مدیر بخش ویژه نمایشگاه بینالمللی قرآن اعلام کرد:
کمترین سهم تولیدات هنری به موضوعات قرآنی اختصاص دارد/ اهل فرهنگ و رسانه به فکر باشند
مدیر بخش ویژه نمایشگاه بینالمللی قرآن با بیان اینکه کمترین سهم تولیدات هنری به موضوعات قرآنی اختصاص دارد، تاکید کرد: باید در کشورمان، مفاهمهای بین اهل هنر و جامعه قرآنی تشکیل شود و این مفاهمه پس از چند سال به گفتمان قرآنی تبدیل شود.
تاريخ : سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۰۲
به گزارش هنرنیوز ، محمد مهدی عزیززاده مدیر بخش ویژه نمایشگاه بینالمللی قرآن در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران پویا، درباره انتخاب شعار بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: شعار «قرآن، اخلاق، زندگی» با هدف دعوت مردم به سوی آموزههای قرآنی انتخاب شد، موضوعی که جامعه امروز بیش از پیش به آن احتیاج دارد.
وی استفاده از ابزارهای رسانههای، فرهنگی و خصوصاً ابزار هنر را در ترویج آموزههای قرآنی جامعه موثر دانست و افزود: سرمایهگذاری در حوزههای آموزش در مقایسه با حوزههای ترویجی( مسابقات) و حوزه هنر بسیار اندک بوده است در حالیکه در مکتبها و کشورهای مختلف دنیا، بیشترین سرمایهگذاری در بخش آثار هنری هزینه میشود. به طور مثال در یک سرزمینی، عروسکی را تولید میکنند و آن عروسک، فرهنگ دنیا را تحتالشعاع قرار میدهد و یا با ساخت انیمیشنها و بازیهای تولیدی، شخصیت ذهنی کودکان و نوجوانان دنیا را درگیر آن میکنند.
عزیززاده با اشاره به اینکه کمترین سهم تولیدات هنری به فعالیتهای قرآنی اختصاص دارد افزود: به همین جهت وقتی به نمایشگاه بینالمللی قرآن با این وسعت و گستردگی مراجعه میکنید با محصولات و محتواهای تکراری مواجه میشوید و دلیل آن نیز این است که تولیدی اتفاق نمیافتد، چراکه اهل رسانه و فرهنگ درگیر موضوع قرآن نشدند.
وی در این باره اظهار کرد: باید در کشورمان، مفاهمهای بین اهل هنر و جامعه قرآنی تشکیل شود که این مفاهمه پس از چند سال به گفتمان قرآنی تبدیل شود؛ در آن صورت هنرمندان با اشتیاق دست به تولیدات قرآنی خواهند زد و مردم نیز به طبع آنان و بنا بر نیازمندیهای موجود، به این امر اشتیاق پیدا میکنند و سبب می شود تا آحاد جامعه به سوی آموزش و پژوهش سوق پیدا کند و به فهم بیشتر و عمیقتر مفاهیم قرآن کریم دست یابند.
مدیر بخش ویژه شعار نمایشگاه بینالمللی قرآن با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب نسبت به موضوع حفظ قرآن گفت: برای اجرایی کردن منویات رهبر معظم انقلاب اگر چنانچه فقط به گسترش جلسات و کلاسهای آموزشی و غیره بپردازیم، یقیناً به حد متعال و مورد قبولی دست نخواهیم یافت بلکه باید ویژگیهای حفظ قرآن و دستاوردهای آن را در قالب تولیدات هنری افزایش دهیم چراکه اگر ذهن جامعه به این موضوع روشن شود، از آن استقبال خواهد کرد.
در آینده دچار بحران مخاطب در فضای قرآنی کشور خواهیم شد
عزیززاده، تغییر نگرش مدیریتی در حوزه فعالیتهای قرآنی را ضروری برشمرد و گفت: اگر با این رویکرد قدیم مدیریتی پیش رویم و اصحاب رسانه و فرهنگ را درگیر نکنیم و محصولات هنری تولید نکنیم؛ یقیناً در آینده دچار بحران مخاطب در فضای قرآنی کشور خواهیم شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا نمایشگاه قرآن توانسته پاسخگوی نیازهای جامعه باشد، اظهار کرد: نمایشگاه بینالمللی قرآن بخشی از فعالیتهای قرآنی به شمار میآیدو در خوشبینانه ترین وجه خود در 20 روز متوالی در طول سال برگزار میشود و در بهترین حالت خود، 700 الی 800 بازدیدکننده دارد و این نیز نوعی بحران مخاطب به حساب میآید.
عضو کمیسیون ترویج و تبلیغ شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور با بیان اینکه مردم کشورمان نسبت به قرآن کریم توجه ویژهای دارند افزود: ما باید از این عنصر علاقه استفاده کنیم و آن را عامل انگیزشی برای ترویج بیشتر قرآن قرار دهیم. در مدارس بیشتر از 12 سال آموزش عربی برای قرائت صحیح قرآن به دانشآموزان ارائه میشود امّا هنوز، بسیاری از دانشآموزان کشورمان در موضوع تلاوت قرآن دچار مشکل هستند و این یعنی روش آموزش در کشورمان اشتباه است و باید مسئولان برای ان چارهای بیاندیشند.
عزیزاده در پایان خاطرنشان کرد: ذائقه جامعه امروز با جامعه 20 سال پیش متفاوت است؛ در دو دهه گذشته وقتی قاری از کشور مصر به ایران میآمد با استقبال زیادی مواجه بود امّا جوان امروز ذائقهاش عوض شده است و اگر ما نتوانیم مطابق نیاز او حرکت کنیم یقیناً ما را انتخاب نخواهند کرد.