رسانه ملی در مورد ساخت اثر از شخصیت ها گمان می کند دانای کل است
اکبر خواجویی در گفتگو با هنرنیوز؛
رسانه ملی در مورد ساخت اثر از شخصیت ها گمان می کند دانای کل است
اکبرخواجویی کارگردان سینما و تلویزیون گفت: رسانه ملی در مورد ساخت اثر از شخصیت ها گمان می کند دانای کل است.
 
تاريخ : يکشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۳۶


اکبر خواجویی کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: تلویزیون باید روی ساخت آثار فاخر و ملی سرمایه گذاری کند و مردم را به دیدن آثار جذاب و خوب و قوی عادت دهد. یعنی باید سلیقه نازلی که در اثر ساخت و نمایش برخی از سریالها نازل و سطحی به وجود آمده از بین برود و این فقط از طریق ساخت فیلمها و سریالهای درجه یک و خوب حاصل می شود.
وی افزود: مردم خود بهترین قضاوت وداوری را در خصوص سریالها و فیلم های تلویزیون دارند و آنها هستند که انتخاب می کنند کدام اثر را تماشا کنند و کدام اثر را با بی مهری نگاه نکنند. نمی توان به زور اثری را ساخت و به خورد مخاطب داد و بعد انتظار داشت که یک اثر فاخر ساخته شده و مردم هم همه راضی هستند.
خواجویی ابراز داشت: تلویزیون اغلب موارد از مردم برای ساخت یک اثر فاخر و ملی سوال نمی کند و مدام خودش تصمیم می گیرد و می سازد و فکر می کند که خودش دانای کل است و هر اثری را که می سازد باید مردم نگاه کنند در صورتی که اینگونه نیست ومردم اگر از یک سریال و یا فیلمی خوششان نیاید به راحتی شبکه را عوض کرده و به ماهواره ویا سرگرمی های دیگر پناه می برند.
وی ادامه داد: سالهاست من در حوزه ملودرام و ساخت مجموعه تلویزیونی درگیرم سریالهایی مثل «هشت بهشت»، «پدر سالار»، «دبیرستان خضراء»را ساختم که هر کدام در زمان خودشان موفق بودند و مخاطب جذب کردند. نمی توان کتمان کرد که ساخت یک اثر فاخر در تلویزیون و سینما تفاوتهای آشکاری مثل مخاطب و ویژگی های جداگانه دارند.
این کارگردان اضافه کرد: متاسفانه برخی ها کارگردانان و تهیه کنندگان از سر راحت طلبی به تكرار و ساخت فیلمها و سریالهای تجربه شده دست می زنند و مدام خود را تکرارمی کنند. این درحالی است که اگر ما به ادبيات و تاریخ خودمان رجوع كنيم داستان‌های زيادی درباره زندگی، شخصیتهای ملی ومیهنی و روابط زيبای انسانی در آنها پیدا می شود كه هر كدام از آنها قابليت تبديل شدن به يک فيلم يا سريال

متاسفانه برخی ها کارگردانان و تهیه کنندگان از سر راحت طلبی به تكرار و ساخت فیلمها و سریالهای تجربه شده دست می زنند و مدام خود را تکرارمی کنند.
را دارند .
وی تصیری کرد: خيلی از سریالها و مجموعه های تلویزیونی كه در حال حاضر ساخته می‌شوند که با توجه به هزينه‌های بالا، چندان اثر بخش نيستند می‌تواند تاثیر منفی روی مخاطبان ما بگذارد. مثل اکثر سریالهایی که این روزها ساخته می شود وخنثی هستند و دیدن یا ندیدن انها هیچ نفعی به لحاظ ایجاد فکر و اندیشه در مخاطب ندارد. در مقابل می توان با ساخت آثار فاخر در مورد زندگی و قصه‌های ادیبان و فاخران کشورمان مثل نظامی‌گنجوی یا شاهنامه مسائل و مفاهيم عميق را به زبان تصویر نشان داد و باعث تاثیرگذاری روی مخاطب شد.
وی ادامه داد: من در آثارم تلاش می كنم نسبت به ارزش‌ها و فرهنگ اصيل ايرانی حساس باشم و اين نكته رابه مخاطبان نيز تفهيم كنم چراكه هويت ما حساس است به هر حال ساخت آثاری به منظور پاسداشت و حفظ زيبايی‌هايی كه در فرهنگ و تمدن ايرانی وجود دارد صورت می‌گيرد اين مساله حتی شامل بناهای سنتی هم می‌شود و به هر حال اين واقعيت تلخی است كه در جامعه ما در بخشهای مختلف در حال رخ دادن است و بسياری از آثار و نشانه‌های فرهنگ ايرانی را از بين می‌برد.
وی یادآورشد: مشكلات ما در حوزه سريال سازی بسيار بيشتر است ما بارها هم تذكر داديم. مهمترين مشكل هم بوروكراسی خيلی پيچيده و ناكارآمد در صداوسيماست كه پيشبرد فرآيند ساخت سريال را بسيار كند می‌كند و موجب پيشگيری از روند توليد می‌شود و بعضا سريال‌ها را تبدیل به آثاری خشک ، سفارشی وخنثی می کند که هیچ تاثیرگذاری روی مخاطب ندارد. ازطرفی وجود سياست‌های سليقه‌ای و سخت‌گيری‌هايی كه در مضامين و مولفه‌هايی معنايی ازسوی برخی از مدیران سیما وجود دارد و در ساخت یک سریال فاخر بسیار موثراست. همچنین نمی توان کتمان کرد که فرآيند اداری‌ای كه يک پروژه از طرح تا رسيدن به مرحله توليد طی می كند، واقعا دشوار و فرساينده است و اگر اين موانع برداشته شود، سريال‌سازی در تلويزيون رونق بيشتری خواهد گرفت وتهیه کنندگان وکارگردانان بیشتر به سمت ساخت آثار فاخر ملی گرایش خواهند داشت.
خواجویی درپایان گفت: ساخت یک سریال فاخر بودجه فاخر و بالایی هم می خواهد من زمانی که سریال «پدر سالار» را در سال ۷۲ برای تلویزیون ساختم و زمان زیادی را صرف کردم تا بتوانم سریالی بسازم که با فرهنگ و تمدن خودمان هم خوانی داشته باشد. سریال «پدر سالار» موضوعی ناب و سوژه‌ای جذاب داشت و به معضلات خانواده‌هادر ایران اشاره داشت ومعضلاتی که مردم با آن درگیر بوده و هستند و به نظرم شتابزدگی در ساخت سریالها باعث می‌شود که زود از اذهان مخاطبان پاک و فراموش شود و چیزی برای اندیشه مخاطب تولید نکند.

کد خبر: 40912
Share/Save/Bookmark