری کارهایمان بوده است، چرا که تئاتر در دل موسیقی قرار دارد.»