به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي بنياد ايرانشناسي، در ابتداي اين مراسم پس از پخش سرود ملي جمهوري اسلامي ايران و تلاوت آياتي چند از قرآن مجيد، احمد دانيالي، معاون اداري و مالي بنياد ايرانشناسي، ضمن خيرمقدم به رياست جديد، در سخناني به معرفي بنياد ايرانشناسي و كاركنان اين مجموعه پرداخت.
وی ضمن ابراز خرسندي همكاران بنياد از انتصاب حضرت آيتالله سيدمحمد خامنهاي به سمت رياست بنياد ايرانشناسي، به عنوان فردي فرهيخته و آشنا به مسائل علمي و پژوهشي و نيز آشنا با اهل علم و دانش، مجموعة بنياد را در دو بخشِ عمدة پژوهشي و اداري معرفي كرد كه با رشد بنياد ايرانشناسي، اين مجموعه نيز رشد كرده است.
بنابر گفتة وی پژوهشگران مجموعه يا از دانشآموختگان رشتة ايرانشناسي و فارغالتحصيل بنياد ايرانشناسي هستند و يا دانشآموختة رشتههاي مرتبط با كار ايرانشناسي و فارغالتحصيل از ساير دانشگاهها. بر اين اساس، آموختگي خوبي در زمينة انجام پژوهشهاي علمي در زمينة ايرانشناسي در اين مجموعه فراهم است.
دانيالي با بيان اينكه همكاران بنياد ايرانشناسي تمامي سعي خويش را خواهند داشت تا در راستاي اهداف و سياستهاي علمي رياست بنياد قدم بردارند، سخنان خويش را پايان داد.
در ادامة اين مراسم آيتالله سيدمحمد خامنهاي، به ايراد مطلب پيرامون اهداف مدّنظر براي همكاران بنياد ايرانشناسي پرداخت.
وی در ابتداي سخنان خويش با بيان اينكه در ماه مبارك و ويژة رمضان هستيم و اميدوارم تمام بركات موجود در اين ماه را دريافت كرده و از بركات آن در ساير ماهها استفاده كنيم، سخنان خود را آغاز كرد.
آیت الله خامنه ای با بيان اينكه ما متنعم به نعمت اسلام، تشيع و قرآن هستيم و اين از نعمات خداوندي است براي ما؛ چرا كه ما را از ظلمات حيواني دور كرده و به سوي انسانيت رهنمون ميشود و در واقع قرارگيري در زمان و مكانِ مقدس فرصتي به دست ميدهد تا در درون خود به پالايش و تذهيب نفس دست زده و در رسيدن به كمال يك انسان كمك حالمان باشد، سخنان خويش را ادامه داد. بر اين اساس و با توجه به آنكه فيوضات اين ماه زياد است و با تفعل به مباركي اين ماه اميد است تا مجموعة ايرانشناسي وظيفة خود را به نحو مطلوبي به ثمر رساند؛ چرا كه پرداختن درست و اصولي به مقولة ايرانشناسي كاري بس مهم است.
وی با بيان اينكه به مسائل ايرانشناسي از جمله تاريخ تمدن ايران، فرهنگ ايران، انديشة ايراني و.... آشنايي دارد و بايد پرده از ابهامات و ظلمات وجوه مختلف ايرانشناسي برداشت و نبايد ملت و هويتي ديگر با منافعي ديگر به تاريخ، سابقه و افتخارات ما بپردازند، چرا كه ما وارث اين همه هستيم و بايد خود به دنبال كشف مجهولات ايرانشناسي و معرفي هرچه غنيتر آن باشيم، سخنان خويش را ادامه داد.
آيتالله خامنهاي، در ادامه، با طرح اين سؤال كه «حال در ايرانشناسي چه بايد كرد؟»، چنين بيان داشت كه بخشهاي مرتبط با امور علمي بايد بدانند كه كار مهمي را از پيش ميبرند و در اين مقطع از زمان و در دورة سازندگي و عزت واقعي ايران و متناسب با اين نظام و دوره، هركسي بايد بداند چه بايد انحام دهد؟
او اين انتصاب را لطف الهي و در راستاي علاقهمندي خود در زمينة مسائل ايرانشناسي بيان كرد و با اشاره به مطالعة كتابچة «طراحي مقدماتي براي ايرانشناسي نظاميافته»، اثر مرحوم دكتر حبيبي، چنين بيان کرد كه در راستاي تأسيس بنياد ايرانشناسي ميتوان پي به وجود فكر و آرمان محكم در اين خصوص برد و بر اين اساس وی به روح مرحوم دكتر حسن حبيبي به واسطة ايجاد چنين مجموعهاي درود فرستاد.
در ادامه آيتالله خامنهاي با اشاره بر تفكر و راهيابي براي كار بيشتر در راستاي اوج و گسترش دامنة كار بنياد ايرانشناسي، موضوعيابي پژوهشي در مقولههاي ايرانشناسي را چه از جانب خود و چه از جانب همكاران بنياد به صورت طرح پيشنهادي مطرح كرد.
بنابر گفتة وی از زمان انتصاب دو طرح تكميلي در ذهن ايشان نقش بسته و شايسته است براي هر نوع تكامل و سودمندي براي اين مجموعه حتماً راهكارهاي پيشنهادي همكاران بنياد ايرانشناسي به دفتر ايشان ارائه شود. به علاوه، با مؤسسات مرتبط با كار ايرانشناسي و دانشگاه شهيد بهشتي رايزنيهايي خواهد شد و درخصوص امر آموزش كار بيشتري صورت خواهد پذيرفت. همچنين به دنبال كشفيات جديد بايد بود، بر اين اساس رايزنيهايي با امور باستانشناسي خواهد شد تا به تحليل كارهاي پرداختهشده از سوي مؤسسات باستانشناسي توسط بنياد ايرانشناسي شود. همچنين بايد با انجام تعاملات بينالمللي و مطالعة تحقيقات خارجيان، نتيجة تحقيقات خود را به آنها عرضه داشته و آنها را از غلط و تهمتهاي نادرست خود به فرهنگ و هويت ايراني آگاه ساخته و بدينوسيله اين تحقيقات اشتباه را پاك كنيم.
آيتالله خامنهاي در پايان تصريح كرد: «خوشبختانه مجموعة بنياد ايرانشناسي داراي محيطي سالم و همكاراني خوب است و بايد با خانوادهمحوري كه در بين ما حاكم ميشود و با اميد به ميمنت اين ماه مبارك كارهاي خوبي را از اين پس در اين مجموعه انجام داد تا زمانيكه از اينجا ميروم پايههاي خوبي در اين خصوص در بنياد ايرانشناسي بنا نهاده شده باشد.»