به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نشست سخنرانی و هماندیشی حجتالاسلام والمسلمین قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز با اهالی قلم امروز ( دوشنبه ۱۶ اردیبهشت) در سرای اهل قلم نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با بیان اینکه شاید نقش قلم از زبان و شمشیر بیشتر باشد، اظهار داشت: امام خمینی (ره) قلم داشت و شاه ارتش، ولی قلم امام(ره) بر اسلحه شاه پیروز شد. نقش قلم حتی از نقش فرزند مهمتر است، زیرا فرزند تنها تا چند نسل پیش از خود را میشناسد ولی کتابهای بزرگان از هزاران سال پیش تاکنون همچنان پابرجا و شناخته شدهاند.
وی ادامه داد: قلم قرنها باقی میماند و باعث انتقال تجربهها و رشد فرهنگ میشود. پیامبر اکرم (ص) در تکریم سواد و علمآموزی میفرمایند که با سوادترین مردم کسانیاند که علم دیگران را به علم خود بیفزایند.
رییس ستاد اقامه نماز کشور در این نشست درباره تاکید قرآن بر اهمیت قلم و کتاب بیان کرد: نخستین آیهای که نازل شد، با کلمه مبارک «اقرا» بود. قرآن در خطاب به فرهیختگان میگوید: «یا اهلالکتاب». در قرآن برای فساد اخلاقی و یا ضرر اقتصادی یکبار خطاب آمده ولی در یک آیه برای قلم به دستان خطرناک سه بار کلمه «ویل» نازل شده است.
حجتالاسلام قرائتی دینسازی را یک جریان خطرناک در طول تاریخ دانست و عنوان کرد: بدعتگذاری، دینفروشی و استعمار مردم همیشه جامعه را تهدید میکند. برخی کتابهای انحرافی با تولید دروغ میتوانند نسلی را منحرف کنند. خواندن یا نخواندن بسیاری از نوشتهها و تالیفات تفاوتی ندارد و در مواردی نخواندن برخی مطالب مفیدتر است.
وی با بیان اینکه کتاب باید به انسان بصیرت دهد، گفت: علم باید مفید باشد، نه اینکه باعث انحراف و گمراهی شود. علمی فایده دارد که ثمره بندگی خدا شود. باید ببینیم یادگیری چه علمی واجب و باعث رشدمان میشود. هر آنچه میخوانیم و مینویسیم، باید یا واجب یا مستحب باشد، مشکل فرد یا مشکل جامعه را حل کند. در غیر اینصورت بیفایده و مضر است. دانستنیهای بیفایده عقلدزدی، فهمدزدی و زماندزدی است.
رییس ستاد اقامه نماز افزود: باید مواظب قلمها، کتابها و نوشتهها باشید و ببینید چه وظیفهای دارید. چه کاری واجب است و چه چیزی زمین مانده است و آنرا انجام دهید. تا واجب هست، مستحب روا نیست. باید با توجه به موضوعات روز و تربیتی که کمتر به آنها توجه شده است، بیشتر نوشت. کتابها باید برای مردم چیزی داشته باشند تا بر فهم و معلوماتشان بیفزاید. آن علمی علم است که وقتی انسان میخواند، فهمش بالا رود.
حجتالاسلام قرائتی در پایان یادآور شد: کار فرهنگی، کار مهم و ارزشمندی است زیرا اهل قلم، انسان میسازد. اگر با قلم بتوان آدم تربیت کرد، این انسان تا ابد انسان است. باید با نماز و قرآن انس بیشتری داشته باشیم. قرآن بهترین کتاب است، زیرا سادهترین کلمات قرآن رساله دکترا هستند. اهل قلم باید با توجه بیشتر به قرآن، نور معرفت آن را دریابند و در راه صحیح قلمفرسایی کنند.
نشست هماندیشی حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با اهالی قلم در سرای اهل قلم واقع در طبقه دوم شبستان مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار شد.
بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا ۲۱ اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) برپاست.