توسعه همکاری های ایران با تاجیکستان، آذربایجان و ترکیه در بخش صنایع دستی
در نشست معاون صنایع دستی با سفرای دو کشور تاکید شد:
توسعه همکاری های ایران با تاجیکستان، آذربایجان و ترکیه در بخش صنایع دستی
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی پیش از ظهر امروز و در نشست های جداگانه با سفرای کشورهای تاجیکستان ، آذربایجان و ترکیه در زمینه اقدامات و همکاری های مشترک و همچنین برگزاری نمایشگاه های مشترک دیدار و گفتگو کردند.
 
تاريخ : سه شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۰۳


به گزارش هنرنیوز؛ بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در نشست مشترک با نعمت الله امامزاده سفیرتاجیکستان درایران برایجاد همکاری های دوجانبه میان ایران و تاجیکستان تاکید کرد و خواستار ایجاد دو مرکزفروش صنایع دستی ایران در تاجیکستان شد.

وی افزود: قرابت های فرهنگی و تاریخی میان ایران و تاجیکستان زمینه ساز شکل بخشیدن به فعالیت های گسترده وتبادلات خوب در زمینه های مختلف صنایع دستی است.

نامور با بیان اینکه ، ایجاد تسهیلات لازم برای حضور هنرمندان دو کشور در نمایشگاه ها و رویدادهای هنری دو کشور بسیار اهمیت دارد تاکید کرد: ما آمادگی تبادل هنرمندان وایجاد شرایط فعالیت در زمینه های اقتصادی، نمایشگاهی و آموزشی را داریم، همچنین معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی علاقمند است تا تجربیات خود را در زمینه های بازرگانی، فروش مجازی و برپایی نمایشگاه های بین المللی در اختیارفعالان عرصه صنایع دستی تاجیکستان قرار دهد.

نعمت الله امامزاده سفیر تاجیکستان نیز با تاکید بر اینکه ایران و تاجیکستان فرهنگ و پیشینه مشترکی دارند و ما دارای یگانگی فرهنگی، زبانی و اعتقادی با یکدیگر هستیم افزود: با وجود اشتراکات موجود نسبت به صنایع دستی مشترک کمتر توجه داشته ایم که امیدواریم با این نشست مبنایی برای توسعه بیشتر روابط در این نشست مبنایی برای توسعه بیشتر روابط در این زمینه باشد.

سفیر آذربایجان در بخش دیگری از سخنانش افزود: در تلاش هستم با سفر به نقاط مختلف ایران بیشتر فرهنگ و هنر به ویژه صنایع دستی ایران را بشناسم بی تردید فعالیت های معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی در این شناخت بسیار موثر است.

ایجاد مرکزفروش صنایع دستی ایران در آذربایجان

همچنین در نشست مشترک معاون صنایع دستی با جوانشیر آخوندف سفیر کشور آذربایجان در خصوص اقدامات و همکاری های دو کشور بحث و تبادل نظر شد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در این دیدار برایجاد همکاری های دوجانبه تاکید کرد و خواستار ایجاد دو مرکزفروش صنایع دستی ایران در آذربایجان شد.

وی افزود: با کشور آذربایجان به دلیل قرابت های فرهنگی می توان تبادلات خوبی در زمینه های مختلف صنایع دستی داشت، انجام پروژه های مشترک مبنای موثری برای توسعه فعالیت ها و گسترش بازارهای فروش است. با تامین مواد اولیه به ویژه ابریشم نیزمی توان بسیار موثرتر درحوزه تولید فعالیت کرد.

نامور تاکید کرد: امیدواریم گروه هایی از هردو کشور به منظور بازدید و آشنایی با صنایع دستی به کشور مقابل سفر کنند تا هر دو کشور از نزدیک با ظرفیت های یکدیگر آشنا شوند.

جوانشیر آخوندف نیز در ادامه این نشست گفت: باید برای انتشار منابع علمی، کتاب و بروشور صنایع دستی دانشکده های صنایع دستی ایران و آذربایجان با یکدیگر همکاری داشته باشیم.

وی افزود: مسئله بازار موضوع بسیار مهمی است که می تواند به توسعه ارتباطات فرهنگی و اقتصادی بین فعالان صنایع دستی کمک کند، همچنین برگزارسی نمایشگاه ها در معرفی صنایع دستی استان ها بسیار حائز اهمیت است که می تواند با هماهنگی میان دو کشور به افزایش سطح ارتباطی کشور ها کمک کننده باشد.

سفیر آذربایجان در پایان سخنانش افزود: تاسیس مرکز تجاری صنایع دستی ایران در باکو می تواند موجب آشنایی بیشتر فروش صنایع دستی ایران شود.

ترکیه هفتمین هدف صادرات صنایع دستی ایران است

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی امروز همچنین با سفیر ترکیه ملاقات و در حوزه های علمی و تجاری وگسترش فعالیت های دو کشور در بخش صنایع دستی گفتگو کردند.

بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در این دیدار برایجاد همکاری های دوجانبه میان ایران و ترکیه تاکید کرد و گفت: ما تعاملات خوبی با ترکیه در زمینه صنایع دستی داریم و علاقمندیم این روند توسعه یابد.خوشبختانه در ایران و ترکیه بازارهای مشترک خوبی وجوددارد که دیگر کشورها از آن بهره برداری می کنند.

وی افزود: علاقمندیم با ترکیه نشست های علمی مشترکی در عرصه های هنرهای سنتی و صنایع دستی داشته باشیم تا روابط دو کشور بیش از گذشته توسعه توسعه یابد.

نامور تاکید کرد: کشور ترکیه هفتمین هدف صادرات صنایع دستی ایران است و امید است با نشست و گفتگو این شرایط مطلوب ترشود. دعوت از هنرمندان صنایع دستی ترکیه در نمایشگاه روز جهانی صنایع دستی هم در راستای توسعه این تعاملات بوده است.

وی در پایان افزود: آمادگی لازم را داریم تا سرمایه گذاران ترکیه در حوزه صنایع دستی فعالیت کنند وزمینه همکاری با آنها مهیاست.

سفیر ترکیه نیزدر ادامه این نشست گفت: ایران و ترکیه فرهنگ مشترکی دارند که امیدواریم با این نشست ها بتواند در راستای توسعه و تحکیم روابط دو کشور موثر واقع شود.

وی افزود:باید تلاش کنیم تا با وجود اشتراکات موجود نسبت به صنایع دستی مشترک شناخته شده بررسی های کارشناسی لازم، با این نشست مبنایی برای توسعه بیشتر روابط بین دو کشور ایجاد شود.

سفیر ترکیه در بخش دیگری از سخنانش افزود: ترکیه به واسطه گردشگران زیادی که سالانه به آن سفر می کنند، ظرفیت زیادی برای فروش صنایع دستی داردو می توان در کنار عرضه و فروش صنایع دستی ترکیه آثار سنتی و صنایع دستی ایران را نیز به گردشگران عرضه کرد.

وی در پایان افزود: اگر در ایران در حوزه صنایع دستی، فروش و صادرات آن با ارتباط مستقیم داشته باشیم می توانیم از این تجربیات برای فعالیت های مشترک ایران و ترکیه استفاده کنیم.

گفتنی است، در پایان این دیدار ها سفرای کشور های تاجیکستان، آذربایجان و ترکیه از شوروم های صنایع دستی معاونت صنایع دستی مستقر در ساختمان شماره یک سازمان دیدن کردند.
کد خبر: 82772
Share/Save/Bookmark