افراد بی‌سواد در دانشکده‌ها و آموزشگاه‌های هنری مدرس فیلمنامه می‌شوند
سعید اسدی در گفتگو با هنرنیوز؛
افراد بی‌سواد در دانشکده‌ها و آموزشگاه‌های هنری مدرس فیلمنامه می‌شوند
سعید اسدی کارگردان تلویزیون گفت: متاسفانه کسانی که اصلا هیچ شناخت و تجربه ای در خصوص ساخت فیلم یا سریال ندارند در دانشکده ها و موسسه های هنری مدرس فیلمنامه می شوند و در حالی فیلمنامه نویسی را تدریس می کنند که هیچ تجربه ای ندارند.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۰

سعید اسدی نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز اظهار داشت: آخرین کار من در حوزه تلویزیون ساخت تله فیلم داستانی «آقای هنرپیشه» بود که در ایام نوروز امسال روی آنتن شبکه دوم سیما رفت و به موضوع بازیگری و حواشی آن می پرداخت. این روزها هم پیشنهاداتی برای ساخت تله فیلم های جدید دارم که مشغول بررسی آنها هستم.

اسدی در خصوص ساخت مجموعه عصر پاییزی هم عنوان داشت: به دلایلی ساخت این مجموعه که قرار بود من آن را بسازم به کسی دیگر واگذار شد و این روزها هم این مجموعه در حال ساخت است. از طرفی حضور در رسانه ای مثل تلویزیون چارچوب ها و شرایط خاص خود را دارد باید به گونه سریال یا تله فیلم در تلویزیون ساخته شود که بتواند مخاطب خود را داشته باشد. 

وی با اشاره به اینکه متاسفانه به دلیل ضعف فیلم و سریال های ما مردم به سمت آثا ماهواره ای گرایش پیدا کرده اند ، تاکید کرد: ضعف فیلمنامه در سینما و تلویزیون ما باعث شده که این روزها متاسفانه چندین شبکه ماهواره ای با پخش مجموعه های تلویزیونی ترکیه ای و غیره مخاطبان ما را به سمت آثار خود جذب کنند. این درحالی است که این آثار به شدت در ساختار و فیلمنامه ضعیف بوده و به نوعی یک تهدید برای خانواده های ایرانی به حساب می آیند. 

اسدی خاطرنشان کرد: متاسفانه کسانی که اصلا هیچ شناخت و تجربه ای در خصوص ساخت فیلم یا سریال ندارند در دانشکده ها و موسسه های هنری مدرس فیلمنامه می شوند و در حالی فیلمنامه نویسی را تدریس می کنند که هیچ تجربه ای ندارند. بنابراین نمی توان با این شرایط انتظار داشت که فارغ التحصیلان ما بتوانند فیلمنامه های خوبی نوشته و بسازند. 

وی تصریح کرد: چندین سال است که سرمشق فیلم سازان و فیلمنامه نویسان ما خواندن کتاب فیلمنامه نویسی «سیدفیلد» شده است. این کتاب سی سال است که ترجمه شده و در مغز بچه های فیلمساز ما شده است.حالا سوال من این است که کدام فیلم ایرانی در طی این سال ها براساس کتاب آقای سید فیلد ساخته شده است؟ کدام فیلمی براساس این کتاب ساخته شده و در جشنواره های بین المللی مثل «کن» توانسته جایزه بگیرد؟ 

اسدی یادآورشد: معتقدم که ما بیهوده روش و کتاب آقای «سید فیلد» را گنده ، بزرگ و در ذهن دانشجویان کردیم و نمی توان انتظار داشت که با فیلمنامه های که بیشتر شبیه آش شعله قلم کار هستند، شاهکار خلق کرد و به خورد مخاطب داد. بنابراین به همین دلیل است که مخاطبان ما امروز در سینما وتلویزیون از دیدن آثار لذت نمی برند. در واقع یاد دادن روش فیلمنامه نویسی آقای سید فیلد بیشتر شبیه به این می ماند که به شما درسی را یاد بدهند که در کشور خودتان هیچ کارایی نداشته باشد.

کد خبر: 58382
Share/Save/Bookmark