به گزارش هنرنیوز، در آخرین روز سی و یکمین جشنواره فیلم فجر راس ساعت ۱۰ «ترنج» سه گانه مجتبی راعی پس از ساخت فیلمهای «تولد یک پروانه» و «سفر به هیدالو» به عنوان یازدهمین ساخته راعی در برج میلاد روی پرده اکران رفت .
فیلم ترنج مجتبی راعی یكی از فیلم های مهم امسال است كه پیش از این به انتخاب هیات انتخاب اولیه نرسیده بود اما حالا با اضافه شدن بخش رزرو در جشنواره فجر حضور داشت.
این كارگردان كه سه سال است بعد از فیلم «عصر روز دهم» كاری را مقابل دوربین نبرده، به زودی فیلم جدیدش را برای واحد برون مرزی صدا و سیما كلید میزند.
این فیلم زندگی یك مینیاتوریست آذری را در برمیگیرد كه رضا ناجی ایفاگر این نقش خواهد بود. یک مینیاتوریست ایرانی با یک مدیر هنری به پاریس میرود تا در یک نمایشگاه گروهی شرکت کند. بنا میشود در آینده یک نمایشگاه انفرادی بگذارد، اما اتفاقی که در هواپیما میافتد او را به مسیر جدیدی میاندازد. مسیری که دیدش را به زندگی عوض میکند. در واقع فیلم به یک بررسی بصری دینی میپردازد.
بازیگران ترنج عبارتند از رضا ناجی، حسین محجوب، محمود پاک نیت، اتابک نادری، محمود نظرعلیان، حوریه امیری، رضا باقری، حمیده مقدس زاده،محمدرضا داودنژاد و تعدادی از هنرمندان شهرهای زنجان و همدان
نویسنده و تهیه کننده: مجتبی راعی، مدیر فیلمبرداری: هاشم مرادی، طراح صحنه و لباس: حسین روح پروری،طراح گریم: عباس صالحی، صدابردار: محمد مختاری،دستیار اول کارگردان: حسین مشک آبادیان،مدیر تولید: ظاهر امانی،جلوه های ویژه بصری: امیر و کامران سحرخیزمحصول معاونت برون مرزی سازمان صدا و سیما
به گزارش هنرنیوز، مجتبی راعی کارگردان ترنج با بیان این که پس از کش و قوسهای فراوان بالاخره فیلمنامه ترنج را در سال ۹۰ به پایان رساندم، افزود: من به سینمای مولف اعتقاد ندارم. سینما کار جمعی است و ساخت این فیلم بسیار بسیار سخت بود.
او دربارهی رضا ناجی نقش اول فیلم هم گفت: ناجی مانند موم در دستان من بود و بازی غافلگیر کنندهای داشت.
وی ۷۵ روز در زنجان و همدان با بودجه ۱میلیارد تومان ساخته شد.
راعی با اعلام این که بخش خصوصی در این فیلمها سرمایهگذاری نمیکند، گفت: بخش خصوصی هیچ ساز و کاری معینی هیچ وقت نداشته است. آنها ترجیح میدهند فیلمی با بازیگران چشم آبی و داستانی نه از جنس دغدغه بسازند تا این که سلیقه مخاطب را ارتقا دهند. وارد شدن به این کار خیلی سخت است و مرارت روحی دارد اما اگر قرار باشد فیلمی با مخاطب زیاد بسازم بازهم همین موضوعات را انتخاب میکنم.
محمود پاک نیت هم اظهار کرد: این هفتمین کار من با راعی است . او سینمای خاصی دارد که لذت بردم و یاد گرفتم. اهل تملق نیستم وقتی شنیدم کار ایشان در بخش مسابقه نیست دلم گرفت امروز بعد از دیدن چندین فیلم جشنواره هنگامی که کار را در سالن جشنواره دیدم افتخار کردم به این فیلم و راعی و اگر او بگوید پاک نیت فقط یک لحظه در یک پلان از جلو دوربین رد شوحاضرم چون برای راعی فرهنگ این مملکت مهم است. او فکری دارد که خیلیها در سینما ندارند.
رضا ناجی هم بیان کرد: بعد از آواز گنجشکها و پس از ۵ سال عید سال پیش راعی فیلمنامه ای را برایم ایمیل کرد که با خواندنش گفتم خدا را شکرچون واقعا دنبال یک چنین فیلمنامهای بودم.بعد از ۵ ماه کار شروع شد .
هاشم مرادی فیلمبردار با بیان این که راعی انسان شریفی است،اظهار کرد: کار به لحاظ فنی پرده سبز است. با راهنمایی راعی و با نزدیک کردن اتفاق نظر به لحاظ صحنه و تصویر این کار پیش رفت.
راعی هم گفت: تلاش شد این کار به لحاظ دکوپاژ هیچ پیچیدگی نداشته باشد و قاب بندی هم به لحاظ بصری خوب باشد.
حسن روح پروری طراح صحنه هم تاکید کرد: این سومین همکاری من با راعی است. او در این کار می خواست لوکیشن و تصاویر به نقاشی نزدیک شود چون بازیگر اصلی نقش و جهانی دارد که با رنگ و نقاشی به تصویر میکشد.
او ادامه داد : ما در این کاربه دیدن کتابهای نقاشی در دانشگاه رفتیم همچنین حوزه علمیه اصفهان ۱۱۴ تابلو درباره بهشت وجهنم در نمایشگاهی در معرض دید عموم گذاشته بود که ما را بیشتر با فضا آشنا کرد.
راعی هم اظهار کرد: در مورد این کار با گلبن، بلخاری و براهنی صحبت کردم و نظر دادند.
وی در مورد این که آیا بازهم سینمایی اینچنین میسازد یا به سمت سینمای پرمخاطب خواهد رفت؟ اظهار کرد: سینما به تخریب ذائقه مخاطب کمک کرده اما من بازهم با معیارهای خودم فیلم میسازم.
راعی درمورد خط کشی سیاه و سفید بازیگران اظهار کرد: پاکنیت شخصیت سیاهی نیست. از خشکه مقدسی هیچ کس به دین نمیرسد. این شخصیت منفی نیست کاری به کسی ندارد ممکن است. جرمی هم مرتکب نشده است که سیاه باشد.
وی درباره الهامات هنرمندان در فیلم گفت: برخی شاید بگویند وحی و الهامات نیست. اما همه معتقدند که هنرمندان یک چیزی را میبینند که دیگران نمیتوانند. در این فیلم و در همین راستا نشان داده میشود که راه دین باید یک مفر باز کند تا زندگی جریان داشته باشد.
ناجی هم درباره تکرار نقشهایش اظهار کرد: هیچ کدام از نقشهایم تکراری نیست و از هنجار روزانه الهام گرفته از اجتماع. من هیچ وقت از خودم ادا در نمیآورم.